EUROLYGA 2023

Sąmoningas kvėpavimas – nemokamas būdas padėti sau kasdienybėje

VšĮ „Sveikas miestas“ pristato dar vieną sveikatingumo projektą Lietuvos sostinės gyventojams. Nuo rugpjūčio 18 dienos Bernardinų sode šalia didžiojo fontano vyks atviros sąmoningo kvėpavimo praktikos.

 Agnė Zinkevičiūtė.<br> A.Zinkevičiūtės asmeninio arch.
 Agnė Zinkevičiūtė.<br> A.Zinkevičiūtės asmeninio arch.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 13, 2020, 7:54 PM

Užsiėmimus ves charizmatiškoji sąmoningo kvėpavimo specialistė Agnė Zinkevičiūtė. Ji kvėpavimo paslapčių mokėsi iš pasaulio sąmoningo kvėpavimo guru tituluojamo mokytojo Dano Brule, taip pat yra baigusi Dalios Beatos Kasmauskaitės kvėpavimo terapijos mokyklą.

„Pagrindinė mintis – kaip kvėpuoji, taip ir gyveni. Kai gyvenime atsiranda didesnių problemų, žmonės dažnai užspaudžia kvėpavimą. Tai kelia įtampą kūne. Su sąmoningu kvėpavimu mes galime atpalaiduoti įtampas iš psichikos ir kūno, tokiu būdu atsilaisvina didžiulis kiekis energijos. Tada pradedame visai kitaip matyti pasaulį, o sprendimus priimame iš ramybės būsenos, o ne iš susierzinimo ar baimės“, – aiškino A.Zinkevičiūtė.

Sąmoningas kvėpavimas reguliuoja nervų ir endokrininę sistemas. Tam tikru būdu kvėpuojant, galima reguliuoti kraujospūdį. Taip pat didėja atsparumas stresui ir dažnai galima be vaistų išspręsti nemigos problemą. Sąmoningai kvėpuojant kasdien, atsiveria tikrasis žmogaus potencialas, išlaisvėja kūrybiškumas, išryškėja tikrieji žmogaus talentai, žmogus patiria daugiau džiaugsmo.

Kaip teigė specialistė, pratimai Bernardinų sode bus paprasti ir rekomenduojami bet kokio amžiaus žmonėms. Čia nereikia jokio pasiruošimo ar specialios aprangos, tik jogos kilimėlio ar pleduko patogiai atsisėsti.

„Vienos praktikos bus orientuotos į atsipalaidavimą, o kitos – į energijos pakėlimą. Dažnai girdime, kaip dirbantiems žmonėms papietavus norisi miego. Arba rytais būna sunku atsikelti, nes nėra energijos. Su tam tikromis kvėpavimo praktikomis galime tą energijos lygį pakelti. Aš pateiksiu konkrečias ir gyvenime labai aiškiai pritaikomas praktikas. Jokių burtų čia nebus. Visi žmonės po užsiėmimų turės naujų įgūdžių, o ar juos praktikuos savo gyvenime, čia jau bus pačių pasirinkimas“, – kalbėjo A.Zinkevičiūtė.

Užsiėmimai su A.Zinkevičiūte visada būna lengvai suprantami, su teigiamomis emocijomis ir humoru, todėl jie tikrai nebus nuobodūs.

„Sąmoningas kvėpavimas yra saugus ir nemokamas būdas padėti sau kasdienybėje. Kvėpavimas yra tokia technika, kurią galima taikyti bet kada – ar dirbant, ar vairuojant, ar gaminant valgį. Visada galima sau priminti, kad kai reikia – iškvėpk, kai susijaudini – atsidusk. Šis įrankis yra visada šalia. Svarbu tik žinoti, kaip sau padėti, o ne pakenkti“, – pabrėžė sąmoningo kvėpavimo specialistė.

VšĮ „Sveikas miestas“ šią vasarą dovanoja vilniečiams ne tik šiuos kvėpavimo užsiėmimus, bet ir nemokamas įvairių sporto šakų treniruotes.

„Pastaruoju metu organizuojame labai daug aktyvaus sporto užsiėmimų, tad dabar atėjo metas stabtelti ir pakviesti visus atsipalaiduoti ir nurimti. Noriu paraginti apsilankyti kvėpavimo praktikose net ir tuos, kuriems neįdomūs vieši renginiai“, – teigė „Sveiko miesto“ komunikacijos vadovė Karolina Dilytė.

Nemokamos sąmoningo kvėpavimo praktikos vyks Bernardinų sode rugpjūčio 18, 19, 24, 26 ir 31 dienomis 18.00-18.45 val. Lyjant lietui, užsiėmimai nevyks.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.