EUROLYGA 2023

„ACME-Žalgiris“ garbingai priešinosi Gvardos „Atletico“ rankininkėms

Europos Iššūkio taurės rungtynėse Ispanijoje Kauno „ACME-Žalgiris“ garbingai priešinosi Gvardos „Atletico“ rankininkėms, tačiau galiausiai 23:30 (13:14) turėjo pripažinti varžovių pranašumą.

 Europos Iššūkio taurės rungtynėse Ispanijoje Kauno „ACME-Žalgiris“ garbingai priešinosi Gvardos „Atletico“ rankininkėms.<br> LRF nuotr.
 Europos Iššūkio taurės rungtynėse Ispanijoje Kauno „ACME-Žalgiris“ garbingai priešinosi Gvardos „Atletico“ rankininkėms.<br> LRF nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 2, 2020, 12:08 PM

Pirmąjį susitikimo kėlinį sėkmingai pradėjo ispanės (5:1) ir persvarą išlaikė iki dvidešimtosios mačo minutės (11:7), tačiau tuomet žalgirietės ženkliai pagerino žaidimą ir buvo net ir išlyginę rezultatą (13:13). Paskutinėmis kėlinio sekundėmis „Atletico“ į priekį išvedė Cecillia Maza – 14:13.

Antrojo kėlinio pradžia nieko blogo kaunietėms nežadėjo ir į kiekvieną oponenčių bandymą pabėgti Lietuvos čempionato lyderės atsakydavo solidžiu žaidimu. Prabėgus 10 minučių rezultatas dar buvo lygus (19:19) ir nors „Atletico“ spurtavo 4:0, tačiau žalgirietėms vėl buvo pavykę priartėti per 2 įvarčius – 21:23. Vis dėlto paskutinės 10 minučių kaunietėms buvo itin nesėkmingos – nepavyko ne tik kad panaikinti oponenčių persvaros, bet ir leista šeimininkėms susikurti gana solidų 7 įvarčių pranašumą – 30:23.

Ispanijos pirmenybėse kauniečių varžovės atrodo išties puikiai ir šiuo metu užima trečiąją vietą. Gvardos merginos per 12 rungtynių yra iškovoję 7 pergales, 3 mačus baigė lygiosiomis ir 2 kartus pralaimėjo. Vietiniame čempionate pastaruoju metu „Atletico“ demonstruoja puikią formą ir pralaimėjimą pastarąjį kartą patyrė tik spalio mėnesį ir yra nepralaimėjusios 9 kartus iš eilės.

Praėjusiais metais ispanės varžėsi dar Europos taurės turnyre ir ten nužygiavo iki 3 etapo, kur tik po dramatiškos kovos nusileido „Kuban“ ekipai, o dar anksčiau varžėsi ir Čempionių lygos atrankoje.

Būtent tą 7 įvarčių deficitą „ACME-Žalgiris“ turės mėginti panaikinti atsakosiosiose rungtynėse sekmadienį.

Kauno klubui šiame mače net 8 įvarčius pelnė Audinga Kniubaitė, po 5 pridėjo Viltė Lubytė ir Greta Burkaitė, 3 – Klaudija Šidlauskytė, po 1 Neringa Gudaitytė ir Karolina Čekuolytė.

„Atletico“ ekipai 6 įvarčius įmetė Margarita Marques, 5 pridėjo Africa Sempere.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.