EUROLYGA 2023

Lietuvos tinklinis veržiasi į Europą – „Kauno-VDU“ merginos varžysis CEV turnyre

Lietuvos moterų tinklinio čempionė Kauno „Kauno-VDU“ komanda ryžosi istoriniam debiutui. Šiais metais kaunietės startuos Europos tinklinio konfederacijos (CEV) Iššūkio taurės varžybose.

Kaunietės dalyvaus CEV turnyre.<br> Mato Baranausko nuotr.
Kaunietės dalyvaus CEV turnyre.<br> Mato Baranausko nuotr.
Kaunietės dalyvaus CEV turnyre.<br> Mato Baranausko nuotr.
Kaunietės dalyvaus CEV turnyre.<br> Mato Baranausko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Aug 18, 2020, 7:34 PM, atnaujinta Aug 18, 2020, 7:38 PM

„Jau trečius metus iš eilės bandėme pateikti paraišką Europos turnyrams, bet finansinius klausimus pavyko išspręsti tik šiemet. Bandysime debiutuoti. Dalyvavimas Europoje turėtų suteikti merginoms papildomos motyvacijos“, – sakė 2015 metais įkurto Kauno klubo vadovas Vidas Makauskas.

Paskutinį kartą savo jėgas Europoje bandė buvusi Kauno „Bangos“ komanda, tačiau tai įvyko dar 1992 metais.

„Kauno-VDU“ ekipa keturis kartus iš eilės (2016-2019 metais) tapo šalies čempione. 2017 metais ji pasiekė dar vieną istorinį laimėjimą – triumfavo Baltijos pirmenybėse.

Surinkti biudžetą ir pasiryžti šiemet debiutuoti CEV Iššūkio taurėje kauniečiams nesutrukdė ir gana sudėtingi metai dėl pasaulį užklupusio koronaviruso pandemijos. Dėl jos šiemet buvo nutrauktos tiek CEV varžybos, tiek Lietuvos čempionatas.

„Iš esmės šiemet beveik niekas nesikeičia. Mūsų planas yra varžytis Europoje ir žiūrėti, ar tai suteiks komandai stimulo. Ar Europos varžybos įvyks, ar ne, tai jau kitas klausimas“, – kalbėjo V.Makauskas.

Kauno ekipa jau liepos mėnesį pradėjo pasiruošimą naujajam sezonui. Šiemet dėl karantino ir įvairių apribojimų tinklininkėms teko kelis mėnesius praleisti be kamuolio.

„Buvo gana ilgas laikotarpis, kai negalėjome sportuoti, todėl buvo kiek neįprasta. Keletą mėnesių vyko tik individualus darbas, o tinklinis yra komandinė sporto šaka, todėl reikia nuolat dirbti kartu. Tai ne boksas ar dziudo, kur galima individualiai kažkam ruoštis“, – pasakojo V.Makauskas.

Nors permainų šį tarpsezonyje Kauno komandoje yra nemažai, klubo vadovai pasiekė tikslą suburti lietuvišką kolektyvą ir išsaugojo praėjusio sezono branduolį. Vidos Makauskienės treniruojamą ekipą šią vasarą papildė iš Jonavos „Aušrinės-KKSC“ atvykusios Vaiva Valionytė ir Gabija Kasperavičiūtė bei keletą metų legionierės duoną krimtusi Vido Makausko dukra Viltė Makauskaitė-Bogdanovič.

„Pasikeitimų įvyko. Nebeliko legionierių, šiemet gal turėsime vieną užsienietę, bet situacija dėl atvykimo galimybių neleidžia išspręsti visų klausimų. Bet iš esmės komanda jau yra sukomplektuota. Iki pilnos laimės trūksta nebent vienos-dviejų žaidėjų“, – aiškino V.Makauskas.

CEV Iššūkio taurės turnyro burtai bus traukiami rugpjūčio 21 dieną Liuksemburge.

„Kaip dažniausiai būna, pirmą sezoną komandos dažniausiai stengiasi įsivertinti save ir savo jėgas. Kažkokį rezultatą siekti norėtume dar kitais metais. Dabar treneriai situaciją įsivaizduoja vienaip, žaidėjos – kitaip. Reikia pajusti savo kailiu, ką reiškia žaisti Europoje. Kai turėsime informaciją, tada jau bus galima ją suvirškinti“, – pridūrė V.Makauskas.

Pagaliau pralaužtais ledais džiaugėsi Lietuvos tinklinio federacijos (LTF) prezidentas Darius Čerka.

„LTF jau ilgą laiką ragina Lietuvos klubus dalyvauti Europos turnyruose. Džiaugiamės, kad pagaliau Kauno klubo iniciatyva virto realybe. Dalyvavimas CEV turnyruose suteikia komandai akiračio praplėtimą, nes galima bus žaisti su įvairesnėmis komandomis. Lietuvos ir Baltijos čempionatuose visos komandos labai gerai viena kitą pažįsta. Dabar „Kaunui-VDU“ atsiranda galimybė išbandyti jėgas su kitų šalių komandomis. Kauno komandos debiutas Iššūkio taurėje yra taip pat Kauno miesto garsinimas Europoje. Ši klubo iniciatyva yra vertinga ir pačiam miestui, todėl labai tikimės, kad Kaunas palaikys savo miesto tinklinio klubą jo kelyje“, – teigė D.Čerka.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.