EUROLYGA 2023

Perspėjo, kad galimą sukčiavimą per COVID-19 pandemiją išduos atleto biologinis pasas

„Bendruomenė susivienijo, kad pakoreguotų savo kasdienę veiklą, apribodama tam tikrą dopingo kontrolės veiklą. Pripažįstame, kad šie būtini veiksmai gali paveikti sportininko pasitikėjimą, kad šios situacijos metu ar iškart po jos pabaigos rengiamos varžybos yra bus maksimaliai švarios“, – rašoma WADA pareiškime, skirtame sportininkams.

 WADA žada papildomus testus.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 WADA žada papildomus testus.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS

May 26, 2020, 10:17 AM

Agentūra taip pat pareiškė palaikanti glaudžius ryšius su antidopingo organizacijomis, siekdama rasti geriausių būdų, kaip efektyviai veikti šiuo laikotarpiu.

Kai bus grįžta „prie tam tikro normalumo, šios testavimo spragos bus šalinamos pasitelkiant papildomą tikslinį testavimą, ypač atsižvelgiant į tai, kad ir toliau renkami duomenys ir vykdomi tyrimai“, - pridūrė WADA.

Agentūra pažymėjo, kad dopingo mėginiai ir toliau saugomi tolesnei analizei, o naudojant sportininko biologinį pasą galima nustatyti pažeidimus, padarytus per COVID-19 pandemiją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.