EUROLYGA 2023

R. Berankis ruošiasi N. Džokovičiaus medžioklei: lietuvio taikiklį gali numušti svarbi kovos detalė

Jau šiandien geriausias Lietuvos tenisininkas 30-etis Ričardas Berankis (ATP-66) stos į kovą su pirmuoju pagal skirstymą 33-ejų serbu Novaku Džokovičiumi. Lietuvis, antradienį, pirmajame didžiojo kirčio „Roland Garros“ turnyro rate nepaliko vilčių Hugo Dellienui (ATP-106) bei sutriuškino jį 6:1, 6:4, 6:4.

Lietuvis dar kartą stos į kovą su geriausiu pasaulio tenisininku.<br>Scanpix koliažas.
Lietuvis dar kartą stos į kovą su geriausiu pasaulio tenisininku.<br>Scanpix koliažas.
Grunto danga Lietuvos tenisininkui nėra palanki.<br>AFP/Scanpix.com nuotr.
Grunto danga Lietuvos tenisininkui nėra palanki.<br>AFP/Scanpix.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Oct 1, 2020, 12:16 PM, atnaujinta Oct 1, 2020, 12:31 PM

Ši pergalė R.Berankiui garantavo 45 ATP reitingo taškus, 84 tūkst. eurų premiją bei akistatą su geriausiu planetos tenisininku. Pastarasis į dvikovą su lietuviu stos po užtikrintos pergalės pirmajame rate – serbas jame gana lengvai 6:0, 6:2, 6:3 susitvarkė su švedu Mikaeliu Ymeriu (ATP-80).

Lietuvis su N.Džokovičiumi šiais metais jau buvo susitikęs rugpjūčio mėnesį „Wester and Southern Open“ turnyre JAV. Tąsyk kaklo skausmus jautęs serbas įteikė meistriškumo pamokų geriausiam Lietuvos tenisininkui bei nugalėjo jį 7:6 (7:2), 6:4.

Tąsyk, po dvikovos, serbas negailėjo pagyrų kur kas mažiau tituluotam konkurentui.

„Jo (R.Berankio) smūgiai buvo puikūs, jis pats žaidė staigiai, tuo tarpu mano padavimai nebuvo geri. Taip pat padariau labai daug dvigubų klaidų. Laimėti galėjo bet kuris iš mūsų“, – pasakojo N.Džokovičius.

Praėjus kiek daugiau nei mėnesiui po šios dvikovos R.Berankis šiandien turės galimybę atsirevanšuoti garsiajam varžovui. Tačiau tai padaryti bus nelengva – N.Džokovičius demonstruoja fenomenalią formą. Per paskutiniąsias 19-a akistatų jis suklupo tik vieną kartą.

Šis serbo pralaimėjimas tapo vienu garsiausiu šio sezono teniso skandalu. Tąsyk, „US Open“ aštuntfinalyje, N.Džokovičius pralaimėjęs savo padavimų seriją ispanui Pablo Carreno Bustai, atliko smūgį kamuoliuku linijos teisėjui. Dvikova buvo nutrauktas esant rezultatui 5:6 Ispanijos tenisininko naudai, kuris po priimto sprendimo tapo nugalėtoju be kovos.

Dar sykį R.Berankis su N.Džokovičiumi yra kovojęs 2013 metais „US Open“ turnyre. Tuomet serbas nesunkiai 6:1, 6:2, 6:2 sutriuškino lietuvį.

Šiandien pirmoji Lietuvos raketė prieš geriausią pasaulio tenisininką žais centriniame turnyro korte. Pirmą kartą, per visas iki šiol buvusias šių tenisininkų akistatas, ši dvikova vyks ant grunto dangos. Tai – ne itin gera žinia lietuviui, nes ji pastarajam nėra itin palanki.

Apie tai byloja ir šio turnyro istorija. 2013, 2015, 2016, 2017, 2018 ir 2019 m. R.Berankis grunto kortus buvo priverstas palikti vos tik po pirmojo atvirojo Prancūzijos čempionato rato. Dar du kartus – 2010 metais ir 2014-siais – tenisininkas nesugebėjo įveikti trečiojo atrankos barjero. Iš viso ant šios dangos per 28 dvikovas lietuvis iškovojo vos 8 pergales.

Tuo tarpu gruntas Serbijos sportininkui kiek parankesnis – Nole ant šios dangos iškovojo 219 pergalių per 274 akistatas. Šiame turnyre N.Džokovičius triumfavo sykį – 2016 metais parklupdęs Andy Muray'ų 3:6, 6:1, 6:2, 6:4.

Nieko gero lietuviui nežada ir lažybų kontoros. TOPsport lažybininkai prognozuoja itin lengvą pergalę pirmajai pasaulio raketei ir jo šansus laimėti vertina net 98 proc., kai R.Berankio – 2 proc.

Net neabejojama, kad serbas laimės 3:0, o iš viso per mačą laimės net 11 geimų daugiau negu lietuvis.

Iš viso prognozuojama, kad mūsų šalies tenisininkas per visą mačą laimės tik 7-8 geimus.

R.Berankio bei pirmosios pasaulio raketės akistatos pradžia planuojama 15 val. Lietuvos laiku.

Geriausias Lietuvos tenisininkas Paryžiuje dalyvaus ir dvejetų varžybose. Pirmajame rate lietuvis su japonu Yoshihito Nishioka sieks pergalės prieš slovėną Aljažą Bedenę ir austrą Dennisą Novaką.

Bendrą „Roland Garros“ prizų fondą sudaro 38 mln. eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.