EUROLYGA 2023

Lietuvos moterų rankinio lygos abi lyderės padidino savąjį taškų kraitį

Lietuvos moterų rankinio lygoje (LMRL) sužaistos dvejos rungtynės, po kurių abi lygos lyderės padidino savąjį taškų kraitį. Namuose žaidusios Kauno „ACME-Žalgiris“ merginos žengė tvirtą žingsnį, kad užsitikrintų pirmąją vietą reguliariajame sezone. Kaunietės savų žiūrovų akivaizdoje 33:31 (16:14) įveikė Vilniaus „Eglę“.

Viltė Lubytė patyrė traumą.
Viltė Lubytė patyrė traumą.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 9, 2020, 10:57 AM, atnaujinta Nov 24, 2021, 2:49 PM

Pergalę kiek aptemdė Viltės Lubytės patirta trauma. Kairiarankė žaidėja nesėkmingai nusileido po metimo ir susižeidė čiurną. Iki to momento jis buvo pelniusi 2 įvarčius.

Kauno klubo rotacija ir taip buvo skurdi, kadangi komandai negalėjo padėti ir legionierė iš Ukrainos Anastasija Kalaida, o ekipa mačo pačioje pabaigoje neteko ir trečiąją 2 min. pašalinimą užsidirbusios Neringos Gudaitytės.

Tai nesutrukdė žalgirietėms iškovoti pergalės nors likus žaisti kiek daugiau nei 3 minutes rezultatas buvo lygus (30:30).

Žalgirietes į priekį išvedė Rugilė Bitinaitė, o pranašumą padvigubino Audinga Kniubaitė (32:30). Į sėkmingą paskutiniąją „Eglės“ ataka rezultatyviu išpuoliu atsakė ir „ACME-Žalgiris“, kuris šventė pergalę 33:31.

Kaunietėms per likusius 2 turus užtenka iškovoti bent tašką tam, kad užsitikrintų reguliaraus sezono nugalėtojų vardą.

„ACME-Žalgiris“ – „Eglė“ – 33:31 (16:14).

„ACME-Žalgiris“: Audinga Kniubaitė 12, Grėta Burkaitė ir Klaudija Šidlauskytė po 5, Neringa Gudaitytė 4, Viltė Lubytė, Austėja Narauskaitė, Deimantė Baranauskaitė po 2, Olesia Semenčenko 1 įvartis.

„Eglė“: Daiva Aleksandravičiūtė 10, Rita Repečkaitė 6, Aušra Šponė 5, Inga Sadauskaitė 4, Beatričė Ruseckaitė, Ugnė Malinauskaitė, Greta Sadauskaitė, Akvilė Tolvaišaitė po 1 įvartį.

Kitose šeštadienio rungtynėse užtikrintą pergalę pasiekė Kauno rajono „Cascada-HC Garliava SM“ komanda, kuri namie 37:24 (19:10) įveikė Vilniaus SM „Taurą“-LJR.

Tai buvo jau ketvirtasis iš eilės nepralaimėtas garliaviečių mačas ir po jo komanda sustiprino savo galimybes kovoje dėl antrosios vietos turnyro lentelėje.

Likus 2 turams garliaviečių atotrūkis nuo „Eglės“ rankininkių yra 3 taškai, tad bent 1 pergalė joms garantuotų antrąją vietą lygoje.

„Cascada-HC Garliava SM“ – SM „Tauras“-LJR – 37:24 (19:10).

„Cascada-HC Garliava SM“: Kamilė Bušaitė 10, Mantė Voskresenskaja 6, Inesa Verbovik 5, Džoana Šiaučiūnaitė 4, Gabrielė Skilandytė 3, Emilė Aglinskaitė 2, Vilgita Izdelytė, Martyna Ustilaitė, Inesa Slavėnaitė, Vakarė Petretytė po 1 įvartį.

SM „Tauras“-LJR: Silvija Mackonytė 12, Smiltė Grotuzaitė 3, Akvilė Petrušytė, Singirda Kulikovaitė, Ana Andronik, Gabija Balevičiūtė po 2, Gustė Stonytė 1 įvartis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.