EUROLYGA 2023

Latvijos sporto gimnazijoje – koronaviruso židinys: užsikrėtusieji dalyvavo varžybose Lietuvoje

Kaimyninėje Latvijoje praėjusią parą buvo užfiksuotas koronaviruso atvejų šuolis. Latviai per parą atliko 1829 testus, o 18-a iš jų buvo teigiami.

Ramūno Navardausko taurės dviračių plento daugiadienių lenktynių akimirkos.<br>E.Tutkaus nuotr.
Ramūno Navardausko taurės dviračių plento daugiadienių lenktynių akimirkos.<br>E.Tutkaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-08-06 18:24, atnaujinta 2020-08-06 18:25

Didžioji dalis užsikrėtimų buvo užfiksuota Murjanų sporto gimnazijoje. Kol kas visiems, kas lankėsi šioje gimnazijoje nuo liepos 17 dienos, liepta kreiptis pas gydytojas ir pasitikrinti sveikatą. Planuoja atlikti dar 32 testus su gimnazija susijusiems asmenims.

Įstaigos direktorius Sergejus Čeveras Latvijos naujienų agentūrai LETA patvirtino, kad COVID-19 virusu užsikrėtė 10 gimnazijos dviratininkų ir vienam jų treneriui. Pranešama, kad jie praėjusį mėnesį dalyvavo tarptautinės varžybose Estijoje, Latvijoje ir Lietuvoje.

Liepos 17-19 dienomis Šilalėje ir Klaipėdos apskrityje vyko Ramūno Navardausko taurės varžybose. Būtent jose ir dalyvavo gausūs būrys svečių ir Latvijos, tarp jų Murjanų sporto gimnazijos auklėtiniai.

„Susirgusių sportininkų savijauta yra gera, o dviems asmenims yra pakilusi temperatūra. Dar trys gimnazijos medicinos personalo darbuotojai turėjo kontaktą su sergančiais, tad jie ir mano pavaduotoja yra izoliuoti“, – LETA teigė S.Čeveras.

Ketvirtadienį taip pat buvo patvirtina, kad koronaviruso serga ir iš Serbijos atvykęs futbolo klubo „Liepaja“ žaidėjas Marko Simičius. Ekipos vadovas Davidas Jansosnas informavo, kad 33-ejų žaidėjas neturėjo bendrų treniruočių su kitais komandos draugais.

Tačiau klubo žaidėjams ir personalai bus atlikti COVID-19 testai.

Latvijoje nuo pandemijos pradžios jau yra patvirtini 1275 užsikrėtimo atvejai, o nuo koronaviruso mirė 32 asmenys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.