EUROLYGA 2023

Sporto ministras A. Monkevičius: „Skatinsime sveikųjų ir sportininkų su negalia dalyvavimą bendrose varžybose“

Birželio 25-ąją  Švietimo, mokslo ir sporto ministras Algirdas Monkevičius susitiko su Lietuvos paralimpinio komiteto (LPAK) prezidentu Mindaugu Biliumi, generaliniu sekretoriumi Pauliumi Kalveliu ir Lietuvos lengvosios atletikos federacijos (LLAF) prezidentu Eimantu Skrabuliu. Susitikimo metu aptarta LPAK ir LLAF iniciatyva suvienyti sportininkų, turinčių negalią, ir sveikų atletų dalyvavimą lengvosios atletikos varžybose, jų treniravimąsi drauge.

 ŠMSM ministras A.Monkevičius ir Paralimpinio komiteto prezidentas M.Bilius<br> šmsm nuotr.
 ŠMSM ministras A.Monkevičius ir Paralimpinio komiteto prezidentas M.Bilius<br> šmsm nuotr.
 Susitikime buvo ir Lietuvos lengvosios atletikos vadovas E.Skrabulis<br> šmsm nuotr.
 Susitikime buvo ir Lietuvos lengvosios atletikos vadovas E.Skrabulis<br> šmsm nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jun 25, 2020, 3:32 PM

„Sportininkų iniciatyva sutelkti atletus su negalia ir sveikuosius rungtyniauti kartu griauna stereotipus, rodo visuomenės brandą, kad nereikia skirstyti žmonių.

Tai reikšminga ir mūsų sportui, ir apskritai visiems, nes ši iniciatyva motyvuoja tiek profesionalius sportininkus, tiek ir paprastus žmones siekti aukščiausių rezultatų, pasitikėti savimi“, – sako ministras A. Monkevičius.

Ministras pažymėjo, kad bus svarstomos priemonės, kurios dar labiau skatintų sportininkų su negalia ir sveikųjų integraciją į bendras varžybas.

Lietuvos paralimpinio komiteto prezidentas Mindaugas Bilius taip pat pabrėžė, kad galimybė tapti bendro sporto elito dalimi didins ir negalią turinčių asmenų savivertę, motyvuos juos tapti aktyvesniais tiek sporte, tiek visuomeniniame gyvenime.

„Sportininkų su negalia sėkmės istorijos demonstruoja, kad įvykiai, kurie pakeičia iki tol buvusį gyvenimą, nėra pabaiga, o, priešingai, gali toliau kurti laimingą ateitį. Todėl reikia duoti kelią jų stiprybei plėtotis. Varžymasis su sveikais atletais ją tik didina“, – sako LPAK generalinis prezidentas Mindaugas Bilius.

Lietuvos lengvosios atletikos federacijos prezidentas Eimantas Skrabulis pažymi, kad puikūs sportininkų su negalia pasiekimai patvirtina, kad neįgalieji gali tiek pat, o dažnai ir daugiau nei sveikieji, jų pavyzdžiai – puikūs įkvėpimo šaltinis visai visuomenei.

„Jau dabar treniruojamės su atletais, turinčiais negalią. Jie yra ne tik sporto partneriai, bet ir tapo puikiais bičiuliais“, – susitikime sakė Lietuvos ieties metikas, šalies čempionas ir rekordininkas Edis Matusevičius.

Švietimo, mokslo ir sporto ministerijoje vykusio susitikimo metu aptarti žmonių su negalia ir sveikųjų sporto bendrų iniciatyvų skatinimo, aukšto meistriškumo sporto programų finansavimo ir kiti aktualūs klausimai.

Birželio 18 d. Lietuvos paralimpinis komitetas ir Lietuvos lengvosios atletikos federacija pasirašė bendradarbiavimo susitarimą, kuriuo numatoma, kad Lietuvos sportininkai su negalia dalyvaus svarbiausiose šalies lengvosios atletikos varžybose ir konkuruos su sveikais atletais.

Lietuva tampa trečiąja šalimi pasaulyje ir pirmąja Europoje, kurioje sportininkai su negalia ir sveikieji atletai varžysis kartu. Iki šiol toks modelis veikė tik Kanadoje ir Naujoje Zelandijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.