EUROLYGA 2023

Geriausią turnyrą sužaidusi G. B. Starkutė privertė pasinervinti labiau patyrusias britų golfo žaidėjas

Geriausia Lietuvos golfo žaidėja Gilė Bitė Starkutė baigė pasirodymą Jungtinės Karalystės atvirajame moterų mėgėjų golfo čempionate „The Women’s Amateur Championship“. Per dvi dienas trijuose atrankos turuose sėkmingai žaidusi lietuvė užėmė 5-ąją vietą ir pasiekė geriausią savo karjeros rezultatą.

Gilė Bitė Starkutė studijuoja JAV.
Gilė Bitė Starkutė studijuoja JAV.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 29, 2020, 3:08 PM

Ketvirtfinalyje G.B.Starkutė papildomoje duobutėje pralaimėjo praėjusių metų varžybų nugalėtojai Emily Toy.

Geriausiu pasirodymu karjeroje 19-metė Lietuvos sportininkė baigė sėkmingą varžybų sezoną Europoje: ji laimėjo atviruosius Estijos, Lenkijos, Lietuvos jaunimo čempionatus, tapo Slovakijos vicečempione. Rugsėjo mėnesį G.B.Starkutė grįžta studijų į JAV Arizonos universitetą, kurio komandoje ji žaidžia studentų pirmojo diviziono NCAA lygoje.

Jungtinės Karalystės čempionate atrankos ture 74 smūgiais įveikusi lauką Lietuvos golfininkė pateko tarp 64 žaidėjų, kurios tris dienas tęsė kovą atkrintamosiose varžybose.

Pirmajame rate G.B.Starkutė kovojo su Flora Keites ir po 12 duobučių pirmavo trimis taškais, tačiau ties 18-ąja duobute turėjo jau tik vieno taško persvarą. Smūgis į ridenimo aikštelę baigėsi kažkur žolėse, tačiau puikus trumpas smūgis ir vienas ridenimo smūgis „išgelbėjo“ par‘ą (par – standartinis smūgių skaičius) ir pelnė pergalę.

Šešioliktfinalyje – vėl priešininkė iš Anglijos, Meno salos, Ana Dawson. Prieš ją Lietuvos golfininkė iš karto įgijo trijų taškų persvarą, ją išlaikė ir nugalėjo 15-oje duobutėje jau pirmaudama keturiais taškais. Gilė Bitė po varžybų pasakojo, kad žaidimas sekėsi puikiai – tiksliais smūgiais pasiekdavo ridenimo aikštelę, beveik visada rideno dėl geresnio rezultato nei standartinis smūgių skaičius.

Aštuntfinalio susitikimas – su Emily Price, kuri prieš dvi savaites laimėjo „English Women‘s Amateur Match Play Championship“ ir pirmavo kvalifikacinėse varžybose (lietuvė buvo 20-a). G.B.Starkutė po trijų duobučių jau pirmavo dviem taškais. Tai išmušė iš vėžių tituluotą priešininkę, kuri gerai žaidžia, kai pirmauja pati. Gilė Bitė, vėl žaisdama geriau nei aikštyno standartas, 16-oje duobutėje iškovojo pergalę trimis taškais.

Į ketvirtfinalį pateko aštuonios merginos, kurios pasaulio mėgėjų golfo reitinge (WAGR) užima tokias vietas: 5. Allesia Nobilo (Italija), 17. Paula Schulz-Hanssen (Vokietija), 27. Emilie Alba Paltrinieri (Italija), 41. Fuller Anabel (Anglija), 71. Aline Krauter (Vokietija), 175. Emily Toy (Anglija), 296. Gilė Bitė Starkutė, 653. Caitlin Whitehead (Anglija).

G B.Starkutei teko tik 20-oje duobutėje į tolesnį etapą prasimušusi Emily Toy – praėjuių metų „The Women‘s Amateur Championship“ laimėtoja. Pradžioje čempionė jautėsi kiek pavargusi, todėl darė klaidų, o lietuvė vėl žaidė tiksliai ir energingai, tad po šešių duobučių pirmavo net keturiais taškais. Tačiau antroje pusėje persvara ėmė tirpti.

13-oje duobutėje teisėjas neleido išsimesti prarasto kamuoliuko iš vandens ir su baudos smūgiu teko grįžti kartoti smūgio iš išmušimo aikštelės. Po kelių klaidų 16-oje duobutėje rezultatas jau buvo lygus. Nors lietuvei 17-ajai duobutei sužaisti užteko 2 smūgių ir ji vėl išsiveržė į priekį, 18-oje priešininkė išlygino rezultatą, o papildomoje 19-oje duobutėje laimėjo ketvirtfinalio mačą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: G. Landsbergio ir Europos Tarybos generalinės sekretorės komentarai