EUROLYGA 2023

Politikas apie boksininkus ir futbolininkus: „Jų smegenys buvo biškį sutrankomos“

Kupiškio rajono tarybos posėdyje svarstant naująjį rajono Kūno kultūros ir sporto centro direktoriaus pareigybės aprašymą stačiokiškumu „sužibėjo“ konservatorius Saulius Dugnas.

S.Dugnas savo pasisakymu įžeidė futbolininkus ir boksininkus.<br>A.Švelnos nuotr.
S.Dugnas savo pasisakymu įžeidė futbolininkus ir boksininkus.<br>A.Švelnos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Laimis Kavoliūnas, panskliautas.lt

Mar 11, 2020, 2:43 PM

Politikas, turintis aukštąjį išsilavinimą, klausė, kodėl pretendentams į šias pareigas nuleista reikalavimų kartelė: kodėl jiems pakanka turėti aukštąjį koleginį išsilavinimą, o ne universitetinį.

Anot S.Dugno, šitaip pažeminus mokslo cenzą, į Sporto centro vadovus galės pretenduoti ir koks blondinas ar blondinė, boksininkas ar futbolininkas.

„Tarybiniais laikais buvo statistika, kad nė vienas futbolininkas ir nė vienas boksininkas nėra apsigynęs daktaro disertacijos, mat jų smegenys buvo biškį sutrankomos“, – pareiškė S.Dugnas.

Šio pasisakymo šokiruotas socialdemokratas Augenijus Cesevičius visos tarybos vardu atsiprašė boksininkų ir futbolininkų.

Naujo pareigybės aprašymo Kupiškio savivaldybei prireikė, nes rengiamasi skelbti Sporto centro direktoriaus konkursą.

Savivaldybės Kultūros, švietimo ir sporto skyriaus vedėja Jurgita Trifeldienė sakė, kad reikalavimai pakeisti švietimo, mokslo ir sporto ministro įsakymu. Taryba juos tik turi patvirtinti, kad nebūtų pažeisti teisės aktai.

Kupiškio sporto centras be vadovo liko pernai vasarį, atsistatydino Laimutė Šližauskienė. Ji aiškino, kad tai daro dėl asmeninių priežasčių. Nuo tada laikinąja centro vadove dirba direktoriaus pavaduotoja Ingrida Tuskienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.