EUROLYGA 2023

Koronavirusas gesina ir olimpines svajones: R. Kančys atsidūrė nepavydėtinoje situacijoje

„Jūs neįsivaizduojate, kaip reikėjo lipti per save, kad įšokčiau į batus“, – tokiais žodžiais socialiniame tinkle pasidalino geriausias Lietuvos maratonininkas Remigijus Kančys.

Remigijus Kančys atsidūrė sudėtingoje situacijoje.<br>A.Pliadžio nuotr.
Remigijus Kančys atsidūrė sudėtingoje situacijoje.<br>A.Pliadžio nuotr.
Remigijus Kančys atsidūrė sudėtingoje situacijoje.<br>P.Vičiūno nuotr.
Remigijus Kančys atsidūrė sudėtingoje situacijoje.<br>P.Vičiūno nuotr.
Remigijus Kančys atsidūrė sudėtingoje situacijoje.<br>A.Pliadžio nuotr.
Remigijus Kančys atsidūrė sudėtingoje situacijoje.<br>A.Pliadžio nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Mar 13, 2020, 10:00 AM, atnaujinta Mar 13, 2020, 10:40 AM

32-ejų sportininkas klojo pamatus stovyklose svarbiausiems sezono startams, kurie turėjo padėti atverti duris į Tokijo olimpines žaidynes, tačiau pasaulyje siaučiantis koronavirusas kaip reikiant jaukia visus planus.

R.Kančys 2019 metais Frankfurto maratone lėkė tokiu tempu, kuris jam nutiesė pusę kelio Tokijo olimpinių žaidynių link. Maratoną R.Kančys įveikė per 2 val. 12 min. 50 sek., pagerino asmeninį rekordą ir pasiekė antrą rezultatą šalies istorijoje.

Už pasiektą laiką kaunietis uždirbo 1111 tašką pagal IAAF taškų skaičiavimo lentelę. Dar 19 jam atiteko už iškovotą 11 vietą. Norint varžytis Tokijo žaidynėse maratoną reikia įveikti per 2 val. 11 min. 30 sek. arba atsidurti tarp 80 geriausių šios rungties atstovų IAAF reitinge.

Palyginimui su 2019 metų pabaiga, 80-ą vietą reitinge užėmusio esto Tiidreko Nurme geriausių dviejų startų vidurkis buvo lygus 1108, tad R.Kančiui vietą Tokijuje garantuotų panašiai sėkmingas antrasis startas kuriame nors maratone pavasarį.

„Yra keletas variantų, bet dar tiksliai negaliu pasakyti. Svarbiausia, kad būtų greitas, jame bėgtų daug stiprių varžovų, nes su jais visai kitas bėgimas būna, vieni kitus patempiame.

Ieškosime gero oro, kad nebūtų vėjuota, nes balandis dar būna dar visai neblogas mėnesis. Žiūrėsime, koks būna nugalėtojo laikas. Jeigu tarkime 2 val. 5 min., tai tokiame turi su kuo bėgti“, – 2019 metų pabaigoje lrytas.lt pasakojo bėgikas.

R.Kančys buvo numatęs, kad geriausio rezultato sieks būtent Vienos maratone, tačiau dabar teko pasidalinti liūdnomis naujienomis.

„Atšauktos visos varžybos, kurioms ruošiuosi ir „ariu“ stovyklose: pasaulio pusmaratonio čempionatas, Prahos pusmaratonis, pagrindinis metų startas – Vienos maratonas“,- rašė R.Kančys.

Daugelyje pasaulio šalių stabdomi visi sporto renginiai, o olimpinės žaidynės turėtų vykti jau mažiau nei už pusės metų. Įvykdyti olimpinius normatyvus lieka vis mažiau laiko, o situacija dėl koronaviruso sportininkus palieka nežinomybėje.

„Suprantu, kad vyksta globalinė problema, dabar visų sveikata yra svarbiausia, bet kai jau pagavau tą cinkelį ir jau laukiau varžybų – basta, nėra kur bėgti ir gauti taškų dėl olimpiados. Net ir ta neaišku, ar bus. O šiandien buvo atkarpų diena. Kaip atrasti motyvaciją?

Jūs neįsivaizduojate, kaip reikėjo lipti per save, kad įšokčiau į batus. Bet padariau, užsispyręs vis tiek esu. Tikiuosi greitai baigsis ta visuotinė suirutė ir visi grįšim į vėžes“, – apie savo sunkumus rašė R.Kančys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.