EUROLYGA 2023

D. Rapšiui apsilankius nelegaliame renginyje – rimtas pokalbis su rėmėju „Renault“, įvertino atsiprašymą Sureagavo ir L.Pernavas

Danas Rapšys gegužės 15-osios vakaro nenorės prisiminti dar ilgai. Geriausias šalies plaukikas ne tik įkliuvo nelegaliose automobilių lenktynėse, bet turės sumokėti 85 eurų baudą ir 3 mėnesiams pamirš teisę vairuoti. 25 metų plaukikas jau turėjo pasikalbėti ir su vienu pagrindinių savo rėmėjų „Renault“ atstovais, tačiau sportininkas neišsisukinėjo ir viešai atsiprašė dėl neapgalvoto elgesio.

D.Rapšio atsiprašymą įvertino ir buvęs generalinis komisaras L.Pernavas.<br> lrytas.lt montažas
D.Rapšio atsiprašymą įvertino ir buvęs generalinis komisaras L.Pernavas.<br> lrytas.lt montažas
Danas Rapšys.<br>T.Bauro nuotr.
Danas Rapšys.<br>T.Bauro nuotr.
Danas Rapšys.<br>Instagram nuotr.
Danas Rapšys.<br>Instagram nuotr.
Danas Rapšys.<br>T.Bauro nuotr.
Danas Rapšys.<br>T.Bauro nuotr.
Danas Rapšys.
Danas Rapšys.
Danas Rapšys.<br>AP/Scanpix nuotr.
Danas Rapšys.<br>AP/Scanpix nuotr.
Danas Rapšys.<br>D.Umbraso nuotr.
Danas Rapšys.<br>D.Umbraso nuotr.
Danas Rapšys.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Danas Rapšys.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Danas Rapšys.<br>T.Bauro nuotr.
Danas Rapšys.<br>T.Bauro nuotr.
Danas Rapšys.<br>D.Umbraso nuotr.
Danas Rapšys.<br>D.Umbraso nuotr.
Danas Rapšys.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Danas Rapšys.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (11)

Lrytas.lt

May 27, 2020, 12:13 PM, atnaujinta May 27, 2020, 5:15 PM

„Sakau atvirai – padariau klaidą. Apsilankiau automobilių traukos lenktynėse Šiauliuose, kurios, pasirodo, buvo neteisėtos, ir patyriau skaudžią pamoką“, – „Facebook“ rašė D.Rapšys ir netrukus sulaukė savo gerbėjų palaikymo. 

D.Rapšio atsiprašymą įvertino ir buvęs generalinis komisaras Linas Pernavas: „Tik nepripažinta ir neištaisyta klaida yra klaida! P.S. Svarbiausia nelipti ant to pačio grėblio antrą kartą.“

Federacija nebaus

Šiauliuose, Zoknių mikrorajone, gyventojų ramybę "drago" lenktynės sudrumstė gegužės 15 dieną. Policija pranešė, kad nutarimai dėl dalyvavimo neteisėtose transporto priemonių lenktynėse, greičio viršijimą bei chuliganišką vairavimą paskirtos dviem šiauliečiams, dviem panevėžiečiams, trims radviliškiečiams, vilniečiui ir vienam Naujosios Akmenės gyventojui. Tarp jų buvo ir D.Rapšys.

„Nustebino, – lrytas.lt portalui nemalonias naujienas įvertino Lietuvos plaukimo federacijos (LPF) generalinis sekretorius Tomas Pakštys. – Kol kas nieko apie šią situaciją detaliau nežinome.“

Lietuvos plaukimo federacija vėliau atsiuntė laišką, kuriame įvertino 2019-ųjų Lietuvos Metų sportininko apdovanojimą pelniusio plaukiko situaciją.

„Federacija tokį plaukiko elgesį vertina kaip neatsakingą žingsnį. Plaukikai sportinės veiklos sutartyje yra įsipareigoję viešose ir/ar privačiose vietose nepažeisti viešosios tvarkos, žmonių rimties, moralės ir etikos normų, vengti rizikingos ir pavojingos veiklos. Nors kiekvienas sportininkas, natūralu, jaučia varžybų ilgesį, dalyvavimas neleistinose varžybose jokiu būdu nėra gera ir sektina praktika“, – portalui lrytas.lt situaciją aiškino federacija. 

Lietuvos plaukimo federacija nurodė, kad D.Rapšiui sankcijų taikyti nežada.

„D.Rapšys dėl savo poelgio apgailestauja. Su sportininku aptarėme šią situaciją ir dar kartą priminėme plaukiko įsipareigojimus. Sankcijos, pagal nustatytus nusižengimus, jau buvo pritaikytos pagal Administracinių nusižengimų kodeksą“, – teigiama federacijos pranešime.

Kalbėjosi su rėmėjais

Dėl apsilankymo nelegaliose lenktynėse D.Rapšiui teko pasiaiškinti ir savo rėmėjui „Renault“. Dar šių metų pradžioje „Renault“ oficialiai paskelbė, kad rems plaukiką ir šiam įteikė „Renault Koleos“ raktelius.

„Žinoma, kad tokių veiksmų netoleruojame ir apie tai Su Danu jau kalbėjome. Jis gailisi, supranta, jog elgėsi neteisingai, atsiprašymo žinutę pateikė ir feisbuke. Bendradarbiavimo nutraukti neketiname, mat mes tikime Dano ateitimi, palaikome jį. O nusižengimai buvo padaryti ne su „Renault“ automobiliu“, – lrytas.lt sakė „Sostena“ marketingo ir komunikacijos vadovė Beata Kunevičienė.

Pasak jos, atgavęs teises D.Rapšys turėtų būti atsakingesnis ir rodyti pilietišką pavyzdį.

„Faktas, jog apie saugų eismą su Danu pasikalbėsime, priminsime apie pilietiškumą kelyje. Mes esame partneriai, o partnerių jokiose situacijose palikti negalima. Bet juk visko nutinka gyvenime. Svarbiausia, kad pats viską supranta ir pripažįsta“, – sakė B.Kunevičienė.

Plaukikas atsiprašė

Šiaulių apskrities policijos komisariatas pranešė, kad D.Rapšiui surašytas protokolas LR ANK 420 str. 1 d. (dalyvavimas neteisėtose transporto priemonių lenktynėse). Pats D.Rapšys apgailestavo dėl tokio įvykio. Iki šiol nė karto dėl panašių situacijų problemų neturėjęs plaukikas tvirtai prisiėmė visą atsakomybę.

„Sakau atvirai – padariau klaidą. Apsilankiau automobilių traukos lenktynėse Šiauliuose, kurios, pasirodo, buvo neteisėtos, ir patyriau skaudžią pamoką. Trims mėnesiams netekau vairuotojo pažymėjimo. Su pareigūnais neturėjau jokių kontaktų, tačiau bauda mane pasivijo. Vairuodamas visuomet paisau visų eismo dalyvių saugumo, tačiau apie kai kuriuos dalykus tiesiog nepagalvojau. Suvokiu, kad nežinojimas neatleidžia nuo bausmės ir prisiimu dėl to visą atsakomybę. Labai atsiprašau už savo poelgį“, – teigė D.Rapšys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.