EUROLYGA 2023

Į Lietuvą planuojančiai atvykti garsiai šuolininkei M. Lasickienei – Rusijos armijos kapitonės laipsnis

„Du kapitonai – Sergejus ir Marija“, – taip socialiniame tinkle džiaugėsi nuotrauka lietuviškų šaknų turintis sporto žurnalistas ir komentatorius Vladas Lasickas. Jo žmonai garsiai šuolininkei į aukštį Marijai Lasickienei antradienį Maskvoje buvo įteikti nauji antpečiai – Rusijos armijos klube CSKA tarnaujanti sportininkė gavo kapitonės laipsnį. Kartu su ja kapitono laipsnį gavo ir dar vienas lengvaatletis – Sergejus Šubenkovas.

 Marija Lasickienė tapo Rusijos armijos kapitonė<br> lrytas.lt koliažas
 Marija Lasickienė tapo Rusijos armijos kapitonė<br> lrytas.lt koliažas
Pavyzdį parodė ta pati bokso federacija, kuri antradienį įteikė sportininkei automobilį - lengvosios atletikos federacija padovanojo gėlių<br>lrytas.lt montažas
Pavyzdį parodė ta pati bokso federacija, kuri antradienį įteikė sportininkei automobilį - lengvosios atletikos federacija padovanojo gėlių<br>lrytas.lt montažas
Marija Lasickienė<br>lrrytas.lt koliažas
Marija Lasickienė<br>lrrytas.lt koliažas
 Marija Lasickienė<br> Reuters/Scanpix.com nuotr.
 Marija Lasickienė<br> Reuters/Scanpix.com nuotr.
 Marija Lasickienė tapo Rusijos armijos kapitonė<br> twitter.com
 Marija Lasickienė tapo Rusijos armijos kapitonė<br> twitter.com
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Feb 11, 2020, 12:43 PM, atnaujinta Feb 11, 2020, 1:07 PM

Savaitgalį M.Lasickienė Rusijos sostinėje vykusiose uždarų patalpų žiemos pirmenybėse pasiekė įspūdingą rezultatą. 27-erių sportininkė trečiuoju bandymu peršoko 205 cm aukštį ir pagerino asmeninį rekordą.

Rusei trūko vos 3 cm iki uždarų patalpų šuolio į aukštį pasaulio rekordo, kuris priklauso švedei Kajsai Berggvist.

208 cm aukštį švedei pavyko peršokti 2006 m.

M.Lasickienė dar bandė peršokti 209 cm aukščio kartelę, tačiau nesėkmingai.

Antradienį Maskvos manieže kapitono antpečius triskart kart pasaulio šuolio į aukštį čempionei įteikė Rusijos gynybos ministro pavaduotojas Nokolajus Pankovas, praneša TASS.

Naujus karinius laipsnius už nuopelnus kariškių sportui Rusijos gynybos ministras Sergejus Šoigu pasirašė dar praėjusių metų gruodžio 25-ąją.

Marijos vyras Vladas Lasickas gimė Rusijoje, Salavate, tačiau jo senelis Petras Vytautas augo netoli Alytaus. Lietuvoje iki šiol gyvena kai kurie V.Lasicko artimieji. Pats vyras lietuvių kalbos rimčiau mokytis niekada taip ir nesiryžo, tačiau tikina, kad ypač didžiuojasi savo šaknimis.

„Pastarąjį kartą Lietuvoje lankiausi 2017-ųjų spalį, kai su Marija dalyvavome apdovanojimuose. Atsimenu, jog ji sulaukė tiek daug palaikymo žodžių, tarsi būtų lietuvė. Sutikimas buvo labai šiltas ir mus tai sujaudino“, – prisiminė V.Lasickas, pirmąkart Lietuvą aplankęs prieš 14 metų.

Vladas ir Marija susituokė 2017-ųjų kovą. Iki tol Kučinos pavardę turėjusi šuolininkė po vestuvių ją pasikeitė į Lasickienės.

V.Lasickas iki šiol svajoja mylimąją geriau supažindinti su Lietuva, tad pora, radusi laiko, planuoja išsiruošti į trumpą kelionę.

„Jau ilgai su Marija galvojame, kad savaitgaliui reikėtų atvykti į Lietuvą. Tikiuosi, artimiausiu metu pavyks tą padaryti ir galėsiu susitikti su artimaisiais. Kol kas su jais daugiausiai bendrauju elektroniniu paštu“ , – kalbėjo V.Lasickas.

M.Lasickienė praėjusiais metais buvo išrinkta geriausia šios šalies lengvaatlete. Per 2019-uosius ji laimėjo iš viso 22 turnyrus, įskaitant uždarų patalpų Europos pirmenybes, pasaulio čempionatą Katare bei „Briliantinės lygos“ kovas.

Šuolininkė į aukštį yra vienintelė triskart planetos čempionė ir vienintelė, kuri keturis kartus yra laimėjusi prestižines „Briliantinės lygos“ varžybas. Tuo tarpu S.Šubenkovas sukart triumfavo „Briliantinėje lygoje“, o pasaulio čempionate buvo antras.

M.Lasickienė nebijo kritikuoti Rusijos valdžios dėl jau ne vienerius metus šalį kankinančių dopingo skandalų, dėl kurių Tarptautinė lengvosios atletikos federacija 2015-siais suspendavo Rusijos federacija – tai reiškia, kad be tarptautinės organizacijos leidimo nė vienas rusų lengvaatletis negali pasirodyti varžybose užsienyje.

M.Lasickienei leidžiama startuoti tarptautinėje arenoje, tačiau tik kai neutraliam sportininkui – jos garbei nekeliama Rusijos vėliava bei negrojamas himnas.

Gruodį ji dar kartą laidė pykčio strėles, kai buvo pratęstos sankcijos rusų lengvaatlečiams.

„Tai kas įvyko – gėda“, – pražūtingas naujienas Rusijos sportui įvertino M. Lasickienė.

Rusija gruodžio 9-ąją gavo naują ketverių metų draudimą, dėl kurio negalės dalyvauti tarptautinėse sporto varžybose, įskaitant olimpines žaidynes – taip nuspręsta per Pasaulio antidopingo agentūros (WADA) Vykdomojo komiteto posėdį Lozanoje.

WADA vykdomasis komitetas vienbalsiai pritarė savo Atitikties vertinimo komiteto rekomendacijai ketveriems metams suspenduoti Rusiją dėl kaltinimų Maskvai suklastojus laboratorijos dopingo duomenis, anksčiau šiemet perduotus tyrėjams.

„Neabejojau dėl tokios įvykių baigties. Netikėjau, kad viskas bus gerai. Kokie mano planai? Kovoti ir varžytis už save. Neketinu keisti pilietybės ir nesirengiu to daryti šiuo atveju. Bandysiu įrodyti, kad Rusijos sportininkai net ir su neutraliu statusu ir gyvi. Tą aš dariau pastaraisiais metais. Nesuprantu tik, kodėl sportininkai buvo palikti vieni šioje kovoje, o sporto valdininkai gynė mus tik žodžiais“, – socialiniuose tinkluose rašė M.Lasickienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.