EUROLYGA 2023

Dviračių sporto žvaigždė R. Bardet'as paragino kolegas per karantiną nebūti savanaudžiais

Prancūzijos profesionalų dviratininkų profsąjunga prieš kelias dienas kreipėsi į šalies Sporto ministeriją, kad dviratininkams būtų sušvelnintos karantino sąlygos. Tačiau šio prašymo nepalaikė net ir kai kurios ryškiausios prancūzų dviračių sporto žvaigždės.

 Romainas Bardet'as pastaraisiais metais yra didžiausia Prancūzijos viltis svarbiausiose daugiadienėse lenktynėse.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Romainas Bardet'as pastaraisiais metais yra didžiausia Prancūzijos viltis svarbiausiose daugiadienėse lenktynėse.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-04-09 13:46, atnaujinta 2020-04-09 13:48

Praėjusią savaitę Prancūzijos Nacionalinės profesionalų dviratininkų profsąjungos (UNCP) vadovas Pascalis Chanteuras kreipėsi į Sporto ministeriją, kad svarstant karantino sąlygų pakeitimus dviratininkams būtų padaryta išimtis ir nuo balandžio vidurio jiems būtų leista treniruotis laikantis pagrindinių karantino reikalavimų.

„Norime, kad dviratininkai gautų tokias pat teises, kaip kiti darbuotojai. Ūkio ministerija leido dirbti statybininkams, Žemės ūkio ministerija leido dirbti ūkininkams, dviratininkai irgi turi teisę tęsti savo veiklą. Turime atlikti savo darbą, kaip ir kiti. Jaudinuosi dėl mano sporto šakos ekonominės sveikatos“, – lygino P.Chanteuras.

UNCP prezidentas tvirtino, kad kai kuriose kitose šalyse apribojimai švelnesni. Dėl to, P.Chanteuras manymu, pasibaigus karantinui ir atnaujinus dviračių sporto varžybas Nyderlandų, Belgijos ar Vokietijos dviratininkai įgys pranašumą prieš prancūzus.

UNCP kreipimąsi palaikė Prancūzijos dviračių sporto federacija (FFC).

„Mes prašome, kad švelninat apribojimus visiems profesionalams dviratininkams būtų leista treniruotis. Žinoma, jie treniruotųsi vieni, galbūt tam specialiai skirtose vietose“, – siūlė FFC prezidentas Michelis Callot'as.

Vis dėlto šis kreipimasis sulaukė ne vien palaikymo. Keli įtakingi Prancūzijos dviračių sporto asmenys griežtai kritikavo UNCP ir FFC prašymą padaryti išimtį dviratininkams. Tarp jų – dukart „Tour de France“ lenktynių prizininkas Romainas Bardet'as.

„Neturėtumėm būti savanaudžiai, – sakė „AG2R-La Mondiale“ komandai atstovaujantis R.Bardet'as, duodamas interviu dienraščiui „Le Monde“. – Šiuo metu visi esame pavargę būti namuose ir norėtumėm pasimėgauti didesne laisve. Bet prašydami mums padaryti išimtį, pasiųstumėm negerą žinią“.

R.Bardet'as, kuris pastaraisiais metais yra didžiausia Prancūzijos viltis svarbiausiose daugiadienėse lenktynėse, pritarė ne tokiam garsiam prancūzų dviratininkui Lilianui Calmejane‘ui. L.Calmejane‘as kalbėdamas su sporto dienraščiu „L‘Equipe“ irgi nepritarė dviratininkų profsąjungos pasiūlymui: „Privalome rodyti pavyzdį ir likti namie. Pirmiausiai pavyzdį rodyti privalo tie žmonės, kuriuos visuomenė mato labiausiai. Tik vienybė padės mums įveikti šią krizę patyrus mažiausius įmanomus nuostolius“.

Panašiai kalbėjo „Total Direct-Energie“ komandos vadovas Jeanas-Rene Bernaudeau (būtent šiai komandai priklauso L.Calmejane‘as). „Privalome išspręsti šią sveikatos problemą ir tik tada galėsime viską pradėti iš naujo, – tvirtino interneto svetainės „Cyclismactu“ kalbintas J.R.Bernaudeau. – Jei dviratininkai mažiau treniruosis ir per „Tour de France“ važiuos lėčiau, nebus tragedijos. Mane sukrėtė tai, kaip per šią krizę elgėsi profesionalų sportas. Esame savanaudžiai. Šiuo metu kalbėti apie sporto verslą yra savanaudiška. Sportas yra antraeilis...“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.