EUROLYGA 2023

Turnyre Suomijoje – varžybų pasiilgusių Lietuvos paplūdimio tinklininkų dominavimas prieš šeimininkus

Suomijoje vykusiame tarptautiniame paplūdimio tinklinio turnyre „Beach Volley“ triumfavo lietuviai Artūras Vasiljevas ir Robertas Juchnevičius.

 Lietuvos atstovai skynė pergales prieš suomius.<br> Suomijos tinklinio federacijos nuotr.
 Lietuvos atstovai skynė pergales prieš suomius.<br> Suomijos tinklinio federacijos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 11, 2020, 10:30 AM, atnaujinta Aug 11, 2020, 10:33 AM

Grupėje abu mačus laimėję lietuviai aštuntfinalyje 2:0 (21:9, 21:14) nugalėjo suomius Valtterį Pennaneną ir Artturą Pennaneną, o ketvirtfinalyje po įtemptos kovos 2:1 (21:14, 19:21, 15:12) palaužė suomių Jaakko Keskitalo ir Teppo Pulkkineno pasipriešinimą.

Pusfinalyje lietuvių laukė akistata su kitais suomiais – Viliu Topio ir Verneriu Vetrio, kurie ketvirtfinalyje eliminavo turnyro favoritus estus Kusti Nolvaką ir Martą Tiisarą. Lietuvos paplūdimio tinklininkai iškovojo užtikrintą pergalę 2:0 (21:15, 21:16) ir žengė į finalą.

Finale R.Juchnevičius ir A.Vasiljevas 2:0 (21:16, 21:18) įveikė antrus turnyre pagal reitingą suomius Jyrkį Nurmineną ir Santerį Sireną.

„Žaidimas buvo super. Visas dienas buvome labai susikaupę, į Suomiją vykome su vieninteliu tikslu nugalėti ir planą įvykdėme. Visos rungtynės buvo sunkios. Suomijoje yra geras lygis ir čia dalyvavo tikrai stiprios poros“, – teigė R.Juchnevičius.

Šiais metais Europos ir pasaulio paplūdimio tinklinio sezonai vis dar yra štilyje dėl koronaviruso sukeltos pandemijos, todėl vienintelė galimybė pajusti žaidybinį ritmą lietuviams yra turnyrai aplinkinėse šalyse.

„Žinoma, kad nėra lengva. Šiais metais yra mažiau aukšto lygio varžybų, bet stengiamės nenuleisti rankų ir bandome keliauti į vietinius turnyrus. Tik su varžybomis galima tobulėti“, – pabrėžė R. Juchnevičius.

Sportininkas pridūrė, kad po komplikuoto pasiruošimo sezonui šiuo metu sportinė forma yra nebloga.

„Vasaros pradžia buvo sunki, nes po karantino atšaukimo nenusimatė jokių varžybų ir buvo sunku versti save eiti sportuoti. Po to sezonas įsivažiavo, padaugėjo turnyrų ir tada startas buvo sunkus, nes jautėsi, jog buvo didelė pertrauka. Bet forma dabar gerėja. Šią vasarą daugiausiai dirbame su mano užtvara ir A. Vasiljevo gynyba. Daug dirbame ties tuo ir jaučiame, kad šitoje vietoje tikrai patobulėjome“, – pasakojo R.Juchnevičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.