EUROLYGA 2023

Lietuvos rankininkams Čempionų lygos mačai susiklostė skirtingai

Šeštadienį Čempionų lygos dvyliktojo turo rungtynes žaidė abi komandos, kurioms atstovauja Lietuvos rankininkai. „Montpellier“ su Jonu Truchanovičiumi pasiekė įtikinamą pergalę ir beveik užsitikrino aikštės pranašumą aštuntfinalio dvikovoje, o Zaporižės „Motor“ su Aidenu Malašinsku patyrė triuškinamą pralaimėjimą ir prarado aritmetinę galimybę patekti į atkrintamąsias varžybas.

„Motor“ su Aidenu Malašinsku patyrė triuškinamą pralaimėjimą.<br>ehfcl.com nuotr.
„Motor“ su Aidenu Malašinsku patyrė triuškinamą pralaimėjimą.<br>ehfcl.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 15, 2020, 10:05 PM, atnaujinta Feb 15, 2020, 10:10 PM

„Montpellier“ savo aikštėje nugalėjo Bresto „Miaškov“ komandą 30:26 (16:14). J.Truchanovičius žaidė labai trumpai, kartą metė į vartus, bet įvarčio nepelnė.

Tarp nugalėtojų pasižymėjo Hugo Descat, įmetęs net 11 įvarčių.

Monpeljė rankininkai vangiai pradėjo rungtynes ir 10-ąją min. atsiliko 3:6, bet greitai susikaupė, dar pirmojo kėlinio viduryje persvėrė rezultatą ir nepaliko nė mažiausios abejonės, kad yra stipresni.

„Motor“ išvykoje pralaimėjo Čempionų lygos nugalėtojo vardą ginančiam Skopjės „Vardar“ klubui 28:38 (11:16). A.Malašinskas vėl buvo vienas geriausių Zaporižės komandoje ir įmetė 5 įvarčius. Per šias rungtynes aikštėje buvo dar du lietuviai. Dvikovai teisėjavo Vaidas Mažeika ir Mindaugas Gatelis.

Zaporižės komanda nesugebėjo pasinaudoti tuo, kad „Vardar“ krečia finansinė karštinė. Pagrindiniam rėmėjui sustabdžius finansavimą, Skopjės klubo ateitį apgaubė migla ir jo gretos jau pradėjo retėti. Per porą pastarųjų savaičių iš „Vardar“ išvyko du pagrindinio septyneto žaidėjai latvis Dainis Krištopanas ir rusas Pavelas Atmanas.

Vis dėlto likusieji „Vardar“ rankininkai nesudeda ginklų. Šeštadienį jie jau pirmosiomis minutėmis nutolo nuo Ukrainos čempionų 7:2 ir neleido varžovams nė pagalvoti apie pergalę.

O pergalė „Motor“ komandai buvo būtina. Jei svečiai būtų nugalėję, jie dar būtų išsaugoję aritmetinę galimybę prasibrauti į atkrintamąsias varžybas.

Trečiadienį toje pačioje B grupėje įvyko lyderių dvikova, kurioje „Kiel“ namie palaužė Vespremo „Telekom“ rankininkus 29:28. Kylio komanda užsitikrino pirmąją vietą grupėje ir tiesioginį kelialapį į ketvirtfinalį.

Stipresniosios pakopos A ir B grupių nugalėtojai iškart pateks į ketvirtfinalį, o komandos, kurios šiose grupėse užims nuo antrosios iki šeštosios vietos, žais aštuntfinalyje.

Likus dviem turams iki pirmojo etapo pabaigos B grupės lyderis „Kiel“ turi 20 taškų. Kelialapius į atkrintamąsias varžybas taip pat užsitikrino „Telekom“ (16 taškų), „Montpellier“ (15), Kielcų „Vive“ (14) ir „Vardar“ (11). Dėl šeštosios vietos kovoja „Porto“ (10) ir „Miaškov“ (6), o „Motor“ (4) užima paskutinę aštuntąją vietą.

A grupėje kelialapius į atkrintamąsias varžybas užsitikrino „Barcelona“ (20), Segedo „Pick“, Paryžiaus PSG (po 18), „Aalborg“ ir „Flensburg-Handewitt“ (po 11). Į šeštąją vietą pretenduoja Celės „Pivovarna Laško“ (6), „Elverum“ ir Zagrebo PPD (po 3).

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.