EUROLYGA 2023

Lietuvės siūlomos idėjos gali pakeisti aklųjų riedulio varžybų pasaulį

Vienintelė specialiai akliesiems ir silpnaregiams sukurta komandinė sporto šaka aklųjų riedulys (golbolas) netrukus švęs 75 metų jubiliejų. Siekiant apjungti pasaulyje sparčiai augančią bendruomenę, prasidėta rengti visame pasaulyje transliuojama pokalbių laida „Quiet please“ („Prašau tylos“), kurią veda golbolo teisėja, turnyrų organizatorė Vilma Venckutonytė ir portugalas žurnalistas Pedro Figueiredo.

„Gera kurti pokyčius savo mylimoje veiklos srityje“, – sakė V.Venckutonytė.<br> R.Navicko nuotr.
„Gera kurti pokyčius savo mylimoje veiklos srityje“, – sakė V.Venckutonytė.<br> R.Navicko nuotr.
„Gera kurti pokyčius savo mylimoje veiklos srityje“, – sakė V.Venckutonytė.
„Gera kurti pokyčius savo mylimoje veiklos srityje“, – sakė V.Venckutonytė.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

May 19, 2020, 2:18 PM, atnaujinta May 19, 2020, 2:27 PM

„Paskambino man, nes ieškojo linksmos ir protingos, ir dar ekspertės. Pavadino tai iššūkiu, o iš tikrųjų man laimės pilna krūtinė. Gera kurti pokyčius savo mylimoje veiklos srityje. Ši visame pasaulyje transliuojama pokalbių laida apie golbolą ir kiti šiemet prasidedantys „European Goalball Club Association“ projektai pakeis iki šiol nusistovėjusį ritmą, kai kas 2 metus vykdavo regioniniai čempionatai, kas 4 – pasaulio čempionatai ir paralimpinės.

Atsiranda daug daugiau iniciatyvų, lygų, žmonės randa įvairiausią motyvaciją sau sportuoti golbolą ir ši sporto šaka sparčiai auga pasaulyje. Kurdama šią pokalbių laidą, jaučiu galingą bendruomenės jėgą“, – sakė V.Venckutonytė.

Europos golbolo klubų asociacija (EGCA), be laidos „Quiet please“ (šie žodžiai yra dažnai vartojama golbolo teisėjų komanda, po kurios aklųjų ir silpnaregių žaidime nebegalima kalbėtis), šiais metais pradeda daugybę kitų projektų, skirtų vienyti golbolo bendruomenę ir skatinti daugiau veiksmo klubų lygmenyje: netrukus pradės veikti golbolo televizija, organizuojami golbolo „Euro Grand Prix“ turnyrai, kurie prasidės, kai sąlygos leis vykdyti tarpautinius sporto renginius.

Kitąmet pirmą kartą vyks golbolo klubų pasaulio čempionatas – iki šiol tokie renginiai vykdavo tik nacionalinių rinktinių, o ne klubinių komandų, lygmenyje.

Mūsų šalyje golbolas yra aktyviausiai kultivuojama komandinė aklųjų ir silpnaregių sporto šaka. Lietuvos vyrų golbolo rinktinė Tokijo paralimpinėse žaidynėse gins dabartinių paralimpinių čempionų vardą.

Pokalbių laidų „Quiet please“ galima klausytis „Spotify“ ir žiūrėti „Goalball Academy“ kanaluose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.