EUROLYGA 2023

Iš užsienio grįžę Lietuvos lengvaatlečiai karantinuoti ne pagal įstatymą: tyliai išvežti į Palangą

Pasaulyje vis labiau siautėjant COVID-19 virusui Lietuva ėmėsi dar didesnių atsargumo priemonių. Buvo nuspręsta, kad visi į Lietuvą atvykstantys piliečiai bus privalomai karantinuojami 14 dienų savivaldybės parūpintuose viešbučiuose.

 Airinė Palšytė ir kiti lengvaatlečiai buvo karantinuoti Palangoje.<br>A.Pliadžio nuotr.
 Airinė Palšytė ir kiti lengvaatlečiai buvo karantinuoti Palangoje.<br>A.Pliadžio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 25, 2020, 1:43 PM, atnaujinta Mar 25, 2020, 8:48 PM

Antradienį vakare į Vilnių iš Stambulo grįžo parskrido ir būrys Lietuvos lengvaatlečių. Tačiau socialiniuose tinkluose ėmė plisti vaizdo įrašai, kuriuose buvo užfiksuota, kad Airinė Palšytė, Liveta Jasiūnaitė, Diana Zagainova ir kiti sportininkai yra sodinami į atskirą autobusą bei išvežami.

Pasipylė kalbos, kad neva lengvaatlečiai buvo išleisti į namus, taip pažeidžiant ką tik įsigaliojusią tvarką.

Šis klausimas pasiekė ir Sveikatos apsaugos ministrą (SAM) Aurelijų Verygą. Tačiau ministras tikslios informacijos nežinojo ir atsisakė komentuoti.

Lrytas.lt pradžioje pasiekė žinia, kad sportininkai į namus nebuvo išleisti, o tiesiog perkelti į kitą viešbutį. Tą lrt.lt žurnalistei Dovilei Šeduikytei patvirtino ir lengvosios atletikos federacijos prezidentas Eimantas Skrabulis.

„Buvome viską suderinę su savivaldybe – mes patys pasirūpinome transportu, kuris iš oro uosto visus grįžusius nugabentų į viešbutį Palangoje, už kurį moka pati federacija, sudariusi sutartį su viešbučiu“, – teigė E.Skrabulis.

Lietuvos lengvosios atletikos federacijos generalinė sekretorė Nijolė Medvedeva BNS teigė, kad sportininkų karantinas išimties tvarka viešbutyje Palangoje buvo suderintas „su visomis institucijomis“.

Ji sakė, kad sportininkai grįžo iš uždaros bazės Beleko mieste, kur vyko treniruočių stovykla.

„Ar jūs matėte tuos Vilniaus viešbučius? Kodėl mes turime rizikuoti sportininkų sveikata, kai juos po penkis apgyvendina? Buvo gauti visi leidimai, jūs manęs neklauskite. Iš visų institucijų, kurių reikėjo, viskas buvo gauta oficialiai. Gavome iš savivaldybės pirmiausia leidimą ir viskas buvo suderinta“, – teigė federacijos atstovė.

Iš viso lėktuvu iš Turkijos grįžo 14 lengvaatlečių, tarp jų – šuolininkė į aukštį Airinė Palšytė, trišuolininkė Diana Zagainova, ieties metikė Liveta Jasiūnaitė, taip pat jų treneriai.

Federacijos atstovas spaudai Robertas Trakys BNS teigė, kad lengvaatlečiai apgyvendinti „Vanagupės“ viešbutyje.

Kaip tv3.lt nurodė Vilniaus mero patarėjas Karolis Žukauskas, savivaldybė apie šią išimtį iš anksto nežinojo.

„Federacija jiems išpirko atskirą viešbutį, suderino su visomis ministerijomis ir mes juos palydėjome į atskirą autobusą, į Palangą“, – teigė jis.

Sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos įsakymu visi iš užsienio grįžę asmenys nuo antradienio nakties privalomai 14 dienų izoliuojami savivaldybių patalpose.

Didmiesčių merai tvirtina, kad tai apsunkina kovą su COVID-19, eikvojami administraciniai ir gydytojų ištekliai, jų mažiau liks sunkiems ligoniams, o tai kainuos gyvybes.

A. Veryga trečiadienį pranešė šios tvarkos atšaukti neketinantis, bet žadėjo svarstyti leisti išimtis šeimoms su vaikais ir nėščiosioms.

Tačiau su kitais parvykusiais antradienio asmenimis masinis karantinavimas nebuvo toks sklandus. Vilniaus policijos pareigūnai pirmuosius konfliktus spręsti pradėjo dar dieną – teko raminti iš užsienio atvykusius tautiečius.

Galiausiai iš Vilniaus oro uosto atvežtų lietuvių prikimštame viešbutyje įvyko kruvinas konfliktas. Susimušus vyrams vienas jų griebė peilį.

Dėl durtinių žaizdų vienas vyras pristatytas į ligoninę. Kitam medikų pagalbos prireikė dėl veido sumušimų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.