EUROLYGA 2023

Rūke prasidėjusiame Europos čempionate – solidus G. B. Starkutės startas

Trečiadienį šalie Liublianos (Slovėnija) įsikūrusiame „Cubo“ golfo lauke prasidėjo Europos moterų golfo čempionatas. Pirmoji diena buvo pažymėta dėl tiršto rūko atidėtu startu ir sėkmingu lietuvės Gilės Bitės Starkutės pasirodymu.

 Pirmoji diena buvo pažymėta dėl tiršto rūko atidėtu startu ir sėkmingu lietuvės Gilės Bitės Starkutės pasirodymu.<br> Organizatorių nuotr.
 Pirmoji diena buvo pažymėta dėl tiršto rūko atidėtu startu ir sėkmingu lietuvės Gilės Bitės Starkutės pasirodymu.<br> Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-10-01 10:34

Dėl rūko varžybų startas buvo atidėtas 3,5 val. Dėl to ne visos žaidėjos per dieną spėjo sužaisti visas 18 duobučių. Pirmasis raundas bus pabaigtas ketvirtadienį ryte, bet 73 iš 90 čempionate dalyvaujančių žaidėjų savo pirmą dieną užbaigė.

Savo pasirodymu pirmą dieną nudžiugino G.B.Starkutė. Po trečios duobutės jos rodiklis viršijo PAR (golfo lauko nustatytas skaičius smūgių, per kuriuos žaidėjas turi įridenti kamuoliuką į duobutę) ir ji rikiavosi turnyro lentelės viduryje. Po pusės – devynių – duobučių G.B.Starkutės rezultatas siekė PAR+1, bet vėliau lietuvė ėmė demonstruoti savo meistriškumą.

12-ą, 13-ą ir 15-as duobutes ji įveikė išnaudodama mažiau smūgių nei nustatyta, todėl jos rezultatas tapo PAR-2, o pozicijos ėmė smarkiai gerėti. Su 69 smūgiais pirmos dienos varžybas pabaigusi lietuvė išsaugojo „ereliu“ (eagle) vadinamą PAR-2 rezultatą, kas leidžia užimti 17-ą vietą. Tik primename, kad tai nėra galutinė pirmos dienos pozicija, nes dalis žaidėjų savo pasirodymą pirmajame raunde baigs ketvirtadienį.

„Pradžia buvo sudėtinga. Nepavykdavo pataikyti arčiau duobučių. „PAR‘ai“ krisdavo, bet nebuvau labai laiminga. Per pirmąsias 12 duobučių ridenti sekėsi labai sunkiai, buvo labai daug galimybių sužaisti geriau, bet nepavyko. Antroje pusėje atsirado daugiau pasitikėjimo, pradėjau geriau ridenti ir taip pavyko pasigerinti rezultatą, – kalbėjo G.B.Starkutė. – Visos žaidėjos tikėjomės, kad žolė bus geresnės kokybės, todėl ridenant nežinai, kur kamuoliukas nuriedės. Labiausiai pirmąją dieną džiaugiuosi ilgais smūgiais ir stabilumu“.

Čempionate pirmauja įspūdingą rezultatą užfiksavusi austrė Emma Spitz (PAR -7). Ji yra 2018 metų jaunimo olimpinių žaidynių prizininkė. Vos vienu smūgiu nuo jos atsilieka čekė Kristyna Frydlova (PAR-6). Toliau rikiuojasi itale Maeve Rossi (PAR-5) ir vokietė Paula Schulz-Hanssen (PAR-5).

Europos moterų golfo čempionatas vyks keturias dienas. Po pirmųjų trijų raundų pasirodymą tęs 60 sportininkių. Pirmenybėse dalyvauja 90 žaidėjų iš 25 valstybių.

Prieš metus Anglijoje vykusiame Europos čempionate G.B.Starkutė užėmė 30-ąją vietą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.