EUROLYGA 2023

Nuo koronaviruso mirė Lietuvos premjerą imtynėse įveikęs treneris V. Jasotis

Ketvirtadienė Lietuvos imtynių bendruomenė neteko vieno iš savo trenerių Gruzdžiuose vaikus treniravusio 61-erių Valdo Jasočio. 

 Valdas Jasotis<br> imtynes.lt
 Valdas Jasotis<br> imtynes.lt
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 9, 2020, 11:48 PM, atnaujinta Apr 10, 2020, 1:27 PM

Nuo Šeduvos kilęs žinomas treneris mirė nuo koronaviruso, kuriam testas buvo atliktas jau po mirties. Faktą, kad jis mirė nuo koronaviruso Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) patvirtino penktadienį.

Ne vienerius metus vaikus jaunimą treniravęs velionis galėjo pasigirti, jog ant kilimo įveikė ir po to Lietuvos premjero pareigas ėjusį Algirdą Butkevičių. Pastarasis jaunystėje varžėsi laisvosiose imtynėse.

Su būsimu premjeru V.Jasotis pečius buvo surėmęs prieš beveik dvidešimt penkerius metus vykusiose veteranų pirmenybėse.

„Pamenu tą kovą, kaip gi pamirši. Varžybos vyko Klaipėdoje. Prieš mane išėjo toks aukštas, kūdas, elegantiškas. Kažkaip reikėjo jį nuversti.

Aš jį „paėmiau ant masės“ – svėriau kokių 30 kilogramų daugiau. Po mano pergalės kažkas juokavo, kad šis laimėjimas man atsirūgs. Iš kur man žinoti, kad kovoju su būsimu premjeru.

Beje, po šio dvikovos ponas Algirdas pradėjo kopti karjeros laiptais“, – tuomet trenerio žodžius citavo imtynių federacijos spaudos atstovas Valdas Malinauskas.

Lietuvos imtynių federacija jau pareiškė užuojautą, o jos vadovas Giedrius Dambrauskas socialiniuose tinkluose parašė: „Visada Valdą prisiminsiu kaip gerą sportininką, gabų trenerį, principingą teisėją, jautrų žmogų ir puiku bičiulį.

Paskutiniu metu – tai kaip varžybų gerasis talismanas su savo šmaikščiomis, bet visada teisingom replikom...

Ir tuo pačiu visada rasdavo laiko tiek sportininkams, tiek ir draugams... dar ilgai ilgai toks išliksi mūsų atminty...Nuoširdžiausia užuojauta artimiesiems.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.