EUROLYGA 2023

Baltarusijos sportininkai drąsiai dėjo parašus po laišku, kuriuo smerkia suklastotus rinkimus

Baltarusijos sportininkai, tarp jų ir keli olimpiniai medalininkai, pasirašė atvirą laišką, kuriuo smerkia balsų klastojimą per prezidento rinkimus ir ragina surengti naują balsavimą. 363 sportininkų pasirašytą laišką paskelbė portalas tribuna.com.

Aliaksandro Lukašenkos pergalę rinkimuose sportininkai vadina suklastota.<br> Scanpix nuotr.
Aliaksandro Lukašenkos pergalę rinkimuose sportininkai vadina suklastota.<br> Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS

Aug 30, 2020, 3:22 PM, atnaujinta Aug 30, 2020, 3:31 PM

Laiške rugpjūčio 9-osios rinkimai, kurių laimėtoju oficialiai buvo paskelbtas prezidentas Aliaksandras Lukašenka, vadinami negaliojančiais dėl balsų klastojimo ir raginama pagal tarptautinius standartus surengti naujus rinkimus.

Atkartojant opozicijos protestų judėjimo, kurio priešakyje yra buvusi kandidatė į prezidentus Sviatlana Cichanouskaja, reikalavimus, laiške raginama nutraukti milicijos smurtą ir paleisti visus politinius kalinius.

Jei prieš ką nors bus imtasi baudžiamųjų veiksmų, pasirašiusieji demonstruos solidarumą „iki pat galimo atsisakymo varžytis už nacionalinę rinktinę“, sakoma laiške.

Tarp pasirašiusių olimpinių medalininkų yra akrobatinio slidinėjimo auksą pelniusi Hana Huskova, dukart sidabrą iškovojusi plaukikė Aliaksandra Herasimenia ir ritminės gimnastikos sidabro medalį turinti Ana Glazkova.

Laišką taip pat pasirašė Minsko futbolo klubo „Dynama“ žaidėjas Iharis Šytavas, nacionalinės akrobatinio slidinėjimo rinktinės vyriausiasis treneris Mikalajus Kazeka, kai kurie esami ar buvę įvairių sporto šakų, įskaitant tinklinį, penkiakovę ir plaukimą, nacionalinių rinktinių nariai.

Komentatoriai atkreipė dėmesį, kad tarp pasirašiusiųjų nėra pačių ryškiausių sporto žvaigždžių, įskaitant keturiskart olimpinę biatlono čempionę Darją Domračavą, kuri žinute instagrame pasmerkė smurtą, taip pat ir A.Lukašenkos mėgstamiausio sporto – ledo ritulio – atstovų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.