EUROLYGA 2023

Sezono starto belaukiant: stabilumą demonstravusi „Hockey Punks“

Jau rugsėjo 24 dieną startuos Lietuvos ledo ritulio čempionatas, kuriame šį sezoną varžysis penkios komandos. Artėjant pirmosioms turnyro rungtynėms, pristatome visų čempionato dalyvių apžvalgą, o šiandien bus pristatyta antroje vietoje praėjusį sezoną baigusi – Vilniaus „Hockey Punks“ ekipa.

Vilniaus „Hockey Punks“ ekipa<br> hockey.lt nuotr.
Vilniaus „Hockey Punks“ ekipa<br> hockey.lt nuotr.
"Hockey Punks" ekipa<br>hockey.lt nuotr.
"Hockey Punks" ekipa<br>hockey.lt nuotr.
"Hockey Punks" ekipa<br>hockey.lt nuotr.
"Hockey Punks" ekipa<br>hockey.lt nuotr.
"Hockey Punks" ekipa
"Hockey Punks" ekipa
"Hockey Punks" ekipa<br>hockey.lt nuotr.
"Hockey Punks" ekipa<br>hockey.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Sep 20, 2020, 2:33 PM, atnaujinta Sep 20, 2020, 6:19 PM

Pastaraisiais metais noro pakovoti dėl Lietuvos čempionato aukso neslepiantys „pankai“ jau ne kartą buvo per žingsnį nuo savo svajonės: 2018-2019 metų sezone jie finalo serijoje nusileido Elektrėnų „Energijai“, o praėjusį sezoną užleido pirmąją vietą „Kaunas Hockey“ ledo ritulininkams.

Dukart arti aukščiausios prabos apdovanojimų likę vilniečiai šią vasarą didelių pokyčių nesivaikė – išlaikė beveik visą praėjusio sezono komandos branduolį ir pasipildė keliais šalies ledo ritulio pasaulyje pažįstamais veidais.

„Man patinka taip formuoti komandą, kad jos pagrindas išliktų. Taip klijuojasi tarpusavio ryšiai ir galima komandoje matyti identitetą, ko negalima pasakyti apie tuos klubus, kurie kasmet surenka po pusę naujų žaidėjų ir iš naujo lipdo komandą.

Žinoma, jei man nepatiktų tai, kaip atrodo komanda, tuomet būtų galima imtis kažkokių kardinalių permainų.

Visgi, man patinka ta idėja, kad komandoje yra išlaikomas jos branduolys bei aplink jį yra klijuojama tai, ko trūksta. Taip pat Lietuvoje nelabai ir turime sąlygų, jog būtų galima imtis kažkokių itin ryžtingų permainų“, – apie sudėties stabilumą pasakojo „Hockey Punks“ vadovas Šarūnas Kuliešius.

Ant ledo su pačiūžomis Lietuvos čempionate vis dar pasirodyti neatsisakančio Š. Kuliešiaus vadovaujama komanda šį sezoną pasitinka visiškai kitokioje situacijoje nei praėjusį rudenį.

Tuomet kone pusę ekipos sudėties sudarė naujokai, o susižaidimo stygius buvo jaučiamas ir sezono metu.

„Praėjusį sezoną turėjome labai daug naujokų: kiek skaičiavau jų buvo kone pusė komandos. Todėl, manau, kad mūsų žaidimas taip ir bangavo: kartais prieš „Geležinį Vilką“, kuris tikrai nebuvo silpnas, įspūdingai laimėdavome 8:1, o netrukus jiems jau pralaimėdavome.

Arba žaidžiant su tuo pačiu „Kaunas Hockey“ galėdavome pirmauti 3:0, o tada per pusę kėlinio iššvaistyti visą persvarą.

Manau, kad tai ir buvo susiję su tuo, kad esant dideliam kiekiui naujų žaidėjų nėra atidirbtos visos detalės ir dažniau matosi tas bangavimas.

Jei kažkas nepavyksta, tada prisideda kiti dalykai: kažkas kažko nepasaugo, pasirenka blogą poziciją. Žaidžiant ne pirmus metus tokių situacijų gerokai mažiau ir žaidimas daug geresnis.

Dar vienas dalykas, kuris įtakoja naujos komandos susižaidimui tai komandinių treniruočių trūkumas. Jei Lietuvos čempionate komandos dažniau treniruotųsi kartu, būtų gerokai lengviau įgyti tarpusavio ryšius.

Dažniau kartu dirbant treniruotėse, būtų galima prie to komandą privesti treniruotėse, tačiau dabar, kai treniruočių nebūna tiek daug, tai irgi apsunkina situaciją“, – atviravo ilgametis rinktinės narys.

Nepaisant to, jog didžioji dalis komandos branduolio ir kitą sezoną vilkės „Hockey Punks“ marškinėlius, nuostolių savo gretose vilniečiai turės. Jei Rolandas Aliukonis ir Donatas Kumeliauskas sostinės klubą paliko po vienintelio savo sezono ekipoje, tai Edgaras Rybakovas jau buvo spėjęs tapti vienu iš pagrindinių šios komandos veidų.

Ketverius metus itin rezultatyviai žaidęs Lietuvos rinktinės narys „pankus“ palieka kaip rezultatyviausias visų laikų šio klubo žaidėjas.

„Edgaras yra Lietuvos rinktinės žaidėjas, centro puolėjas ir mes puikiai žinome ką praradome. Tačiau susiklostė tokia situacija, kurioje mes neturėjome galimybių jo išlaikyti – jo darbovietė jam pasiūlė tokias sąlygas, kokių mes pasiūlyti negalėjome.

