EUROLYGA 2023

Paramos bėgime dalyvausianti V. Žūsinaitė: „Moterys rūpintis savimi turi dėl mylimų žmonių“

Sekmadienį, spalio 4 dieną, į Kauno Nepriklausomybės aikštę sugužės rožiniai bėgikai. Čia vyks septintasis rožinio kaspino paramos bėgimas „Pink run su BENU“, kurio tikslas – paskatinti moteris pasitikrinti dėl krūties vėžio.

Bėgimo šiemet tapo Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių dalyvė Vaida Žūsinaitė-Nekriošienė.<br> A.Didžgalvio nuotr.
Bėgimo šiemet tapo Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių dalyvė Vaida Žūsinaitė-Nekriošienė.<br> A.Didžgalvio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 1, 2020, 11:20 AM

Šio renginio ambasadore šiemet tapo Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių dalyvė Vaida Žūsinaitė-Nekriošienė.

„Kadangi esu socialiai atsakinga, nėra sunku apsispręsti dėl dalyvavimo tokiuose gražiuose renginiuose. Pats tikslas labai gražus, ne tik renkama parama, bet ir moterys skatinamos tikrintis sveikatą. Pati esu mama, tai kažko prideda, kad moterys turi rūpintis savimi ne tik dėl savęs, bet ir dėl savo vaikų, mylimų žmonių. Kai žinai, jog kažkam esi visas pasaulis ar pasaulio dalis, privalai žiūrėti atsakingai į savo sveikatą“, – teigė V.Žūsinaitė.

Vienai geriausių šalies maratonininkių šis sezonas, pirmasis tapus mama, klostosi įspūdingai. Sportininkė tapo Lietuvos čempione 5000 m, 10 000 m bei pusmaratonio distancijose, pasiekė asmeninius rekordus 10 000 m ir pusės maratono rungtyse. „Pink run su BENU“ renginyje V.Žūsinaitė jėgas išbandys 10 km distancijoje.

„Šiuo metu man darbinis periodas, nes esu suplanavusi bėgti maratoną spalio 25 dieną. „Pink run“ bėgime bėgsiu 10 km ir kažkokių asmeninių rekordų labai nesieksiu. Tai bus kaip tempo treniruotė prieš maratoną. Po Lietuvos čempionato pradėjau truputį daugiau bėgioti, nes maratonui reikia daugiau kilometrų. Iki maratono liks apie 3 savaites, kažkiek galima sakyti, kad tai bus tarsi generalinė repeticija. Pabandysiu bėgti varžybų tempu ir žiūrėti savijautą“, – tikslu pasidalijo V.Žūsinaitė.

Lengvaatletė šio paramos bėgimo trasas jau išbandė ne sykį. Moteris visada stengiasi pasidabinti rožinės spalvos atributu, tapusiu renginio prasmę atskleidžiančia detale.

„Rožinės spalvos idėja labai graži. Miela, graži spalva, smagu matyti ir vyrus su šios spalvos atributais, nors neturėtumėme skirstyti spalvų į vyriškas ar moteriškas. Vyrai solidarizuojasi, palaiko moteris – įdomu ir gražu žiūrėti. Esu bėgusi šiame renginyje, stengiuosi bent kažkiek į tą temą pataikyti, užsidėti kaspiną ar kaip kitaip pasipuošti, – pasakojo V.Žūsinaitė. – Savo tarpe turiu sergančių žmonių, o sergantiesiems svarbiausias yra palaikymas. Jiems patiems galbūt yra baisu, o aplinkiniai neturi parodyti baimės bei turi palaikyti.“

„Pink run su BENU“ bėgime taip pat renkama parama krūties vėžiu sergančių moterų reabilitacijai. Jau dabar aišku, kad paaukota suma bus rekordinė – surinkta virš 4200 eurų.

Dalyviai gali išbandyti jėgas 5 km, 10 km ir vaikų 400 m distancijose. Tiesa, jau išparduoti beveik visi registracijos bilietai – bėgsiančių žmonių skaičius perkops 1300.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.