EUROLYGA 2023

Biatlonininkui V. Stroliai iki Europos čempionato medalio trūko akimirkos

Baltarusijoje vykstančio Europos biatlono čempionato sprinto lenktynėse Vytautas Strolia buvo per plauką nuo medalio. 10 km sprinto lenktynėse Lietuvos biatlonininkas finišavo ketvirtas. V.Strolia iš 10 taikinių pataikė į 9 ir greitai šliuožė slidėmis.

Vytautas Strolia Europos čempionate užėmė ketvirtąją vietą.<br> R.Trakio nuotr.
Vytautas Strolia Europos čempionate užėmė ketvirtąją vietą.<br> R.Trakio nuotr.
Vytautas Strolia Europos čempionate užėmė ketvirtąją vietą.<br> R.Trakio nuotr.
Vytautas Strolia Europos čempionate užėmė ketvirtąją vietą.<br> R.Trakio nuotr.
Vytautas Strolia Europos čempionate užėmė ketvirtąją vietą.<br> R.Trakio nuotr.
Vytautas Strolia Europos čempionate užėmė ketvirtąją vietą.<br> R.Trakio nuotr.
Vytautas Strolia Europos čempionate užėmė ketvirtąją vietą.<br> R.Trakio nuotr.
Vytautas Strolia Europos čempionate užėmė ketvirtąją vietą.<br> R.Trakio nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Robertas Trakys, LBF

Feb 29, 2020, 2:40 PM, atnaujinta Feb 29, 2020, 2:57 PM

Iš slidinėjimo į biatloną prieš penkerius metus perėjęs 27-erių metų anykštėnas nusileido tik prizininkų trejetui.

Auksą laimėjo rusas Matvejus Jeleksejevas (23 min. 46,4 sek.; 1 klaida šaudant), sidabrą – Andrejus Rastorgujevas iš Latvijos (atsiliko 4,1 sek.; 1), bronza atiteko norvegui Aleksandarui Fjeldui Andersenui (25,5 sek.; 1).

Septintuoju numeriu varžybose startavęs V.Strolia finišavo ketvirtas, nuo čempiono atsilikęs 26,3 sek.

Iki bronzos medalio jam trūko 0,8 sek.

Tai – geriausias rezultatas per V.Strolios karjerą.

Iki šiol Europos biatlono pirmenybėse iš lietuvių ant garbės pakylos yra lipusi tik Diana Rasimovičiūtė. Pernai karjerą baigusi sportininkė 2010 metais Europos pirmenybėse dviejose rungtyse laimėjo sidabrą.

Tiesa, ir tada, ir dabar Europos pirmenybėse nesivaržė biatlono ryškiausios žvaigždės.

Šiame sporte žemyno pirmenybės nepasižymi tokiu prestižu kaip pasaulio čempionatas ar pasaulio taurės varžybos, kur svari dalis startuojančių ir laiminčių atletų praleidžia Europos pirmenybes.

Lietuviai įprastai jose startuoja, kaip ir Latvijos biatlono lyderis A.Rastorgujevas. Pripažintos biatlono šalys, kaip Norvegija, Prancūzija, Rusija, Vokietija ar Austrija į Europos pirmenybes įprastai deleguoja rezervinės komandos atstovus.

Nuo medalio – mažiau nei sekundė. Jausmas turbūt turėtų būti dviprasmiškas: geriausias karjeros pasiekimas, bet iki medalio vos pritrūko. Kokios yra emocijos?, – biathlonltu.com paklausė V.Strolios.

– Šiek tiek gaila to pralošto laiko, bet geriau medinis medalis nei jokio medalio. Smagu, kad pavyksta žengti žingsnį į priekį. Ne kiekvienose varžybose, bet sezono metu. Džiaugiuosi, jog sugebėjau žengti dar vieną žingsnį pirmyn.

Kai kirtote finišo liniją, buvote pirmasis ir po kelių sekundžių aplenkė norvegas. Startavo apie 120 dalyvių, ar tikėjotės, kad to pakaks ketvertukui ar šešetukui?

– Jaučiau, kad varžybose gerai „važiavosi“, greitis buvo geras. Šaudykloje gal šiek tiek šaudžiau lėčiau, bet norėjau pataikyti, nes šiandien nesijaučiau labai užtikrintas. Nusprendžiau šaudyti lėčiau, bet užtikrinčiau. Jaučiau, kad šešetuke tikrai galima likti ir galima kovoti dėl medalio. Buvo nuojauta, kad ta finiše pralošta vieta brangiai kainuos – taip ir buvo.

Startavote pirmojoje starto grupėje. Ar tai buvo pranašumas, o gal minusas, nes prieš varžybas iškrito sniego?

– Iš ryto galvojau, kad pirmajai grupei bus šiek tiek sunkiau, nes vakare gerokai pasnigo. Tačiau sąlygos trasoje buvo geros. Ar geriau, ar prasčiau – negaliu pasakyti, nes po varžybų dar nebuvau trasoje ir reikės važiuoti pasižiūrėti. Manau, kad sąlygos buvo panašios visų varžybų metu ir didelio pranašumo nebuvo nei pirmojoje, nei antrojoje, nei trečiojoje grupėse.

Startavote septintas, o bronzą laimėjęs norvegas – aštuntas. Pagrindinis konkurentas startavo visiškai šalia. Ar žinojote, kokiu laiku jis šliuožia trasoje, ar gavote informaciją, koks yra atsilikimas nuo jo?

– Šiandien trasoje gavau daug informacijos ir iš Lietuvos personalo, ir daug kas palaikė, pasakė laikus, iš kitų šalių. Buvo visai malonu, žinojau informaciją ir visą laiką tą norvegą mačiau už savęs. Šioje trasoje daug apsisukimų ir gali sekti pats, koks atstumas tarp manęs ir jo.

Europos čempionate geriausiųjų šešetukas patenka į gėlių ceremoniją. Tai – pirmoji tokia ceremonija jums. Koks jausmas stovėti ir matyti, kaip apdovanojami prizininkai ir būti pačiam apdovanotam?

– Jausmas geras, ypač, kai pirmasis kartas. Jau seniai svajojau apie šį momentą. Tik aš toks žmogus, kad norisi geriau, jei įmanoma, kad būtų geriau. Šiek tiek buvo apmaudu, jog negalėjau stovėti ant pakylos, bet smagu, kad pagaliau pavyko peržengti šią ribą ir dabar negalvosiu, jog tai kažkas nepasiekiamo.

Sekmadienį laukia persekiojimas. Startuosite ketvirtojoje vietoje. Yra papildomos motyvacijos ar priešingai – jaučiamas spaudimas?

– Noriu tiesiog kovoti, daryti tokį darbą, kokį reikia, kad klaidų būtų kuo mažiau. Jokio spaudimo ir jokios papildomos motyvacijos, nes ji visada yra. Reikia atlikti savo darbą ir viskas bus gerai.

Šeštadienį sprinto lenktynėse 36-ąją vietą užėmė Tomas Kaukėnas, prašovęs 2 kartus ir nuo čempiono atsilikęs 1 min. 41 sek.

Linas Balys užėmė 80-ąją vietą, Lukas Jakeliūnas – 100-ąją, Rokas Suslavičius – 114-ąją. Iš viso startavo 122 sportininkai.

Europos čempionatas šiais metais turėjo vykti Otepėje, bet dėl nepalankių oro sąlygų Estijoje buvo perkeltas į Baltarusiją, trasą šalia Minsko.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.