EUROLYGA 2023

G. Starkutė Europos golfo čempionate kovojo ir su oro sąlygomis: užėmė 35-ąją vietą

Įspūdingi smūgiai ir šuolis į Europos elitą bei skaudžios klaidos svarbiose situacijose – taip Slovėnijos „Cubo“ golfo lauke vykęs Europos moterų čempionatas susiklostė lietuvei Gilei Bitei Starkutei. Ji tarp 90 pajėgiausių Senojo žemyno sportininkių užėmė 35-ąją vietą.

 Gilė Bitė Starkutė<br> Organizatorių nuotr.
 Gilė Bitė Starkutė<br> Organizatorių nuotr.
 Gilė Bitė Starkutė<br> Organizatorių nuotr.
 Gilė Bitė Starkutė<br> Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Oct 5, 2020, 12:12 PM

Po trumpo šuolio į trečiąją vietą antrąją varžybų dieną, lietuvė likusią čempionato dalį laikėsi aplink 30-ąją poziciją. Sudėtinga trečiosios dienos antroji pusė, po kurios jos bendras rezultatas tapo lygus PAR*, lietuvę nustūmė į 35-ąją vietą.

Paskutinę, ketvirtąją, varžybų dieną kovą tęsė 50 stipriausių pirmenybių žaidėjų. Lietuvė, sužaidusi pusę lauko, buvo pasiekusi minus 4 rezultatą, ir pakilusi į 18-ą vietą, tačiau viltis pakovoti dėl aukštesnių pozicijų mūsiškei sutrukdė itin nesėkmingas pasirodymas penktajame lauke.

Po pirmojo smūgio jos kamuoliukas vos 2 cm užriedėjo už golfo lauko ribų ir dėl to čia nustatytas PAR buvo viršytas net trimis smūgiais (+3).

Nepaisant to, lietuvė nepalūžo ir likusias duobutes sužaidė tiksliai. Per keturias varžybų dienas lietuvė iš viso atliko 283 smūgius (-1).

Dvi paskutines dienas sportininkėms teko kovoti ne tik su įtampa, bet ir su permainingomis oro sąlygomis. Rytais golfo lauke vyravo rūkas, o dienos metu žaidėjas užklupdavo stiprus lietus ir vėjas.

„Visas keturias dienas čia buvo visko – rūko, lietaus, griaustinio, šilumos, šalčio. Bet mano rezultatai šių metų čempionate buvo stabilesni.

Kiekvienas raundas buvo apie „PAR‘ą“, todėl skųstis pasirodymu nelabai galiu, tačiau trijuose raunduose buvo po vieną klaidą, kurios sugadino viską.

Sumažinus kiekvieną klaidą iki minimumo, galima išnaudoti maždaug penkiais smūgiais mažiau. Dėl to šiek tiek gaila“, – po varžybų kalbėjo G. B. Starkutė.

Europos čempione tapo vokietė Paula Schulz-Hanssen. Ji papildomoje serijoje nugalėjo sidabro medalį pelniusią prancūzę Chloe Salort. Jos abi turnyrą baigė su įspūdingu -13 rezultatu.

Bronzos medalis atiteko kitai prancūzei Agathei Laisnei (-12). Ketvirtoje pozicijoje liko ispanė Elena Hualde-Zuniga ir ilgai čempionate pirmavusi, bet paskutinę dieną lyderės poziciją praradusi austrė Emma Spitz (-11).

Europos pirmenybėse iš viso varžėsi 90 sportininkių iš 25 valstybių. Tarp turnyro dalyvių buvo trys žaidėjos iš pasaulio reitingo dešimtuko. Lietuvos atstovė planetos reitinge tarp daugiau nei 3400 žaidėjų yra 246-a. Europos golfo asociacijos reitinge lietuvė šiuo metu rikiuojasi 109-oje pozicijoje.

Prieš metus Anglijoje vykusiame Europos čempionate G. B. Starkutė buvo 30-a.

Varžybomis Slovėnijoje Lietuvos golfo žaidėja baigė savo sezoną Europoje. Šiais metais ji tapo Estijos, Lenkijos ir Lietuvos jaunimo čempione, Slovėnijos vicečempione bei užėmė penktąją vietą prestižiniame atvirajame Didžiosios Britanijos čempionate. Iškart iš Slovėnijos ji skris į JAV, kur tęs studijas Arizonos universitete. JAV studentų (NCAA) čempionatas startuos pavasarį.

* Paras (PAR) – nustatyta norma, naudojama skaičiuojant rezultatus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.