EUROLYGA 2023

UFC čempionas Ch. Nurmagomedovas meldžiasi dėl koronaviruso pakirsto tėvo sveikatos

Mišrių kovų organizacijos UFC čempionas Chabibas Nurmagomedovas išgyvena sunkias dienas – jo tėvas ir treneris Abdulmanapas Nurmagomedovas ne tik susirgo koronavirusu, bet ir patyrė insultą. Kovotojo tėvas gydomas reanimacijoje Maskvoje, jam taikoma dirbtinė plaučių ventiliacija.

 Abdulmanapas ir Chabibas Nurmagomedovai.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Abdulmanapas ir Chabibas Nurmagomedovai.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 19, 2020, 1:01 PM, atnaujinta May 19, 2020, 2:15 PM

Apie tai 31 metų Chabibas papasakojo viešai antradienį. UFC čempiono teigimu, kilo komplikacijų dėl širdies veiklos, teko atlikti operaciją. Be to, pažeisti 75 proc. plaučių, jam buvo sukelta dirbtinė koma.

Teigiama, kad 57-erių Abdulmanapas susirgo būdamas kalnuose Dagestane ir vengė gydytis, kol liga nebuvo įsisenėjusi.

„Noriu pranešti, kad tėvas yra ligoninėje labai sunkios būklės. Koronavirusas paveikė širdį, nes prieš metus jam buvo atlikta operacija. Dabar tėvą operavo iš naujo. Jo būklė labai sunki. Prašome Alacho, kad grąžintų jį mums“, – instagrame teigė kovotojas.

Ch.Nurmagomedovas kalbėjo, kad koronavirusas labai pavojingas ir ragino žmones laikytis saviizoliacijos net tradicinių musulmonų švenčių metu.

„Dvidešimt mano artimų giminaičių buvo patekę į reanimaciją, o daugelio jų jau nėra tarp mūsų. Mirė daug pažįstamų, taip pat pažįstamų tėvų. Pagyvenę žmonės labai sunkiai pakelia šią ligą“, – sakė kovotojas.

Sužinoję apie Ch.Nurmagomedovo tėvo ligą, kiti kovotojai reiškė jam palaikymą per socialinius tinklus.

Su Ch.Nurmagomedovu bendravo ir UFC vadovas Dana White'as.

Dėl tėvo ligos įstrigo derybos dėl naujos kovos su Justinu Gaetje, kuris gegužės 9-ąją tapo laikinuoju UFC čempionu, kai įveikė Tony Fergusoną.

„Kalbėjau su Chabibu, kai sužinojau, kas atsitiko. Aišku, kad jis dabar priblokštas. Bet jis labai išdidus vaikinas ir elgiasi vyriškai. Jis man sakė: „Tu gi žinai, kaip aš myliu savo tėvą“. Tai labai sunku. Mes jau ketinome nusiųsti jam kovos sutartį. Chabibas sakė, kad rugsėjį jis bus pasiruošęs“, – „MMA Fighting“ sakė D.White'as.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.