EUROLYGA 2023

„Hockey Punks“ užtikrintai susitvarkė su savo varžovais

„Hockey Punks“ komanda trečiadienį džiaugėsi vienuoliktąja pergale šiame Lietuvos ledo ritulio čempionate.

 „Hockey Punks“ užtikrintai susitvarkė su savo varžovais.<br> Hockey.lt nuotr.
 „Hockey Punks“ užtikrintai susitvarkė su savo varžovais.<br> Hockey.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 13, 2020, 7:36 AM

Vilniaus „Pramogų“ arenoje įvykusiose rungtynėse sostinės ekipa 9:3 nugalėjo jungtinę „Baltų Ainių – HC Klaipėdos“ komandą. Antroje pozicijoje žengiantis Vilniaus klubas ir toliau išlaiko viltis laimėti reguliaraus sezono kovas, o norint tai pasiekti jiems reikės laimėti paskutinius tris mačus prieš atkrintamųjų varžybų startą.

„Hockey Punks“ ledo ritulininkai šiame mače netruko įgyti persvaros. Jau pirmoje atakoje sužaidus vos 15 sekundžių Donatas Kumeliauskas jau pirmuoju metimu išvedė vilniečius į priekį (00:15, rez. perd. Ernestas Trukšnys).

Po greito įvarčio „pankams“ ir toliau pavyko didžiąją laiko dalį leisti varžovų aikštės zonoje ir kelis kartus jie buvo arti antrojo įvarčio, bet tiek Povilui Vereniui, tiek ir Aliaksejui Kuveikai nepavyko įveikti Luko Jakšio gynybos. Tuo tarpu jungtinė Kauno ir Klaipėdos komanda sugebėjo atsakyti savo ataka, kurios metu puikų metimą sukdamasis atliko ir į viršutinį vartų kampą iššovė Anatolijus Sedura (08:32, rez. perd. Marius Krikštanaitis).

Lygiu rezultatu pasidžiaugti ilgai „Baltų Ainių – HC Klaipėdos“ ekipai ir vėl nepavyko: šeimininkai iš karto surengė savo atsaką, kuriame puikią techniką pademonstravo įvartį atbula ranka pelnęs Povilas Verenis (08:50, rez. perd. D. Kumeliauskas, Aivaras Bendžius). Netrukus „Hockey Punks“ surengė greitą ataką, kurioje puikiai sužaidė Laisvydas Kudrevičius suradęs visiškai laisvą Edgarą Rybakovą, o šiam beliko iš arti nukreipti ritulį į tuščius vartus (09:44, rez. perd. L. Kudrevičius, A. Kuveka). Negana to, įpykę „pankai“ šių 100 sekundžių tarpe surengė ir dar vieną rezultatyvų išpuolį, kurio metu iš arti pasižymėjo jau minėtas L. Kudrevičius (10:11, rez. perd. E. Rybakovas, A. Kuveka).

Tris greitus įvarčius praleidusiai „Baltų Ainių – HC Klaipėdos“ komandai pavyko stabilizuoti gynybą, o pirmoji varžovų pražanga suteikė jiems galimybę vėl pasireikšti puolime. Ilgai laukti daugumos įvarčio nereikėjo, vos po 9 sekundžių komandos draugo metimą pakartojo ir į vartus pasiuntė Mantas Marcinkevičius (15:37, rez. perd. Paulius Grybauskas, Nojus Jonas Kudzevičius).

Kėlinio pabaigoje savo meistriškumą pademonstravo iš karto du „Hockey Punks“ nariai. Rolandas Aliukonis fantastišku perdavimu išvedė A. Kuveką į pasimatymą su vartininku, o šis jį įveikė puikiu manevru bei penktą kartą rungtynėse ritulys suspurdėjo „Baltų Ainių – HC Klaipėdos“ vartuose (17:24, rez. perd. R. Aliukonis, Andrius Kaminskas). Paskutinėmis kėlinio sekundėmis „pankai“ atliko dar keletą pavojingų smūgių žaisdami daugumoje, bet daugiau įvarčių pirmajame kėlinyje pelnyta nebuvo.

Antrojo kėlinio metu „Hockey Punks“ pavyko uždaryti varžovus jų aikštės pusėje, bet Mindaugo Kiero auklėtiniams įvarčio pelnyti nepavyko. P. Verenio metimas sudrebino vartų virpstą, o iš arti atliktą L. Kudrevičiaus smūgį atrėmė L. Jakšys. Tuo tarpu nors jungtinė ekipa savo pirmąjį metimą atliko kėlinyje sužaidus daugiau nei penkias minutes, tačiau vėliau jie surengė sėkmingą atkarpą, kurios metu iki įvarčio jiems pritrūko tik sėkmės – vienam iš svečių puolėjų nepavyko pataikyti į be vartininko jau buvusius „pankų“ vartus.

