EUROLYGA 2023

Baidarininkas A. Lankas į treniruočių šurmulį namuose įtraukė ir sportą atrandantį sūnų

„Man svarbu, kad sūnus džiaugtųsi sportuodamas. Jei versiu kažką daryti, nieko gero nebus“ , – sakė olimpietis baidarininkas Aurimas Lankas. Žinomas sportininkas papasakojo apie savo sporto rutiną, gimusią dukrą, bei karantino metu sūnui sugalvotas veiklas.

 Aurimas Lankas su žmona Egle neseniai susilaukė ir dukros.<br> LTOK nuotr.
 Aurimas Lankas su žmona Egle neseniai susilaukė ir dukros.<br> LTOK nuotr.
Aurimas Lankas ir Edvinas Ramanauskas laimėjo medalį 2016 m. Rio de Žaneiro olimpiadoje.<br>Gintaro Šiupario nuotr.
Aurimas Lankas ir Edvinas Ramanauskas laimėjo medalį 2016 m. Rio de Žaneiro olimpiadoje.<br>Gintaro Šiupario nuotr.
Aurimas Lankas ir Edvinas Ramanauskas laimėjo medalį 2016 m. Rio de Žaneiro olimpiadoje.<br>lrytas.lt nuotr.
Aurimas Lankas ir Edvinas Ramanauskas laimėjo medalį 2016 m. Rio de Žaneiro olimpiadoje.<br>lrytas.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

May 10, 2020, 12:27 PM, atnaujinta May 10, 2020, 12:33 PM

Šį pavasarį A. Lankas prisimins visą gyvenimą. Ir ne tik dėl pasaulį apgaubusios pandemijos. Balandžio pabaigoje sportininko žmona Eglė pagimdė antrąją šeimos atžalą – dukrą Atėnę.

„Buvo neramu, nes negalėjau dalyvauti gimdyme. Žmona buvo viena, o aš negalėjau nei kuo padėti, nei mėgstamo maisto po gimdymo atnešti. Tačiau labai džiaugiuosi, kad viskas gerai“, – pasakojo 34 metų A.Lankas.

Sportuoja namuose

Iš treniruočių stovyklos Portugalijoje sportininkas grįžo prieš pat Lietuvoje paskelbiant karantiną.

Nors dėl koronaviruso pandemijos Tokijo olimpinės žaidynės buvo atidėtos metams, A.Lankas kaip ir anksčiau, kasdien treniruojasi, kad palaikytų sportinę formą. Tiesa, tai daro namuose.

„Arba keliolika kilometrų nuvažiuoju dviračiu, tai nebuvo uždrausta. Tačiau dažniausiai sportuoju namuose. Su šeima gyvename nuosavame name, todėl pusrūsyje esu įsirengęs nedidelę treniruočių salę. Turiu irklavimo treniruoklį ir svarsčius, daug dirbu su savo svorio pratimais. Kadangi varžybos atšauktos, gerinti formos nebereikia, tačiau ją išlaikyti – svarbu“, – pasakojo atletas.

A.Lankas ne tik pats sportuoja, bet ir stengiasi aktyvia fizine veikla sudominti 5-erių sūnų Aretą. Olimpietis namuose įrengė net kelias estafečių trasas.

„Nieko nepirkau, tiesiog iš to, ką radau namie, sudėliojau estafetes. Sūnui labai patiko, kelias dienas vis bandė įveikti, kai kurias, labiausiai patikusias dalis atskirai kartojo“, – pasakojo sportininkas.

Estafetės lavina visapusiškai

5-metis Aretas bėga, varosi kamuolį, lipa, šokinėja ir šuoliuoja. Galiausiai estafetę užbaigia metimu į krepšį. A.Lanko idėja ir kūrybiškumas socialiniuose tinkluose sulaukė daug pagyrų.

Estafetės ikimokyklinio amžiaus vaikams padeda ne tik visapusiškai lavinti fizines savybes, bet ir ugdyti komandinio darbo gebėjimą, pasitikėjimą savimi, socialinius įgūdžius.

Estafečių principu vykstančiose Lietuvos mažųjų žaidynėse kasmet sportuoja tūkstančiai darželinukų. Dėl koronaviruso pandemijos žaidynių renginius sustabdžius, projekto organizatoriai Lietuvos mažųjų žaidynių bendruomenę kviečia sportuoti namuose, dalintis savo patirtimi ir dalyvauti konkursuose.

Vienas jų – „Šeimos estafetė“. Namuose sukūrę estafetės trasą, kurią galėtų įveikti visi šeimos nariai ir tai nufilmavę galite laimėti naudingų Lietuvos mažųjų žaidynių prizų.

Didžiausio Lietuvoje ikimokyklinio amžiaus vaikams skirto projekto bendruomenė karantino metu dalijasi ne tik sportiniais patarimais, bet ir įvairių kūrybinių veiklų idėjomis.

Sūnaus nespaudžia

„Tiesą sakant, galvojau, kad karantinas sūnui bus sunkesnis. Tačiau darželio pedagogai siunčia daug informacijos ir užduočių. Ir ne tik sportinių. Pavyzdžiui, neseniai darėme įvairius bandymus su daržovėmis.

Kalbant apie sportą, aš Areto nespaudžiu. Tokio amžiaus vaikai turi mėgautis fizine veikla ir džiaugtis sportuodami, o jei versiu kažką daryti, nieko gero nebus. Taip galiu net visam gyvenimui atbaidyti nuo sporto.

Jis lanko krepšinio būrelį, kartais pabando su manimi atlikti pratimus, turime batutą, yra futbolo vartai. Turime ką veikti, o jis juda labai įvairiai“, – pasakojo A.Lankas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.