EUROLYGA 2023

Istorinis įvykis: pirmą kartą Lietuvoje bus surengtas paplūdimio tinklinio pasaulio turo turnyras

Liepos 2-5 d. Lietuvos tinklinis pažymės neeiliniu įvykiu – Europos tinklinio konfederacija (CEV) patvirtino ir suteikė teisę Klaipėdos mieste vykdyti FIVB dviejų žvaigždučių serijos moterų paplūdimio tinklinio turnyrą. Tokio lygio suaugusių varžybos Lietuvoje bus rengiamos pirmą sykį.

 Lietuvoje vyks pasaulio paplūdimio tinklinio turo moterų kovos<br> D.Rimeikos nuotr.
 Lietuvoje vyks pasaulio paplūdimio tinklinio turo moterų kovos<br> D.Rimeikos nuotr.
 Lietuvoje vyks pasaulio paplūdimio tinklinio turo moterų kovos<br> D.Rimeikos nuotr.
 Lietuvoje vyks pasaulio paplūdimio tinklinio turo moterų kovos<br> D.Rimeikos nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Mar 9, 2020, 5:15 PM, atnaujinta Mar 9, 2020, 5:29 PM

Všį „Klaipėdos pliažo tinklinis“ ir Klaipėdos miesto savivaldybės bendradarbiavimo dėka, dviejų žvaigždučių pasaulio turo paplūdimio tinklinio projektas Lietuvoje išvys dienos šviesą dar šiais metais.

Šis turnyras vyks pačioje uostamiesčio širdyje – Teatro aikštėje. Būtent čia praėjusiais metais jau įvyko komercinis parodomasis turnyras „Amber Cup – Kredito garantas“.

Klaipėdos centre buvo išpilta 150 kubinių metrų smėlio, o turnyrą galėjo pamatyti daugybė Klaipėdos gyventojų ir miesto svečių, kurie visą savaitgalį neliko abejingi tinklinio sporto šakai ir užgulę tribūnas stebėjo merginų kovas.

Po sėkmingo turnyro, organizatoriai kartu su Klaipėdos miesto savivaldybe ir Klaipėdos lengvosios atletikos mokykla nusprendė tęsti tokių renginių tradicijas ir Klaipėdos miestui padovanoti dar aukštesnio lygio renginį, kreipdamiesi į Lietuvos tinklinio federaciją (LTF) dėl paraiškos teikti FIVB dviejų žvaigždučių turnyrui.

„Prieš keletą metų kilo mintis surengti turnyrą Klaipėdos senamiestyje. Praėjusiais metais su miesto pagalba pavyko surengti neoficialų turnyrą, kuris susilaukė daug neblogų atsiliepimų, taip pat buvo keletas entuziastingų Klaipėdos miesto atstovų, kurie pasisakė už tai, kad tęstume šią tradiciją.

Taip nusprendėme siekti teisės surengti pasaulio taurės etapą. Čia didelį darbą atliko LTF, kuri pateikė paraišką ir CEV‘ui pateikė visas garantijas“, – sakė vienas turnyro organizatorių, Všį „Klaipėdos pliažo tinklinio“ klubo vadovas Andrius Dumbauskas.

A. Dumbauskas džiaugėsi, kad Klaipėdos savivaldybė ir šiemet noriai sutiko prisidėti prie renginio, nes organizatoriams reikia surinkti ne tik solidų prizinį fondą, bet ir įrengti 1000 vietų tribūnas bei įgyvendinti griežtus FIVB reikalavimus.

Lietuvos tinklinio federacijos (LTF) prezidentas Darius Čerka prisipažino, kad tokio lygio turnyras bus didelis iššūkis.

„Aišku, mes džiaugiamės, kad privačių iniciatyvų dėka Lietuvoje pradedami organizuoti tokio lygio renginiai, kurie yra ne tik puiki proga pakviesti į Lietuvą aukšto lygio žaidėjų, supažindinti su miestu ir šalimi, tačiau puiki proga ir mūsų sportininkams parodyti tinklinio bendruomenei bei savo rėmėjams aukšto lygio varžybas ir kovoti dėl aukščiausių vietų savo namuose.

Organizacine prasme, tai bus iššūkis visiems – ir organizatoriams, ir federacijai. Nors tarptautinio lygio renginiai buvo organizuojami ir anksčiau, tačiau tokio lygio suaugusių turnyro dar nesame turėję.

Po praėjusių metų renginio, organizatoriai ir miestas šįkart iškart griebė jautį už ragų ir peršoko prie dviejų žvaigždučių turnyro.

Reikalavimai tokiam renginiui yra dideli – prizinis fondas privalo būti 20 tūkst. eurų, organizatoriai taip pat turės apgyvendinti sportininkus, oficialius asmenis, atvyksiančius prižiūrėti renginį, reikalavimai pačiai turnyro organizacinei daliai yra taip pat dideli, todėl iššūkis laukia tikrai nemažas“, – teigė D. Čerka.

FIVB dviejų žvaigždučių moterų turnyro pagrindinėse varžybose dalyvaus 16 komandų. Dar tiek pat jų galės varžytis kvalifikacijoje. Turnyras vyks keturias dienas.

„Vasarą bus pats sezono įkarštis, dviejų žvaigždučių turnyrų nėra daug, o komandų, kurios nori dalyvauti tokio lygio varžybose, yra daug. Manau, kad visos vietos bus užpildytos“, – pridūrė A. Dumbauskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.