EUROLYGA 2023

Koronaviruso vos nepražudytas UFC kovotojas: „Tokio agresyvaus priešininko dar neturėjau“

Brazilijos kovotojas Sergio Moralesas „Pantera“ septynerius metus kovoja UFC ir suspėjo ringe santykius pasiaiškinti su Omri Achmedovu, Neilu Magny, Benu Saundersu ir net pabandė atimti 77 kg svorio kategorijoje čempiono diržą iš amerikiečio Kamaru Usmano.

Brazilijos kovotojas Sergio Moralesas „pantera“ <br> instagram.com
Brazilijos kovotojas Sergio Moralesas „pantera“ <br> instagram.com
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 9, 2020, 8:20 AM

Per 14 savo kovų profesionaliame ringe brazilas praleido 652 smūgius, tačiau jam nebuvo taip sunku, kaip kovoje su koronavirusu.

Dabar „Panteros“ pravardę turintis brazilas bando galutinai ištrūkti iš COVID-19 gniaužtų, kai tyrimai parodė, jog jis tapo viena iš pandemijos aukų.

„Žmogau, tai labai sunku. Neturėjau gyvenime tokio agresyvaus priešininko. Aš atvykau į San Paulą, kad galėčiau pasirūpinti savo tėvais, o viskas baigėsi tuo, kad rūpinamasi manimi“, – MMAfighting puslapiui duotam interviu kalbėjo kovotojas.

Ligos simptomus S.Moralesas pradėjo justi balandžio viduryje. Jis suprato, kad kažkas negerai, todėl kuo skubiau izoliavosi nuo kitų.

Bet galvojo, kad tai elementarus peršalimas ar negalavimas. Į ligoninę nekaip atrodantį kovotoją nuvežė vienas iš jo draugų, su kuriuo „Pantera“ treniruojasi džiu-džitsu.

„Po penkių dienų man paskambino daktaras ir pasiūlė pastebėti – kaip reikalai su kvėpavimu, ar nėra sunku kvėpuoti, ar nekankina dusulys.

Pajuokavau: ar savo prote esate? Juk visą gyvenimą sportuoju, apie kokius sunkumus su kvėpavimu kalbate.

Kai tik baigiau šnekėtis telefonu, persirengiau ir nutariau užlipti į antrą aukštą laiptais. Pradėjau taip dusti, jog buvau priverstas net sėdėti ant jų pusiaukelėje“, – apie įsibėgėjančią ligą pasakojo kovotojas.

Būdamas saviizoliacijoje S.Moralesas jautėsi lyg kalėjime ir dabar vyras tikina, kad kalbas apie koronavirusą reikia priimti labai rimtai, o ne pro pirštus.

„Nemanau, kad žiniasklaidoje pasakoma viskas, kuo baisi ir grėsminga ši liga. Žinokite, kai kuriais momentais aš net negalėjau surasti šviesos jungiklio kambaryje, kurį žinau kaip penkis savo pirštus. Ta liga dominuoja.

Tu geri kažkokius vaistus, jie stipriai veikia, bet tu nenori nei valgyti nei gerti dėl to – tu sustoji... Tokia situacija mane labai neramino.

Tu privalai būti stiprus, tačiau negali“, – teigė dabar jau po truputį sveikstantis sportininkas.

Kaip rašo MMAfighting, brazilas turėtų jau greitu laiku atsistoti ant kojų. Jam 37-eri, o pastaroji UFC akistata ringe vyko lapkričio mėnesį. Po jos S.Moralesas persijungė į graplingą, tačiau jau dabar galvoja sugrįžti į MMA kovoti gaunant „teisingus pinigus“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kandidatų į prezidentus debatai – ar ryškėja skirtumai?