EUROLYGA 2023

Pasirūpino: nukentėjusiems nuo pandemijos Lietuvos sportininkams bus pratęstas stipendijų mokėjimas

Seimas priėmė Sporto įstatymo pataisą, pagal kurią nukentėjusiems nuo pandemijos sportininkams bus pratęstas stipendijų mokėjimas.

Ministras Algirdas Monkevičius pasiūlė pataisą dėl stipendijų.<br>Elvio Žaldario (LTOK) nuotr.
Ministras Algirdas Monkevičius pasiūlė pataisą dėl stipendijų.<br>Elvio Žaldario (LTOK) nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 23, 2020, 3:08 PM, atnaujinta Jun 23, 2020, 3:09 PM

Aukšto meistriškumo sportininkams, kurie dėl pandemijos negalėjo dalyvauti atidėtose olimpinėse ir paralimpinėse žaidynėse, pasaulio ir Europos čempionatuose, bus ir toliau mokama valstybės stipendija. Tai numato Seimo priimta Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos parengta Sporto įstatymo pataisa.

Kaip pabrėžė švietimo, mokslo ir sporto ministras Algirdas Monkevičius, tokią pataisą ministerija pasiūlė norėdama užtikrinti stabilumą sportininkams, kad jie galėtų koncentruotis į pasiruošimą būsimoms varžyboms, treniruotes.

„Pandemija pakeitė sportininkų planus, sustabdė jų treniruotes. Tačiau jie ir toliau garsins Lietuvos vardą, dalyvaus varžybose – turime užtikrinti visas įmanomas galimybes jiems dirbti savo darbą, grįžti į įprastą ritmą, suteikti finansinį stabilumą“, – sakė ministras.

Valstybės stipendijų mokėjimas aukšto meistriškumo sportininkams baigėsi karantino laikotarpiu, kitiems baigsis vasaros pabaigoje. Valstybės stipendija būtų buvusi pratęsiama su sąlyga, jeigu sportininkas būtų parodęs gerus rezultatus olimpinėse ir paralimpinėse žaidynėse, pasaulio ar Europos čempionatuose.

Šiuo metu teisę gauti valstybinę stipendiją turi 133 aukšto meistriškumo sportininkai.

Įstatymo pakeitime nustatyta, kad sportininkams, kurie dėl nukeltų tarptautinių aukšto meistriškumo sporto varžybų neteko teisės varžytis jose ir iškovoti laimėjimus, garantuojančius naujos stipendijos mokėjimą, stipendijos bus mokamos iki kito tos pačios kategorijos sporto renginio, kuris vyksta po to sporto renginio, kuriame buvo pasiektas atitinkamas laimėjimas, paskutinės dienos, bet ne ilgiau kaip 2 metus.

Įstatyme įtvirtinta prievolė sportininkams pranešti apie sportinės karjeros pabaigą.

Pratęsus stipendijų mokėjimą sportininkai galės toliau tinkamai ruoštis atstovauti Lietuvai 2021 metais vyksiančiose olimpinėse ir paralimpinėse žaidynėse, Europos ir pasaulio čempionatuose.

2020 metais papildomų valstybės biudžeto lėšų šis pakeitimas nepareikalaus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.