EUROLYGA 2023

J. Jefimova – apie lemtingą atsitiktinumą: Barselonoje R. Meilutytę aplenkė be apšilimo

Rusijos plaukikė Julija Jefimova socialiniame tinkle „Instagram“ atsakinėdama į savo gerbėjų klausimus prisiminė vieną nutikimą iš 2013 metų pasaulio čempionato.

 Julija Jefimova prisiminė 2013 metų pasaulio čempionato finalą.<br> TASS/Scanpix nuotr.
 Julija Jefimova prisiminė 2013 metų pasaulio čempionato finalą.<br> TASS/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-05-18 11:28

28-erių sportininkės buvo paklausta apie kurioziškiausią jos nutikimą sportiniame gyvenime ir ši papasakojo apie Barselonoje laimėtą aukso medalį 50 metrų krūtine distancijoje.

„Mano treneris (mano tėtis) sumaišė finalo starto laiką su apdovanojimų laiku. Tik atvykus į apšilimo baseiną pastebėjau, kad finalo varžovės jau rengiasi išeiti. Tuomet treneris iš JAV Dave'as Salo pastebėjo, jog aš vis dar su maudymosi kostiumėliu ir ėmė šaukti, kad laiko iki finalo liko mažai.

Aš, likus 2 minutėmis iki starto, be jokio apšilimo bėgau iki baseino, pakeliui persirengdama į varžyboms skirtą plaukimo kostiumą. Bet galiausiai aš laimėjau tą finalą“, – prisiminimais dalinosi J.Jefimova. Ji tuomet 50 metrų įveikė per 29,52 sek. ir aplenkė antroje vietoje likusią Rūtą Meilutytę.

Lietuvė pakeliui į finalą buvo pagerinusi šios rungties pasaulio rekordą, kai distanciją pusfinalyje įveikė per 29,48 sek. Įdomiausia, kad tuomet ji pagerino šios rungties atrankos plaukime J.Jefimovos užfiksuotą rekordą.

R.Meilutytė Barselonoje savo revanšą pasiekė 100 metrų krūtine distancijoje, kuomet pasidabino aukso medaliu, o J.Jefimovą nustūmė į antrąją vietą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.