EUROLYGA 2023

Kandidatas į LTOK prezidento postą tikina: sporto federacijos sulaukia gąsdinimų

Artėjant spalio 9-ąją vyksiantiems Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) prezidento rinkimams, organizacijos nariai sulaukė dabartinės vadovybės gąsdinimo, kad pasikeitus vadovui, dalis jų neteks finansavimo. Apie tai į prezidento postą kandidatuojantį Lietuvos plaukimo federacijos vadovą Emilį Vaitkaitį informavo net kelios sporto federacijos.

Emilis Vaitkaitis
Emilis Vaitkaitis
E.Vaitkaitis.<br>Asm. nuotr.
E.Vaitkaitis.<br>Asm. nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2020-09-23 12:44, atnaujinta 2020-09-23 12:47

„Šis bauginimas yra paprasčiausias melas. Tokie veikimo principai, kai nariai yra gąsdinami, spaudžiami, jais manipuliuojama melu, ir yra didelė dalis esminių problemų, kurios neleidžia olimpiniam sportui Lietuvoje augti, kurti gero įvaizdžio visuomenėje“, – įsitikinęs kandidatas.

Pasak jo, norint atimti finansavimą, visų pirma reikėtų turėti ką atimti.

„Šiandien mažesnių federacijų gaunamos lėšos – vos pakankamos išlaikyti šiokią tokią administraciją. O kur investicijos į patį sportą ir jo lygio kėlimą? Bet kokios papildomos lėšos, kurias gauna federacijos, yra skiriamos kaip malonė, paslauga, už kurią galbūt net tikimasi ką nors gauti atgal? Taip negali ir neturi būti. Toks finansavimo modelis žemina sportą, žemina federacijas ir konkrečius jose dirbančius žmones.

Susidaro įspūdis, kad pinigai yra skirti tik bandyti nusipirkti palankumui ar net priklausomybei, o ne sporto skatinimui. Nuolat kalbuosi su LTOK nariais akis į akį, puikiai žinau, kaip jie jaučiasi dėl tokio požiūrio ir santykio“, – sakė E. Vaitkaitis.

Pristatė savo pasiūlymus finansavimui

„Visų pirma, turime padidinti pinigų sumą, kuri yra dalinama sportui. Tai šiandien padaryti yra gana paprasta, jei tik kas nors profesionaliai tuo užsiimtų: jei aktyviai aplikuotume į Lietuvos ir ES paramos fondus, vystytume ūkinę veiklą, išnaudotume Olifėjos optimizavimo rezervą, pritrauktume rėmėjų lėšas. Esu pasiruošęs to imtis – pasitelksiu visas sukauptas vadybos žinias tam, kad maksimaliai išaugintume sportui skirtą biudžetą – taip užtikrinsime, kad didesnį finansavimą gautų visos federacijos.

Pastarosiomis savaitėmis daug su nariais apie tai kalbėjomės ir žinau, kad bazinis finansavimo lygis nėra pakankamas – turime jį didinti visiems. Taip, kad jis leistų išties profesionaliai užsiimti sporto vystymu“, – savo pasiūlymus dėstė E. Vaitkaitis.

Tačiau, pasak kandidato, ir to nepakaks norint ugdyti sporto talentus.

„Todėl mano planas – įsteigti investicinį fondą sporto šakoms vystyti, tarp jų – ir mažesniųjų federacijų projektams finansuoti. Fondą, pagrįstą aiškiais kriterijais, keliamais investicijoms, ir aiškia orientacija į rezultatus: konkurencingų Europoje ir pasaulyje talentų ugdymą, sporto infrastruktūros jiems kūrimą, mokymus, kitus resursus“, – sakė jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.