EUROLYGA 2023

Jaunieji kauniečiai kovotojai skynė pergales

Jaunosios kartos Kauno kovotojai rudenį meistriškumą spėjo parodyti dviejuose tarptautiniuose dziudo turnyruose. Dziudistai jėgas išbandė ir senas šaknis Lietuvoje turinčiame ristynių čempionate.

Kovotoja V.Einikaitė (dešinėje) iš Rygos parvežė du medalius – aukso ir sidabro.<br>Organizatorių nuotr.
Kovotoja V.Einikaitė (dešinėje) iš Rygos parvežė du medalius – aukso ir sidabro.<br>Organizatorių nuotr.
A.Einika Rygoje iškovojo pirmąją vietą.
A.Einika Rygoje iškovojo pirmąją vietą.
M.Dabrovolskas (dešinėje) Latvijoje iškovojo aukso ir brozos medalius.
M.Dabrovolskas (dešinėje) Latvijoje iškovojo aukso ir brozos medalius.
Daugiau nuotraukų (3)

Iveta Skliutaitė (LR korespondentė)

Sep 20, 2020, 2:34 PM

Kovingos dvasios jaunieji kauniečiai šį rugsėjį stiprybę ir ištvermę ant tatamio išmėgino varžybose Panevėžyje bei Latvijos sostinėje Rygoje.

Jie taip pat turėjo progos parungtyniauti mūsų šalyje kadaise populiarios, o šiuo metu atgimstančios sporto šakos – ristynių čempionate.

Kartu su kitais Lietuvos ir Latvijos dziudo atstovais kovęsi Kauno sportininkai parodė meistriškumą ir iškovojo šūsnį medalių.

Vienas jaunuosius dziudistus ruošusių trenerių Augustinas Seniauskas tikino, kad gerai pasirodyti varžybose kauniečiams padėjo valia, fizinė forma bei atkaklus darbas.

Vaikai pasipuošė medaliais

Pirmąjį rugsėjo savaitgalį Panevėžyje vykusiame tarptautiniame vaikų dziudo čempionate „Pirmoji kova“ aukso medaliais pasipuošė du kauniečiai – 8 metų Deimanas Javtokas ir 9 metų Arminas Kraujalis, kurie dalyvavo U10 amžiaus kategorijoje (iki 10 metų) skirtingo svorio rungtyse.

10 metų Adomas Einikas laimėjo sidabro medalį U12 amžiaus kategorijoje (iki 12 metų).

Tarptautiniame dziudo „Jodai“ turnyre Rygoje rugsėjo 12–13 dieną aukso medalius pelnė keturi kauniečiai: A.Kraujalis užėmė 1-ąją vietą U10 amžiaus kategorijoje, A.Einikas – U12 kategorijoje, 13 metų Vytautė Einikaitė – U14 kategorijoje, 9 metų Mantas Dabrovolskis – U10 kategorijoje.

Sidabro medalis Latvijos turnyre U12 amžiaus kategorijoje atiteko vienuolikmečiam Mantui Olšauskui.

Sportuoja nuo ketverių metų

Tokios pat spalvos medalį pelnė ir V.Einikaitė, kuri jėgas nutarė išmėginti ne tik kovodama su bendraamžėmis, bet ir su vyresnėmis sportininkėmis.

Dalyvaudama U16 kategorijos varžybose ji liko 2-ojoje vietoje.

Bronzos medaliu pasipuošė ir vyresniems varžovams iššūkį metęs M.Dabrovolskas, kuris dalyvavo ir U12 amžiaus kategorijos kovose.

„Kad pasiektų pergalių, nemažai vaikų ir paauglių įgūdžius treniruoja kone kasdien. Į dziudo vaikus dažni tėvai atveda nuo ketverių metų.

Sportininkai nuo mažens siekia stiprinti ištvermę, jėgą, lavinti lankstumą, reakciją, gerinti kūno koordinaciją, todėl būdami jauno amžiaus jie jau žino pergalių skonį“, – kalbėjo treneris A.Seniauskas.

Gaivina ristynių tradicijas

Po dziudo turnyro dalis jaunųjų kovotojų jėgas nutarė išbandyti Lietuvos ristynių atvirajame čempionate Vilniuje.

„Ši nuo seno Lietuvoje žinoma sporto šaka kurį laiką buvo primiršta, tačiau pastaruoju metu vėl atgaivinama. Turbūt ne vienas žmogus ristynes išmėgino etnografinėse šventėse. Taisyklės ten ne tokios griežtos kaip varžybose.

Vaikai čempionate kovoja klūpodami ant kelių ir naudodami imtynių techniką“, – kalbėjo treneris Jordanas Poškaitis.

Kauniečiai varžybose pelnė tris medalius. 11 metų Simonas Bervingis tapo Lietuvos čempionu, 8 metų Rytis Poškaitis ir 9 metų D.Kraujalis užėmė antrąsias vietas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.