EUROLYGA 2023

Garsioji Rusijos plaukikė J. Jefimova po tylos prakalbo apie galimą savo nėštumą

Apie Rusiją su meile kalbanti ir naujai kurtą plaukimo komandą „Efimova Team“ galvojusi viena garsiausių šios šalies plaukikių 28-erių Julija Jefimova jau gerus 9 mėnesius leidžia ne namie. Dėl nukeltų tarptautinių varžybų bei olimpiados nuo sausio Havajuose ir Kalifornijoje besitreniruojanti Rusijos žvaigždė prabilo ir apie savo širdies reikalus.

 Julija Jefimova<br> instagram.com nuotr.
 Julija Jefimova<br> instagram.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 6, 2020, 9:58 PM, atnaujinta Oct 7, 2020, 4:00 PM

Daugiau kaip 210 tūkst. sekėjų savo socialiniame tinkle instragrame turinti moteris prakalbo apie gandus, susijusius su galimu sportininkės neštumu. Rusijoje pasklido kalbos, kad J.Jefimova laukiasi nuo savo draugo atžalos, todėl ji stengiasi mažiau afišuotis socialinėje erdvėje.

Praėjusių metų spalį plaukimo žvaigždė paviešino, kad jos mylimuoju tapo irgi žinomas sportininkas – šiuolaikinės penkiakovės olimpinis čempionas Aleksandras Lesunas.

J.Jefimova apie penkerius metus neturėjo antrosios pusės, bet tikino, kad vis neranda tinkamo žmogaus.

32 metų yra A.Lesunas yra tituluočiausias pastarojo dešimtmečio šiuolaikinės penkiakovės atletas pasaulyje.

Jis po dusyk yra laimėjęs asmeninių varžybų auksą pasaulio ir Europos pirmenybėse, o 2016 metais Rio de Žaneire tapo olimpiniu čempionu.

J.Jefimova daugiau kaip dvi savaites nedėjo į socialinius tinklus jokios žinutės ir pradėta šnekėti, jog sportininkė jau baigė savo intensyvias treniruotes, greitai apskritai stabdys karjerą, o gal net ir ją ir užbaigs dėl neva galimo neštumo.

„Paprasčiausiai noriu pasakyti, jog jei aš nededu į savo socialinius tinklus treniruočių proceso, tai nereiškia, kad nesitreniruoju, mečiau viską ar esu nėščia.

Tai mano asmeninė socialinė paskyra, galiu daryti viską, ką noriu. O treniruotėse aš treniruojuosi ir fotografuojuosi labai retai.

Tik jei labai gražus rytmetis ar kažkas labai juokingo (treneris apskritai nemėgsta šio reikalo). Taip kad apsiraminkite ir greitai visi pasimatysime varžybose“, – gandus dėl karjeros pabaigą ir nėštumą paneigė J.Jefimova.

Jos nuotrauką bei mintis palaikė daugiau kaip 32 tūkst. sekėjų.

Daug metų Rūtos Meilutytės principine varžove buvusi Rusijos plaukikė ne kartą tikino, kad 2020 metų olimpinės žaidynės jai bus paskutinės.

„Kokios mintys po Tokijo-2020? Ištekėti ir pagimdyti vaikų. Vargu, ar startuosiu 2024 metais Paryžiuje“, – apie savo ateitį rusų žiniasklaidai pasakojo J.Jefimova.

Sportininkė planavo, kad savo karjerą baigs po Tokijo olimpinių žaidynių, kurios turėjo vykti 2020 metais. Olimpiada buvo perkelta į 2021 metus, tad pasitraukimą rusė, gimusi Grozno mieste, atidėjo.

Tiesa, ji užsiminė, kad profesionalus sportas nėra jau toks ir sveikas.

„Žinote, profesionalus sportas neretai daugiau kenkia sveikatai, nei ją stiprina. Aš, pavyzdžiui, turiu bėdų su nosimi, nes nuolat baseine tenka kvėpuoti chloru. O sportuojant dideliais krūviais tik dar labiau blogina simptomus“,- kalbėjo dukart dėl dopingo diskvalifikuota J.Jefimova.

Pirmąjį sykį itin kandžios Rusijos plaukimo žvaigždė dopingo testas buvo teigiamas 2013 metų spalio mėnesį tarpvaržybinių laikotarpiu Los Andžele, Kalifornijoje (JAV).

Jos organizme aptiktas buvo draudžiamas preparatas – dehidroepiandrosteronas (DHEA).

Ji buvo diskvalifikuota 16 mėnesių. Antrąkart J.Jefimova buvo pagauta vartojusi meldoniumą, kuris draudžiamu preparatu tapo nuo 2016 metų sausio 1-osios dienos.

Sportininkė buvo diskvalifikuota gegužę, tačiau prieš pat Rio žaidynes jį ir dar 100 Rusijos sportininkų gavo teisę pasirodyti olimpiadoje – Tarptautinis olimpinis komitetas panaikino draudimą.

Skandalinga praeitis sportininkės neatbaido nuo siekių imtis svarbių pareigų baigus profesionaliai plaukti baseine.

„Po karjeros pabaigos tikrais savęs neįsivaizduoju politikoje, tai ne man skirtas dalykas. Pagyvensim ir pamatysim, galbūt sieksiu Rusijos plaukimo federacijos prezidento posto“, – atskleidė J.Jefimova.

J.Jefimova gali pasigirti įspūdinga medalių kolekcija. Ji yra laimėjusi du olimpinius sidabro ir vieną bronzos medalius. Taip pat plaukikė šešis kartus laimėjo pasaulio čempionatuose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Speciali „Nauja diena“ G. Kirkilui atminti