EUROLYGA 2023

Koronavirusas jaukia paralimpietės Aušros Garunkšnytės planus: nevyks į Tokijo maratoną

Pasaulyje plintantis koronavirusas sujaukė Lietuvos paralimpietės Aušros Garunkšnytės planus. Ilgų nuotolių bėgikė kovo 1 d. turėjo startuoti Tokijo maratone, tačiau varžybų organizatoriai pranešė, jog dėl viruso yra mažinamas dalyvių skaičius. Lietuvos atstovė pateko tarp maratono dalyvių, kurie varžybose dalyvauti negalės. Priemonių imtasi siekiant sumažinti koronaviruso plitimą Japonijoje ir pasaulyje.

Pasaulyje plintantis koronavirusas koreguoja paralimpietės Aušros Garunkšnytės planus. Šalia njos treneris Linas Balsys<br> paralympic.lt
Pasaulyje plintantis koronavirusas koreguoja paralimpietės Aušros Garunkšnytės planus. Šalia njos treneris Linas Balsys<br> paralympic.lt
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 17, 2020, 4:13 PM, atnaujinta Feb 17, 2020, 9:39 PM

Maratonas regėjimo negalią turinčiai Aušrai Garunkšnytei turėjo būti generalinė repeticija prieš 2020 m. Tokijo paralimpines žaidynes, į kurias stajerė pateko pirmą iš Lietuvos sportininkų dar pernai.

„Labai nuliūdau. Tiek dirbau... Aš jaučiuosi taip gerai pasiruošusi, noras bėgti milžiniškas. Atrodė, liko tiek nedaug, ir čia tau tokia naujiena...“, – nusivylimo naujienomis iš Japonijos neslėpė bėgikė.

Anot A. Garunkšnytės, šis startas svarbus ir dėl to, jog tai buvo galimybė susipažinti su aklimatizacijos niuansais, susipažinti su Tokijo gatvėmis, kuriose šiemet vyks paralimpinio maratono varžybos.

Ir A. Garunkšnytė, ir jos treneris Linas Balsys sako, kad dabar svarbiausia rasti kitas varžybas, kuriose sportininkė galėtų realizuoti tai, kam skyrė dėmesį per ilgas ir alinančias treniruotes.

„Mums dabar bent iki kovo vidurio reikia susirasti kažkokį startą. Kitomis datomis jau bus per vėlu tai daryti, nes bus atsigavimas ir laikas ruoštis pačiam pagrindiniam startui – Tokijo žaidynėms.

Aušra paskutinį maratoną bėgo 2019 m. rugsėjį Berlyne. Jeigu jai tektų bėgti maratoną po metų pertraukos, tai čia būtų labai didelis minusas.

Mums būtinai reikia starto. Tokijas būtų buvęs gerai dėl susipažinimo su vietove, su trasa. Gal būtume kažkokią aiškesnę nuomonę susidarę. Gal rinksime informaciją kitais būdais“, – dėstė L. Balsys.

Permainos pasirengimo planams gali atsiliepti ir finansiškai. Lietuvos paralimpinis komitetas sumokėjo startinį mokestį, už apgyvendinimą, nupirko sportininkei ir treneriui lėktuvų bilietus.

„Žinios nėra geros, bet svarbiausias dalykas žmonių sveikata. Organizatorių sprendimas suprantamas. Finansinę pusę, tikiu, sutvarkysime. Aušra turi gauti maksimaliai geras sąlygas pasirengti žaidynėms. Sprendžiame, kaip padėti“, – sakė Lietuvos paralimpinio komiteto prezidentas Mindaugas Bilius.

A. Garunkšnytė taps pirmąja Lietuvos moterimi istorijoje paralimpinių žaidynių maratono rungtyje. Jos treneris L. Balsys – buvęs paralimpietis, Atėnų žaidynių prizininkas maratono rungtyje.

A. Garunkšnytė 2019 m. „Parateam Lietuva“ apdovanojimuose iškovojo „Metų proveržio“ titulą, o jos treneris L. Balsys triumfavo „Metų trenerio“ nominacijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.