EUROLYGA 2023

JAV apklausė sportininkus: atidėti ar atšaukti Tokijo olimpines žaidynes?

JAV olimpinis ir paralimpinis komitetai surengė 4000 sportininkų apklausą dėl 2020 metų Tokijo žaidynių ir siūlo jas atidėti dėl koronaviruso pandemijos.

JAV olimpinis treniruočių centras Kolorado Springse uždarytas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
JAV olimpinis treniruočių centras Kolorado Springse uždarytas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 24, 2020, 9:42 AM, atnaujinta Mar 24, 2020, 9:48 AM

Savo nuomonę pareiškę 1780 atletų teigė, kad tik apie 10 proc. jų toliau gali normaliai treniruotis.

Atsakydami į klausimą dėl Tokijo žaidynių atšaukimo arba atidėjimo, 93 proc. anketas užpildžiusių atletų siūlo jas atidėti.

Tarptautinis olimpinis komitetas (IOC) sekmadienį teigė, kad per 4 savaites priims sprendimą, bet įtakingas IOC narys Dickas Poundas jau prasitarė JAV žiniasklaidai, kad sutarta dėl jų atidėjimo metams.

Pirmadienį Kanados, o paskui ir Australijos olimpiniai komitetai pareiškė, kad šiemet jų sportininkai žaidynėse nedalyvautų.

JAV olimpinis komitetas ketina remtis sportininkų nuomone ir pareiškė, kad „labiau nei bet kada aišku“, kad žaidynes reikia atidėti.

„Dėkojame 1780 „Team USA“ atletų, kurie pasidalijo savo balsu ir sąžiningai prisidėjo sprendžiant problemas, susijusias su COVID-19 ir Tokijo žaidynėmis. Taip mes įgyvendiname pažadą, kad sportininkai yra svarbiausi, – sakoma bendrame pranešime, kurį pasirašė JAV olimpinio ir paralimpinio komitetų vadovės Susanne Lyons ir Sarah Hirshland. – Dabar esame įsitikinę, kad išgirdome įvairiausius požiūrius ir suprantame iššūkius, su kuriais susiduria mūsų sportininkai.

Mes apgailestaujame, kad nėra išeities, kuri galėtų išspręsti visus mums iškilusius rūpesčius.

Svarbiausia šios atletų apklausos išvada yra ta, kad net jei dabartinį susirūpinimą dėl sveikatos pavyktų sumažinti iki vasaros pabaigos, tai treniruočių dopingo kontrolės ir atrankos sutrikimų negalima tinkamai pašalinti.

Todėl dabar aišku labiau nei bet kada, kad kelias į atidėjimą yra perspektyviausias. Mes raginame IOC imtis visų reikalingų veiksmų, kurie užtikrintų, kad žaidynės gali būti rengiamos saugiomis ir sąžiningomis sąlygomis visiems konkurentams.“

Apklausoje 65 proc. atletų teigė, kad koronavirusas „stipriai paveikė treniruotes“ arba kad jie niekaip negalėjo treniruotis.

Beveik du trečdaliai mano, kad tęsiant treniruotes kils pavojus jų sveikatai arba jie nebuvo tikri, ar tai padarys.

68 proc. teigė, kad žaidynės nebus teisingos, jei jos vyks kaip numatyta.

Antradienį žaidynių atidėjimo taip pat pareikalavo Naujoji Zelandija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.