EUROLYGA 2023

Po 4 valandų kovos – N. Džokovičiaus rekordinis triumfas Australijos atvirajame čempionate

Sekmadienį pirmajame šio teniso sezono didžiojo kirčio turnyro finale susigrūmė septynis kartus „Australian Open“ čempionas Novakas Džokovičius (ATP-2) ir pirmą kartą turnyro finale atsidūręs 26-erių Dominicas Thiemas (ATP-5).

 Novakas Džokovičius nugalėjo Dominicą Thiemą.<br> Zumapress/Scanpix nuotr.
 Novakas Džokovičius nugalėjo Dominicą Thiemą.<br> Zumapress/Scanpix nuotr.
 Novakas Džokovičius nugalėjo Dominicą Thiemą.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Novakas Džokovičius nugalėjo Dominicą Thiemą.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Feb 2, 2020, 9:53 AM, atnaujinta Feb 2, 2020, 2:49 PM

Po 4 valandų kovos paaiškėjo, kad N.Džokovičius triumfavo „Australian Open“ turnyre 8-ąjį kartą, finale austrą įveikęs 4:6, 6:4, 6:2, 3:6, 4:6.

Aštuonis kartus laimėjęs „Australian Open“ turnyrą N.Džokovičius išlieka absoliučiu lyderiu pagal pelnytus titulus šiame didžiojo kirčio turnyre. Arčiausiai šio pasiekimo yra šveicaras Roger Federeris, kuris Australijoje yra triumfavęs 6 kartus.

D.Thiemas didžiojo kirčio turnyro finaluose žaidė trečiąjį kartą, tačiau visus juos pralaimėjo. 2018 ir 2019 metais D.Thiemas žaidė „Rolland Garros“ turnyro finale, tačiau jame abu kartus nusileido grunto karaliui Rafaeliui Nadaliui.

N.Džokovičius ir D.Thiemas per karjerą buvo susitikę jau 10 kartų, o šešias pergales iškovojo serbas. Pastarąjį kartą tenisininkai buvo susitikę „Nitto ATP Finals“ grupių etape, kuriame pergalę šventė D.Thiemas 2:1. Tenisininkai prieš tai susirėmė ir Prancūzijos didžiojo kirčio pusfinalyje, kur pergalę 3:2 šventė tas pats D.Thiemas.

Abiem tenisininkams Australian Open turnyre teko ne kartą žaisti „tie-breaks“ ir nors D.Thiemas pirmus du savo „tie-breaks“ pralaimėjo antrajame ir trečiajame raunduose, vėliau laimėjo tris prieš Rafaelį Nadalį ketvirtfinalyje ir du prieš Alexanderį Zverevą pusfinalyje.

Rezultatas:

Dominicas Thiemas (ATP-5) – Novakas Džokovičius (ATP-2) 4:6, 6:4, 6:2, 3:6, 4:6

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.