EUROLYGA 2023

Čempionas keičia komandas tam, kad liktų lyderis

Sėkmingiausias visų laikų Didžiosios Britanijos dviratininkas Chrisas Froome'as paliks „Team Ineos“ sezono pabaigoje, nusprendęs nepratęsti sutarties ir pereiti į kitą komandą. 35 metų dviratininkas atstovaus Izraelio „Start-Up Nation“.

Chrisas Froome <br>AFP/Scanpix.com nuotr. 
Chrisas Froome <br>AFP/Scanpix.com nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 10, 2020, 6:29 PM

Po 10 metų ir keturių „Tour de France“ titulų su „Ineos“ (anksčiau vadinosi „Team Sky“) komanda, Ch.Froome'as pareiškė, kad atėjo laikas skirtis.

„Mes pasiekėme kartu tiek daug, kad visada mėgausiuosi prisiminimais“, – sakė Ch.Froome'as.

Jis dar atstovaus „Ineos“ komandai šių metų „Tour de France“ lenktynėse, kurios turėtų prasidėti rugpjūčio 29 dieną.

„Ineos“ vadovas Dave'as Brailsfordas pareiškė, kad jiedu su Ch.Froome'u pasidalino daugybe nuostabių karjeros akimirkų, bet jis tiki, kad atsisveikinimas yra tinkamas sprendimas komandai ir pačiam dviratininkui.

Viena iš išsiskyrimo priežasčių yra auganti konkurencija komandoje – joje važiuoja ir dar du „Tour de France“ geltonųjų marškinėlių laimėtojai – 2018 metų nugalėtojas Geraint'as Thomasas ir pernykštis laimėtojas Eganas Bernalas.

„Ineos“ strategija yra nesusitelkti vienam lyderiui iki pat trečiosios prestižinių lenktynių savaitės, kad favoritas išryškėtų savaime.

„Atsižvelgiant į pasiekimus sporte, suprantama, jog Chrisas norėtų būti ryškus komandos lyderis kitame savo karjeros etape, o mes to negalėjome jam garantuoti, – sakė D.Brailsdorfas. – Išėjimas iš mūsų komandos jam suteiks aiškumo. Kartu tai suteiks daugiau galimybių parodyti lyderystę kitiems mūsų komandos nariams.“

Ch.Froome'as teigė, kad dešimtmetis buvo fenomenalus, bet laikas žiūrėti į priekį.

„Priekyje nauji iššūkiai ir kitas karjeros etapas, bet šiuo metu mano dėmesys yra siekiui laimėti penktąjį „Tour de France“ titulą su „Ineos“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.