EUROLYGA 2023

N. Džokovičius drebina sporto pasaulį: nesutiktų priverstinai skiepytis nuo koronaviruso

Teniso žvaigždė serbas Novakas Džokovičius baiminasi, kad net ir pasibaigus koronaviruso pandemijai jis negalės grįžti į teniso kortus, mat yra priešiškas skiepams.

N. Džokovičius skėsčioja rankomis: negalės žaisti teniso, nes yra prieš skiepus.<br> Twitter nuotr.
N. Džokovičius skėsčioja rankomis: negalės žaisti teniso, nes yra prieš skiepus.<br> Twitter nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 21, 2020, 10:15 AM, atnaujinta Apr 21, 2020, 10:36 AM

„Nenoriu būti kažkieno verčiamas skiepytis tam, kad galėčiau keliauti, – „Facebook“ transliacijoje klabėjo pirmoji pasaulio raketė. – Bet jei tai bus būtina, kas bus? Man reikės apsispręsti, nes kitaip negalėsiu žaisti teniso.“

Vis dėlto N.Džokovičius netiki, kad artimiausiu metu vakcina nuo koronaviruso bus išrasta, tačiau viliasi, kad teniso sezonas bus pratęstas vasaros viduryje.

Tiesa, buvusi teniso žvaigždė Amelie Mauresmo teigė, kad sugrįžti į kortus nebus galimybės, jei žaidėjai nebus paskiepyti.

„Tarptautinių turnyrų žaidėjai, personalas, žiūrovai, žinokite – nebus skiepo, nebus ir teniso“, – „Twitter“ rašė tenisininkas.

Dėl karantino jau atšauktas vienas iš keturių Didžiojo kirčio turnyrų. Tiesa, Vimbldono atvirasis teniso čempionatas sulauks kompensacijos, mat jo organizatoriai buvo apsidraudę nuo galimų trečiosios jėgos trukdžių, kurie nepriklauso nuo organizatorių.

Action Network pranešė, kad Anglijos vejos teniso ir kroketo klubų (AELTC) pagrindinė valdyba net 17 metų iš eilės mokėjo draudimo kompanijai po 2 mln. JAV dolerių apsidrausdama nuo galimos pasaulinės pandemijos.

Šiemet šis draudimas atsipirks su kaupu – draudimo bendrovė išmokės 141 mln. JAV dolerių už varžybų atšaukimą dėl pandemijos.

Galimos pajamos iš bilietų ir televizijos transliacijų Vimbldono turnyre turėjo siekti 310 mln. dolerių. Didžiąją šių lėšų dalį draudikai taip pat privalės padengti. Tad turnyras Anglijoje netaps organizatoriams finansine tragedija. Vimbldono teniso kovos turėjo vykti birželio 29-ąją – liepos 12 dienomis. Organizatoriai tikina, kad 134-asis turnyras vyks 2021 metais birželio 28 d. – liepos 11 dienomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.