EUROLYGA 2023

Įspūdingas ruso ryžtas ir užsispyrimas: bėgdamas aplink lovą įveikė 100 km

Lietuvoje yra švelninamos karantino sąlygos ir sportuojantys jau galės pradėti judėti laisviau. Tačiau daugelį Europos šalių COVID-19 viruso pandemija vis dar smaugia ir taikomos griežtos karantino sąlygos.

 Rusas aplink lovą bėgdamas įveikė 100 kilometrų.<br> Lrytas.lt montažas
 Rusas aplink lovą bėgdamas įveikė 100 kilometrų.<br> Lrytas.lt montažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 25, 2020, 4:11 PM, atnaujinta Apr 25, 2020, 4:12 PM

Ilgų distancijų bėgikas iš Rusijos nusprendė, kad ilgiau gyventi be bėgimo varžybų negali ir nusprendė mesti sau iššūkį – namuose aplink lovą prabėgti 10 valandų.

Dmitrijus Jakuchnis turėjo planų šiais metais įveikti 250 kilometrų trasą Sacharos dykumoje „Marathon des Sables“ varžybose, tačiau šios galiausiai dėl koronoviruso buvo perkeltos į rudenį. Tad patyręs bėgikas parodė valią ir ryžtą bei namuose įveikė 100 kilometrų.

Praėjusį savaitgalį rusas suko ratus aplink savo dvigulę lovą bute ir bėgo 10 valandų 19 minučių. D.Jakuchnis įkvėpimo sėmėsi iš Prancūzijos bėgiko, kuris buvo įveikęs maratono distanciją savo namų balkone.

Vladivostoke gyvenantis rusas pripažino, kad didžiausias iššūkis jam buvo maža ir ankšta erdvė bėgimui.

„Galva pradėjo suktis, o kojos vis linkdavo į vieną pusę. Tuomet aš kas dešimt kilometrų keisdavau bėgimo kryptį“, – AP naujienų agentūrai kalbėjo bėgikas.

Rusas patikino, kad tiksliai nubėgtai distancijai nustatyti jis naudojo prietaisą, o šis parodė 100 kilometrų. Savo bėgimą jis rodė socialiniame tinkle „Instagram“, tačiau kai kurie sėkėjai suabejojo ar jam pavyko įveikti tokį atstumą. D.Jakuchnis šiems atsakė, kad nors prietaisais galėjo turėti paklaidą, tačiau ji neturėtų būti didelė.

Bėgikas taip pat atskleidė, kad jam įveikti šį atstumą labiausiai padėjo šeimos pagalba.

„Ilguose bėgimo naudoju mažą kuprine su maisto atsargomis, tačiau dabar tiesiog reikėdavo pamojuoti žmonai ir ši man kažką pagamindavo. Mano vaikai manė palaikė morališkai, o žmonai dar teko pabūti ir DJ, nes nuolat keitė muziką“, – kalbėjo rusas.

D.Jakuchnis patikino, kad tokiu bėgimu jis nesiekė kažkokio rekordo.

„Tai tikrai ne Guinnesso Rekordų knygai. Nebandžiau kažko nustebinti, aš bėgau pats sau“, – teigė D.Jakuchnis.

Ketvirtadienio vakaro duomenimis Rusijoje išviso jau yra patvirtinti 70 773 užsikrėtimo atvejai, o nuo COVID-19 viruso šakyje mirė daugiau kaip 600 žmonių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.