Edgaras mūsų komandoje buvo puikus, bet dabar to gailėtis nėra tikslo, nes mes negalėjome to pakeisti. Linkime jam sėkmės ir tikimės, kad sėkmės sulauksime ir mes“, – apie komandos kapitono netektį kalbėjo Š. Kuliešius.

Netekę vieno rinktinės nario, „Hockey Punks“ į savo gretas prisiviliojo kitą rinktinės patirties turintį žaidėją. Po nemalonaus įvykio dėl netinkamų papildų vartojimo dviejų metų diskvalifikaciją gavęs Jaunius Jasinevičius nekantrauja užbaigti savo laukimą ir sugrįžti į profesionalų sportą, o sugrįžimo vieta pasirinktas Vilnius. Š. Kuliešiaus teigimu, ilga pertrauka neabejotinai atsilieps gynėjo formai, tačiau sezono eigoje iš jo tikimasi lyderystės ant ledo.

„Jaunius turi mums pridėti užtikrintumo, iš jo jaučiamas pasitikėjimas savimi. Jį ne kartą mačiau rinktinėje, kai dar pats dirbau treneriu ir buvo matoma, jog jis per tuos paskutinius metus Norvegijoje stipriai tobulėjo.

Labai gaila, kad jam viskas taip susiklostė, nes jis turėjo galimybių užsikabinti ir aukščiausioje Norvegijos lygoje.

Visgi, laiko atgal neatsuksi, o mes džiaugiamės jo prisijungimu. Tikimės, kad jis bus pirmojo penketuko gynėjas. Žinoma, galbūt jis gerą formą rodys ne nuo pirmo mačo, nes du metai be rungtynių yra daug, net nepaisant to, kad tu treniruojiesi ir žaidi su ne pačio silpniausio lygio mėgėjais.

Bet kokiu atveju Jauniui dar tik 24-eri metai ir tokio amžiaus žaidėjui dar yra daug laiko sugrįžti į aukščiausią lygį ir viskas prieš akis. Tikiu, kad jis taps gynybos lyderiu ir kartu su Sergejumi Markovskiu rodys pavyzdį šios pozicijos žaidėjams.“

Šį Lietuvos čempionato sezoną ne viena komanda taikysis į pirmąją poziciją pirmenybėse, o tokių ambicijų atsisakyti nežada ir Mindaugo Kiero treniruojama „Hockey Punks“.

Visgi, komandos vadovo teigimu, kiek realios šios ambicijos parodys sezonas, kuriame išvadų gali tekti laukti iki pat sausio pabaigos.

„Kaip jau esame susitarę su komandos treneriu – mūsų tikslas visada bus pirma vieta. Norint realiau įvertinti savo galimybes pirmiausiai reikėtų pamatyti tas sudėtis, kurias komandos išleis ant ledo, o ne tai ką jos įrašo savo paraiškose.

Turime tokią sudėtį, su kuria galima kelti aukščiausią tikslą, tačiau tiksliai pamatyti ko trūksta pačiam ir kaip tu atrodai kitų komandų atžvilgiu galima jau tada, kai prasideda sezonas.

Realesnis vaizdas turėtų pasimatyti, kai komandos jau pradės rodyti savo veidą ir savo braižą, o to galima sulaukti po kelių savaičių.

Visgi, pasikeitus taisyklėms, po kurių žaidėjai įregistruoti iki sausio pabaigos galės žaisti atkrintamosiose varžybose net ir nežaidus reguliariajame sezone, įmanoma, jog pirmi sezono mėnesiai gali nieko nereikšti: niekas netrukdys sausį priregistruoti dešimt gerų žaidėjų ir situaciją apversti aukštyn kojomis.

Sprendžiant tik pagal sudėtis, pavojingiausiai šiuo metu be mūsų atrodo „Kaunas Hockey“ ir „Energijos – Geležinio Vilko“ ekipos, o kaip išsidėstys komandos galutinėje rikiuotėje parodys tik laikas.“

Šį tarpsezonį „pankai“ liko vienintele Vilniuje apsistojusia Lietuvos čempionato komanda, o kasmet vis daugiau žiūrovų į tribūnas pritraukiantys sostinės atstovai viliasi, jog žiūrovus tribūnose matysime ir šio sezono metu. Š. Kuliešiaus teigimu, „Hockey Punks“ atstovai yra pasiruošę vykdyti keliamus reikalavimus ir sudaryti sąlygas žiūrovams saugiai iš tribūnų stebėti ledo ritulį.

„Visas sportas yra skirtas žiūrovams. Tikrai nėra taip, kad žaidėjai norėtų žaisti be žiūrovų. Žinoma, tos žaidimo be žiūrovų patirties turi visi, kai vaikų varžybose juos palaikydavo tik tėvai ar draugai.

Bet kokiu atveju, mes labai norime žaisti prie žiūrovų ir jei tik leis situacija, esame pasiruošę žaisti su žiūrovais.

Galbūt tai pavyks ne visada, o taip pat situacija nuolatos kinta ir viskas gali pasikeisti, tačiau turime erdvę areną ir šiuo metu galime sau leisti įvykdyti prašomus reikalavimus.“

Lietuvos ledo ritulio čempionato startas numatytas rugsėjo 24 dieną. „Hockey Punks“ savo debiuto šiame sezone dar turės palaukti – vilniečiai ant ledo pirmą kartą turėtų pasirodyti spalio pradžioje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.