EUROLYGA 2023

Šeštadienį: tikras desertas bokso gurmanams – į kovą stos olimpinis čempionas

Rusas Aleksandras Povetkinas – prieš amerikietį Dillianą Whyte'ą. Šie vieni geriausių pasaulio bokso sunkiasvorių stos į kovą šeštadienį Didžiosios Britanijos mieste Brentvude.

A.Povetkinas (kairėje).<br>Scanpix nuotr.
A.Povetkinas (kairėje).<br>Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 21, 2020, 4:11 PM

Tai bus mūšis dėl WBC (Pasaulio bokso tarybos) „Interim“ planetos čempiono vardo. 

Rusas ir amerikietis yra panašaus pajėgumo, todėl laukiama labai įdomios kovos. Čempiono diržą gins JAV boksininkas. „Interim“ titulas yra antras pagal rangą WBC organizacijoje. Absoliutus čempionas yra britas Tysonas Fury.

32 metų 193 cm ūgio D.Whyte'as profesionalų varžybose yra patyręs tik vieną pralaimėjimą. Jis 2015-aisiais turėjo pripažinti brito Anthony Joshua pranašumą. Dabar amerikietis laimėjo 11 kovų iš eilės.

WBC „Interim“ nugalėtojo vardą D. Whyte'as iškovojo 2019 metų liepą, kai nugalėjo Kolumbijos sportininką Oscarą Rivasą. Iš viso amerikiečio sąskaitoje – 27 pergalės. Net 18 mūšių jis laimėjo nokautais. Beje, D.Whyte'as antrojoje savo kovoje 2011 metais nugalėjo lietuvį Remigijų Žiaušį.

Amerikietis praeityje buvo aukšto lygio kikboksininkas. Kikbokso profesionalų varžybose jis laimėjo 20 kovų iš 21. Amerikietis anksčiau taip pat kultivavo mišrius kovos menus.

188 cm ūgio veteranui A.Povetkinui – jau 40 metų, tačiau jis šeštadienį nusiteikęs palaužti kur kas jaunesnį oponentą. Rusas 2011-2013 metais buvo WBA (Pasaulio bokso asociacijos) „Regular“ čempionas. Tai antrasis pagal prestižą titulas šioje organizacijoje.

Ruso statistika įspūdinga kaip ir D.Whyte'o. Rusijos boksininkas profesionalų ringe nugalėjo 35 varžovus (24 nokautai), vieną akistatą baigė lygiosiomis, patyrė dvi nesėkmes. Jis 2013-aisiais nusileido ukrainiečiui Vladimirui Kličko, o 2018-aisiais neatsilaikė prieš A. Joshua. Praėjusioje kovoje A.Povetkinas išsiskyrė taikiai su amerikiečiu Michaelu Hunteriu.

Rusijos boksininkas blizgėjo mėgėjų varžybose. Jis yra 2004 metų olimpinių žaidynių aukso medalio laimėtojas. A.Povetkinas dukart tapo Europos, o vieną pasaulio čempionato nugalėtoju.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.