EUROLYGA 2023

Tragedija Prancūzijoje: nuo 150 m uolos kritusi žuvo būsimoji olimpinė žvaigždė L. Douady

Prancūzijos sportą pirmadienį sukrėtė žiauri netektis: Alpėse netoli Grenoblio žuvo vos 16 metų Luce Douady, kuri buvo vadinama būsimąja laipiojimo sporto olimpine žvaigžde ir rengėsi jau Tokijo žaidynėms. Pernai ji laimėjo pasaulio jaunių čempionatą ir sparčiai kopė aukštyn pasaulio reitinge, bet skrydį nutraukė tragiška lemtis.

16-metė Luce Douady buvo vadinama būsimąja sportinio laipiojimo žvaigžde.<br> AFP/Scanpix nuotr.
16-metė Luce Douady buvo vadinama būsimąja sportinio laipiojimo žvaigžde.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 16, 2020, 11:25 AM, atnaujinta Jun 16, 2020, 3:22 PM

Prancūzijos žiniasklaida pranešė, kad L.Douady paslydusi krito nuo 150 m aukščio uolos pietryčių Prancūzijoje netoli savo gimtųjų vietų Sen Bernare. Sportininkė lankėsi kalnuose kartu su draugais.

Nelaimės aplinkybes tiria policija.

Laipiojimo sportui laukiant savo olimpinio prancūzei buvo žadama ryški ateitis.

Ši sporto šaka pirmąkart įtraukta į Tokijo žaidynių programą, bus ir 2024 m. Paryžiaus olimpiadoje. Sporto varžybose laipiojama specialiai įrengta siena.

„Jai buvo tik 16-a, visa ateitis buvo prieš akis, – sakė Prancūzijos laipiojimo federacijos direktorius Pierre'as Henri Paillassonas. – Baisi žinia pribloškė jos treniruočių draugus, trenerius ir visą „Chambery Escalade“ klubą. Gedi visa mūsų federacija.“

Tarptautinė laipiojimo federacija irgi pareiškė užuojautą dėl „jaunos, šviesios ir talentingos atletės“ mirties.

„Tai taip liūdna – žiūrėjau, kaip ji neseniai lipo varžybose. Laipiojimas jai buvo tikras džiaugsmas ir pasitikėjimas savimi“, – parašė sportininkas Tony Tassellis.

„Labai gaila girdėti apie tragišką Luce Douady mirtį. Labai įkvepianti laipiotoja, kuri per anksti paliko mus. Jos pasirodymas buvo įkvepiantis ir aš visada atsiminsiu, koks yra rankų drebėjimas prieš jai lipant“, – parašė kitas atletas.

Sportinis laipiojimas debiutuos Tokijo žaidynėse, kurios turėjo būti surengtos šiais metais, tačiau dėl COVID-19 pandemijos buvo atidėtos ir vyks 2021 m. liepos 23 d. – rugpjūčio 8 d.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.