EUROLYGA 2023

Sutrumpėjusį kalnų dviračių maratonų taurės sezoną pergalėmis pradėjo K. Kertenytė ir Š. Pacevičius

Dėl COVID-19 pandemijos šiemet daugelio sporto varžybų kalendoriuose atsirado pataisų. Tradicinės „Jeep MTB dviračių maratonų taurės“ varžybos nuo penkių sutrumpėjo iki dviejų etapų, o pirmojo etapo apdovanojimus sportininkai sekmadienį išsidalijo Ignalinoje.

 Kalnų dviračių čempionato kovos<br> organizatorių nuotr.
 Kalnų dviračių čempionato kovos<br> organizatorių nuotr.
 Kalnų dviračių čempionato kovos<br> organizatorių nuotr.
 Kalnų dviračių čempionato kovos<br> organizatorių nuotr.
 Kalnų dviračių čempionato kovos<br> organizatorių nuotr.
 Kalnų dviračių čempionato kovos<br> organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Aug 19, 2020, 10:02 AM, atnaujinta Aug 19, 2020, 10:30 AM

Norinčių įveikti 25, 50 ir 75 kilometrų trasas buvo per 700, o darželinukų ir pradinukų varžybose jėgas išmėgino dar beveik 200 jaunųjų dviračių sporto entuziastų.

Pastaraisiais metais dominavę daugelyje etapų Eimantas Gudiškis ir Silvija Pacevičienė šį etapą praleido: Eimantas su komandos bičiuliu Arnoldu Valiauga išvyko į MTB dviračių varžybas Šveicarijoje, o Silvija šį sezoną nusprendė atsipūsti.

Vyrų ilgiausiame 3 ratų (75 km) nuotolyje jau pirmame rate susidarė 14 lyderių grupė: vėliau ši sportininkų kompanija retėjo, o trečią ratą būdamas lyderiu pradėjo pasaulio jaunimo orientavimosi sporto kalnų dviračiais vicečempionas Jonas Maišelis („S-Sportas“). Kai likus mažiau nei 10 kilometrų iki finišo Jono pranašumas prieš persekiotojus pasiekė 40 sekundžių, atrodė, kad nugalėtojas jau aiškus.

Tačiau su tokiu scenarijumi nenorėjo taikstytis šių metų Lietuvos MTB maratonų čempionas Šarūnas Pacevičius („Impuls Racing Team“): „Supratau, kad galiu laimėti tik tokiu atveju, jei atiduosiu visas jėgas. Todėl paskutiniai 5 kilometrai turbūt buvo sunkiausia ir greičiausi mano gyvenime. Įkalnėje pavijau Joną, o tada jau pamėginau spurtuoti iš paskutinių jėgų. Džiaugiuosi pergale, bet ji buvo labai labai sunki“, – po finišo sakė nugalėtoju tapęs Š.Pacevičius.

Jo rezultatas – 2 valandos 41 minutė ir 40 sekundžių yra beveik pusantros minutės geresnis už 2019 metais toje pačioje trasoje laimėjusio E.Gudiškio laiką.

J.Maišelis atsiliko 58 sekundėmis, o trečią vietą absoliučioje vyrų įskaitoje užėmė Andrejus Dolgovas („Top Team“), kuris sugaišo 2 valandas 43 minutes ir 58 sekundes.

Andrejus nugalėjo M30 vyrų grupėje, pralenkęs Liną Astrauską ir Paulių Natalevičių.

M40 amžiaus grupėje prizininkais tapo Artūras Rimeika, Mindaugas Zlatkus ir Aurimas Šandaris.

Tarp M50 grupės dviratininkų ant garbės pakylos kopė Vilmantas Audzijonis, Ramūnas Kuklys ir Arūnas Žičkus.

Pačių jauniausių (iki 18 metų) vaikinų lenktynėse nugalėtoju tapo Rytis Žemaitaitis, antrasis finišavo Laurynas Vinskas, o trečiąją vietą užėmė Renaldas Keliauskas.

Beje, Šarūną Pacevičių, kuris Kaune treniruoja jaunąją dviratininkų kartą, geru žodžiu minėjo jo auklėtiniai. Būtent Šarūno treniruojami vaikinai Kostas Kardelis ir Justinas Pavlovas laimėjo atitinkamai 2 ir 1 rato lenktynes. Kostas 50 km numynė per 1 valandą 51 minutę ir 49 sekundes, o Justinas 25 kilometrų nuotolį įveikė per 1 valandą 2 minutes ir 49 sekundes. Abu varžybų nugalėtojai pripažino, kad ateityje norėtų pasivaržyti su savo treneriu, kuris jiems dabar yra autoritetas.

K Kardelis nugalėjo M16 grupėje, kurioje kitas vietas ant garbės pakylos užėmė Justinas Biekša ir Marius Lazdauskas.

Dviejų ratų distancijoje mėgėjų grupėje nugalėtoju tapo Ramūnas Truklickas.

Moterų 50 kilometrų nuotolyje jaunoms sportininkėms iššūkį metė viena labiausiai patyrusių pastarųjų metų Lietuvos dviračių plento atstovių Daiva Tušlaitė-Ragažinskienė. Daiva laimėjo W30 grupėje ir užėmė antrąją vietą absoliučioje moterų įskaitoje.

Nugalėtoja tapusi Kornelija Kertenytė („Dviratai-Daistatus“) prisipažino, kad objektyviai vertino savo galimybes.

„Pernykštes lenktynes Ignalinoje prisimenu kaip slogų sapną – tada man buvo labai sunki diena, negalėjau kovoti su varžovėmis. Šį sykį žinojau, kad dėl įvairių priežasčių nestartuoja Silvija Pacevičienė, Tatjana Petrauskienė, Gabrielė Andrašiūnienė. Žinojau, kad galiu laimėti. Todėl labai stengiausi – ir man pavyko“, – po finišo sakė per 2 valandas ir 52 sekundes nuotolį įveikusi nugalėtoja.

W16 grupėje pirmąją vietą užėmė Aušrinė Žvirblytė, W18 grupės nugalėtoja tapo Marija Kresik, W40 įskaitoje pirmavo Roma Puišienė.

25 km nuotolyje tarp 13-mečių vaikinų nugalėjo jau minėtas J. Pavlovas, o merginų įskaitoje pirmavo Irmantė Aleliūnaitė.

Antras, o tuo pačiu jau ir paskutinis, „Jeep MTB dviračių maratonų taurės“ varžybų etapas paskutinį rugsėjo sekmadienį vyks Vilniuje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.