EUROLYGA 2023

Lietuvos kalnų slidininkų duetas įveikė Europos taurės etapą ir rezultatais liko patenkinti

Slidininkas neregys Karolis Verbliugevičius kartu su treneriu-vedliu Vyteniu Makausku, siekiantys atstovauti Lietuvai 2022-ųjų žiemos paralimpinėse žaidynėse Pekine, įvykdė vieną tikslų šiame kelyje ir sėkmingai finišavo Europos taurės slidinėjimo čempionate Slovakijoje.

Lietuvos kalnų slidininkų duetas įveikė Europos taurės etapą.<br> R.Benicky nuotr.
Lietuvos kalnų slidininkų duetas įveikė Europos taurės etapą.<br> R.Benicky nuotr.
Lietuvos kalnų slidininkų duetas įveikė Europos taurės etapą.<br> R.Benicky nuotr.
Lietuvos kalnų slidininkų duetas įveikė Europos taurės etapą.<br> R.Benicky nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Feb 5, 2020, 12:38 PM, atnaujinta Feb 5, 2020, 12:42 PM

Jasnos slidinėjimo kurorte Slovakijoje vyko ketvirtasis Europos taurės varžybų etapas, o lietuvių duetui tai buvo pirmasis pasirodymas tarptautinėse varžybose. Slalome ir didžiajame slalome dalyvavę sportininkai prisipažino, kad pasiekti rezultatai viršijo lūkesčius.

„Parsivežėme nepaprastai gerų įspūdžių ir pasirodėme labai gerai. Iki geriausio įmanomo rezultato mums pritrūko tik vienerių vartų. Tai labai padėjo įvertinti turimus resursus ir potencialą. Pasirodėme net labai gerai, tad nuotaikos yra tikrai pozityvios ir pakilios“, – įspūdžiais dalijosi treneris-vedlys V.Makauskas.

Dalyvavimas Europos taurės varžybose lietuvių duetui buvo strategiškai svarbus, nes jose yra renkami kvalifikaciniai taškai, pagal kuriuos skiriamos vietos į pasaulio čempionatą ir žiemos paralimpines žaidynes.

K.Verbliugevičius ir V.Makauskas treniruodamiesi varžyboms skyrė visas jėgas. Jie nuo lapkričio mėnesio nepraleido treniruočių Liepkalnyje, taip pat buvo išvykę į slidinėjimo stovyklą Italijoje.

„Šių varžybų tikslas buvo surinkti reikiamus kvalifikacinius taškus, todėl joms ruošėmės maksimaliai. Varžybose puikiai išbandėme savo jėgas ir įsivertinome, kaip gerai esame pasiruošę šiuo metu. Susipažinome su varžovais, su kuriais susitiksime ir kituose etapuose“, – pasakoja K.Verbliugevičius.

Vis dėlto, K.Verbliugevičius ir V.Makauskas pripažįsta, kad dalyvavimas tokio tipo varžybose yra nemažas iššūkis, mat jų duetui trūksta ne tik finansavimo, bet ir papildomų rankų.

„Kol kas esame tik dviese, todėl labai trūksta papildomų komandos narių, dėl to reikia itin griežtai planuoti savo laiką. Įtemptu grafiku turime dalyvauti ir apšilime, ir apsilankyti trasos inspekcijoje bei daugybėje kitų dalykų. Lietuvoje neturime tinkamų didžiojo sąlygų slalomo treniruotėms, trūksta įrangos, tačiau mokomės spręsti problemas ir kol kas susitvarkome su iškilusiais sunkumais“, – teigia K.Verbliugevičiaus treneris-vedlys V.Makauskas.

Artimiausi sportininkų laukiantys iššūkiai yra rėmėjų paieška ir dalyvavimas nacionaliniuose Vokietijos ir Austrijos čempionatuose, kurie vyks kovo mėnesį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.