EUROLYGA 2023

M. Andriuška paskelbė 16 žaidėjų sąrašą rungtynėms su Islandija ir Portugalija

Lietuvos vyrų rankinio rinktinė lapkričio mėnesį pradeda atranką į 2022 metų Europos čempionatą. Burtai lėmė, kad mūsų rinktinės varžovės bus Islandijos, Portugalijos ir Izraelio nacionalinės ekipos.

Lietuviai pradės 2022 m. Europos čempionato atrankos kovas.<br> rankinis.lt nuotr.
Lietuviai pradės 2022 m. Europos čempionato atrankos kovas.<br> rankinis.lt nuotr.
Lietuviai pradės 2022 m. Europos čempionato atrankos kovas.<br> rankinis.lt nuotr.
Lietuviai pradės 2022 m. Europos čempionato atrankos kovas.<br> rankinis.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

rankinis.lt

Oct 6, 2020, 8:11 PM, atnaujinta Oct 6, 2020, 8:15 PM

Pagal iš anksto nustatytą tvarkaraštį jau lapkričio 4 dieną mūsų rinktinė turi žaisti su puikiai pažįstama Islandijos komanda. Būtent islandai užkirto mūsų rinktinei kelią į 2019 metų pasaulio pirmenybes. Tuomet pirmąsias rungtynes su islandais namuose Lietuva sužaidė lygiosiomis 27:27, tačiau išvykoje turėjo pripažinti oponentų pranašumą – 31:34.

Lapkričio 8 dieną Lietuvos rinktinė antrajame ture namuose priims Portugalijos rankininkus. Su šia rinktine Lietuva žaidė ir praėjusioje atrankoje. Po pirmųjų rungtynių namuose, kurias pralaimėjome 23:24, iš rinktinės vyriausiojo trenerio posto pasitraukė Artūras Juškėnas. Iš jo vairą perėmė asistentu dirbęs Mindaugas Andriuška ir nors išvykoje buvo sužaista lygiosiomis 23:23, tačiau tuomet mūsų rinktinė grupėje užėmė 3 vietą ir į pirmenybes nepateko. Tarp 24 stipriausių Europos rinktinių patekę portugalai galiausiai užėmė aukščiausią savo istorijoje 6 vietą.

Pagal dabartinį planą Lietuvos rinktinės žaidėjai lapkričio 2 dieną rinksis Islandijoje. Vėliau iš Reikjaviko grįš į Vilnių, kur ruošis rungtynėms su Portugalijos rinktine.

Europos čempionato atrankos paskutiniajame etape varžosi 32 rinktinės, suskirstytos į 8 grupes po 4 komandas. Į finalinį čempionato etapą, kuris vyks Vengrijoje ir Slovakijoje, pateks dvi pirmąsias grupėse užėmusios komandos bei keturios geriausios trečiosios rinktinės.

Šią vasarą Lietuvos rinktinė turėjo tęsti kovą dėl patekimo į 2021 metų Pasaulio pirmenybes, tačiau pirmąjį atrankos etapą įveikusi ir per pora žingsnių nuo čempionato buvusi Lietuvos rinktinė sulaukė liūdnų žinių: dėl kilusios pandemijos atrankos varžybos buvo nutrauktos, o kelialapiai išdalinti pagal iki tol buvusį reitingą.

Rinktinės treneris šiems dviem artėjantiems mačams jau paskelbė kviečiamų žaidėjų sąrašą, kuriame galima matyti visus aukščiausiame lygyje žaidžiančius mūsų šalies žaidėjus.

Vartininkai. Vilius Rašimas, („Selfoss“, Islandija), Giedrius Morkūnas („Cocks“, Suomija), Lukas Gurskis („Granitas-Karys“).

Kairieji kraštai. Mindaugas Urbonas (HC „Vilnius“), Skirmantas Plėta („Šviesa“).

Kairieji pusiaukraštai. Jonas Truchanovičius („Montpellier“, Prancūzija), Gerdas Babarskas („Chambery“, Prancūzija), Lukas Simėnas („Nava“, Ispanija), Karolis Antanavičius („Šviesa“)

Centrai. Aidenas Malašinskas („Motor“, Ukraina), Benas Petreikis („TuS“, Vokietija).

Dešinieji pusiaukraštai. Mindaugas Dumčius („Elbflorenz“, Vokietija), Gytis Šmantauskas („Dragūnas“).

Dešinieji kraštai. Valdas Drabavičius („Šviesa“).

Linija. Tadas Stankevičius („Dicken“, Suomija).

Universalus. Gabrielius Virbauskas („Dragūnas“).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.