EUROLYGA 2023

Europos vyrų ir moterų komandiniame badmintono čempionate – pergalių lietus

Antradienis buvo išties puiki diena visai Lietuvos badmintono rinktinei, dalyvaujančiai Europos vyrų ir moterų komandiniuose čempionatuose Prancūzijoje. Kaip iš gausybės rago pasipylusios pergalės džiugino ne tik sportininus ir nacionalinės badmintono rinktinės trenerį Donatą Narvilą, bet ir visus badmintono entuziastus aktyviai sekančius Lietuvos rinktinių pasirodymų rezultatus.

Antradienis buvo išties puiki diena visai Lietuvos badmintono rinktinei.<br>V.Dranginio nuotr.
Antradienis buvo išties puiki diena visai Lietuvos badmintono rinktinei.<br>V.Dranginio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-02-12 19:07

Dieną žaidusi Lietuvos moterų badmintono rinktinė, atstovaujama Vytautės Fomkinaitės, Gerdos Voitechovskajos, Samantos Golubickaitės ir Rebekos Aleksevičiūtės, rezultatu 4:1 įveikė Islandijos moterų rinktinę.

Vakare žaidusi vyrų komanda į merginų užduotą gerą toną atsakė dar skambesne pergale prieš Liuksemburgo rinktinę, kurią įveikė rezultatu 5:0.

Europs vyrų komandiniame čempionate varžosi net 34 senojo žemyno komandos, kurios pradiniame Čempionato etape yra suskirtytos į 8 grupes. Lietuvaičiai grupių etape dėl patekimo į kitą etapą varžosi su Liuksemburgo, Slovakijos ir Nyderlandų rinktinėmis. Vyrų komandos varžosi tuo pačiu formatu, kaip ir moterų komandos: pirmiausia žaidžiami trys vienetų susitikimai, o vėliau du dvejetų susitikimai. Taigi, Lietuvos pirma raketė rungiasi prieš Liuksemburgo pirmą raketę, antra kovoja prieš antrą ir tt. Čia svarbios visos komandos grandys: žaidėjų sugebėjimai ir pasirengimas, aktyvus trenerio darbas ir komandinė dvasia.

Komandinei pergalei pasiekti pakanka trijų laimėtų susitikimų, tačiau grupių etape žaidžiami visi galimi susitikimai, o pasiektos pergalės ir laimėti taškai sumuojasi ir tampa svarbūs sudarant galutinę komandų rikiuotę, ar sprendžiant situacijas kai komandos surenka tokį pat laimėtų komandinių susitikimų skaičių.

Pirmasis Lietuvos vyrų rinktinės susitikimas šiek tiek vėlavo. Pirmoji rintinės raketė kaunietis Mark Šames kovėsi su pajėgiausiu Liuksemburgo rinktinės žaidėju Rober Mann ir pasiekė įtikinamą pergalę rezultatu 21:17, 21:17. Tą patį pakartojo ir klaipėdietis Jonas Petkus. Jis be didelio vargo įveikė Kevin Hargiono rezultatu 21:13, 21:13. Na, o lemiamą trečiąjį tašką komandai uždirbo jauniausias komandos narys klaipėdietis Danielius Beržanskis užtikrintai nugalėjęs Leo Hölzmer rezultatu 21:15, 21:8. Vyrų dvejetų kovose Marko Šameso ir Edgaro Slušnio duetas rezultatu 21:13, 21:17 laimėjo prieš pirmąjį Liuksemburgo vyrų dvejetą Robert Mann ir Maxime Szturma.

Paskutinieji žaidę Danielius Beržanskis ir Jonas Petkus su priešininkais iš Liuksemburgo Yannick Feltes ir Jerome Pauquet vargo ilgiausiai. Pralaimėję pirmąjį susitikimo setą, lietuvaičiai vis tik sugebėjo rasti savyje jėgų ir perlaužti žaidimą savo naudai. Susitikimas laimėtas rezultatu 13:21, 21:12, 21:15, na o Lietuvos vyrų komanda į savo sąskaitą įsirašė bendrą komandinę pergalę 0:5.

Trečiadienį tiek moterų tiek vyrų komandų laukia dar sunkesni išbandymai. Merginos apie 10:00 Lietuvos laiku jėgas išmėgins su Belgijos komanda, na o vyrų apie 13:00 laukia atkakli kova su Slovakijos rinktine.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.