Neįmušus svečiams, savo progos nepraleido E. Rybakovas, kuris pasiuntė ritulį į vartus (27:30, rez. perd. L. Kudrevičius, A. Kuveka). Tuo „Baltų Ainių – HC Klaipėdos“ bėdos nesibaigė: Šarūnas Kuliešius puikiai surado P. Verenį, o šis neturėjo problemų pasižymėti (28:46, rez. perd. Š. Kuliešius, A. Kuveka). Po šio epizodo L. Jakšys savo vartų gynybą užleido Kristupui Pranckiečiui.

Likusią kėlinio dalį vyravo greitas žaidimas, kurio metu savo progų turėjo abi ekipos, kol galiausiai vieną iš savo klubo progų išnaudojo A. Sedura, pelnydamas antrąjį savo ir trečiąjį komandos įvartį (35:15). Kaip ir prieš tai buvusiose situacijose, vos įvartį praleidę „pankai“ atsakė savo tikslia ataka. Greitai iš už vartų išnėręs D. Kumeliauskas paguldė vartininką ir nepagailėjo perdavimo P. Vereniui, kuris į savo sąskaitą įsirašė „hat-tricką“ (36:33, rez. perd. D. Kumeliauskas, E. Trukšnys).

Trečiojo kėlinio starte iki įvarčio poros centimetrų pritrūko E. Rybakovui, o priešingoje aikštės pusėje du įvarčius jau pelnęs A. Sedura geroje situacijoje paslydo ir pavojinga ataka baigėsi be atakos užbaigimo. Kiek vėliau po R. Aliukonio metimo ritulys pataikė į oponento lazdą, bet nuo jos atsimušęs įskriejo į vartus pro plyšį tarp vartininko kojų (49:16, rez. perd. E. Trukšnys).

Likusį mačo laiką „Hockey Punks“ žaidė gerokai ramiau ir nors M. Kieras rungtynių pabaigoje dar pabandė modeliuoti žaidimą paskutines 14 sekundžių žaisdamas be vartininko, tačiau daugiau įvarčių žiūrovai neišvydo ir susitikimas baigėsi rezultatu 9:3.

Po rungtynių nepaisant patirto pralaimėjimo „Baltų Ainių – HC Klaipėdos“ komandos narys Erminas Gutauskas pasidžiaugė tiek ir pelnytais įvarčiais, tiek ir vartininkų žaidimu.

„Mūsų komanda yra labai jauna, bet, manau, kad vaikinai rodė charakterį ir jiems tai buvo visai nebloga patirtis žaidžiant prieš tokio aukšto lygio komandą. Žaidimas puolime tikrai buvo geras – trys pelnyti įvarčiai, iš kurių du pelnė jaunimas, o vieną Mantas Marcinkevičius. Jie šaunuoliai, o taip pat ir abu vartininkai, kurie turėjo daug darbo. Kaip tik buvo Kristupo Pranckiečio gimtadienis, tai jis tikrai puikiai pasirodė“, - teigė puolėjas.

Prieš atkrintamąsias varžybas jungtinė Kauno ir Klaipėdos komanda liks ketvirtoje vietoje, kur jų pusfinalyje veikiausiai lauks „Kaunas Hockey“ ekipa. Kalbėdamas apie būsimą akistatą šios komandos narys neslėpė, jog prieš kovą jie tikrai nesudės ginklų.

„Prieš „Kaunas Hockey“ kartą jau metėme jiems iššūkį, tai bandysime tai padaryti dar kartą. Manau, kad tai mes tikrai galime padaryti. Ar galime laimėti visą seriją – visko gali būti, juk tai ledo ritulys.“

Tuo tarpu geriausiu mačo žaidėju „Hockey Punks“ gretose išrinktas Valdas Pikčius nenorėjo nuvertinti šiandieninių varžovų bei pasidžiaugė po rungtynių gautu prizu.

„Įvarčiai į mūsų vartus krito mažumoje ir nors stengėmės, bet jiems pasisekė įmušti, o kitu atveju rungtynės nebūtų įdomios žiūrovams. Nors prieš juos laimėjome šešis kartus, prieš kiekvienas rungtynės eidavome nusiteikę laimėti, tad tikrai neskirstome ar varžovas silpnesnis, ar ne. Tiesiog jiems tai yra debiutinis sezonas, tad manau jie įsičiuoš.

Geriausio žaidėjo titulas man šį sezoną toks pirmas. Mūsų penketas nepraleido įvarčių, o dėl to, manau, prizą man ir skyrė“, - po susitikimo kalbėjo nugalėtojų gynėjas.

„Hockey Punks“ narys taip pat neslėpė, jog jų ekipos tikslas išlieka laimėti reguliarųjį sezoną, o tam klysti likusiuose mačuose jie nebegali.

„Norint laimėti reguliarųjį sezoną mums reikia laimėti visas tris rungtynes, tą ir sieksime padaryti.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.