EUROLYGA 2023

„Baltic Amadeus“ vandensvydininkai iškovojo Šiaurės Europos lygos bronzą

Savaitgalį Švedijoje surengtame Šiaurės Europos vandensvydžio lygos finalo šešeto turnyre Vilniaus „VMSC-Baltic Amadeus“ klubas užėmė trečiąją vietą ir pasidabino bronzos medaliais. Vilniečiai pusfinalyje po atkaklios kovos 8:11 (1:3, 2:1, 3:3, 2:4) pralaimėjo Švedijos čempionei „Jarfalla Vattenpolo“ komandai.

 Vilniaus vandensvydininkai užėmė trečiąją vietą.<br> Klubo nuotr.
 Vilniaus vandensvydininkai užėmė trečiąją vietą.<br> Klubo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 9, 2020, 8:46 PM, atnaujinta Feb 9, 2020, 8:47 PM

Vilniaus klubui penkis įvarčius pelnė Ivanas Krasavčikovas, po vietą – Ignas Kižys, Dariušas Tomaševskis ir Karolis Blaževičius.

„Pritrūko patirties. Mūsų beveik pusė žaidėjų yra 18 metų ir jaunesni, o varžovai yra gerokai vyresni ir daug metų žaidžia kartu. Tris kėlinius pavyko kabintis ir kovoti, dar ketvirtajame kėlinyje dukart rezultatas buvo lygus. Tik pati pabaiga priklausė švedams“, – kalbėjo Vilniaus ekipos treneris Nerijus Papaurėlis.

„VMSC-Baltic Amadeus“ atsitiesė rungtynėse dėl trečiosios vietos, kuriose 19:14 (4:3, 5:3, 5:6, 5:2) pranoko Lodzės „LST Ocmer“ (Lenkija) klubą.

Šiame susitikime penkiais įvarčiais pasižymėjo I Krasavčikovas, keturiais – D.Tomaševskis, dviem – Dominykas Brekys, Janas Reuttas, K Blaževičius ir I.Kižys, vienu – Jegoras Prudnikovas ir Adomas Tonkichas.

„Su lenkais nebuvo lengva, bet turėjome ilgesnį žaidėjų suolelį ir pavyko mums pasiūlyti jiems pakankamai aukštą tempą. Naudojome didelę rotaciją ir išsaugojome šviežumą iki rungtynių pabaigos. Netrūko ir klaidų, bet pabaigoje turėjome daugiau jėgų“, – pasakojo N.Papaurėlis.

Šiuo turnyru liko patenkintas ir Vilniaus komandos kapitonas Dominykas Brekys.

„Pusfinalio rungtynės buvo turbūt prasčiausias mūsų mačas per visus tris turus. Darėme daug klaidų prieš labai patyrusią komandą, kuri už tai mums neatleido. Taip pat šiek tiek įtakos turėjo ir tai, kad varžovams tai nebuvo pirmos rungtynės ir jie žaidė namuose.

Vis dėlto reikia pripažinti, kad šią dieną jie buvo kiek stipresni. Visai kitoks mačas buvo sekmadienį. Nedarėme tiek daug klaidų, išnaudojome lenkų silpnybes ir iškovojome vieną svarbesnių pergalių atsinaujinusio Vilniaus klubo istorijoje“ – teigė D.Brekys.

Šiaurės Europos vandensvydžio lygos turnyras surengtas antrąjį kartą. Planuojama, kad turnyras ateityje dar labiau plėsis.

„Šių metų finalo turnyras pasižymėjo tuo, kad visi septyni mačai buvo nenuspėjami. Tai rodo, kad komandų lygis yra panašus, todėl yra naudingas visiems. Lyga planuoja plėstis, nes prie lygos galbūt prisijungs Danijos komandos, taip pat laukiama daugiau klubų iš Lietuvos ir Lenkijos“, – pridūrė N.Papaurėlis.

D.Brekys pastebi, kad per sezoną jauna Vilniaus komanda nuolat progresavo.

„Turnyras labai naudingas. Matome, kad su kiekvienu turu komanda auga. Turime nemažai jaunų žaidėjų ir kone kiekviename ture atsiskleidė naujas talentas. Vyresni žaidėjai taip pat dar yra labai konkurencingi ir gali padėti komandai. Tai mums buvo labai geras pasiruošimas pagrindinėms kovoms Lietuvos čempionate“, – pabrėžė D.Brekys.

Kitame sezone, kaip ir pasibaigusiame, vienas iš turų turėtų būti surengtas Vilniaus Fabijoniškių baseine.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.