EUROLYGA 2023

Šalies čempionate Tauragėje – kylančios Lietuvos badmintono žvaigždės dominavimas

Tauragėje praūžė Lietuvos jaunimo ir jaunučių badmintono čempionatas, kuriame spindėjo SEB arenos badmintono akademijos auklėtinė Jorūnė Šalnaitė. Vilnietė iškovojo visus tris aukso medalius ir tapo absoliučia jaunučių čempione.

J.Šalnaitė iškovojo tris aukso medalius.<br> SEB arenos nuotr.
J.Šalnaitė iškovojo tris aukso medalius.<br> SEB arenos nuotr.
J.Šalnaitė iškovojo tris aukso medalius.<br> SEB arenos nuotr.
J.Šalnaitė iškovojo tris aukso medalius.<br> SEB arenos nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2020-10-06 11:10

Vienetų varžybose J.Šalnaitė varžovėms nepaliko nė menkiausių vilčių ir nepralaimėjo nė vieno seto. Ilgiau nei 20 minučių aikštyne ji užtruko tik pusfinalyje, kuriame 21:10, 21:17 pranoko Godą Vancevičiūtę. Finale J. Šalnaitė be didesnio vargo 21:8, 21:4 įveikė Giedrą Velykytę ir apgynė vienetų čempionės titulą.

Merginų dvejetų varžybose J. Šalnaitė žaidė su Aurelija Ramaneckaite ir taip pat nepralaimėjo nė vieno seto. Finale jos 21:12, 21:16 pranoko Elzę Dindaitę ir Jorę Kavaliauskaitę.

Turnyro puošmena tapo mišrių dvejetų finalas. Jame J. Šalnaitė kartu su Nojumi Tenikaičiu susitiko su pirmąjį reitingą turėjusiais Roku Lesinsku ir A. Ramaneckaite. Po atkaklios 31 min. trukusios kovos pergalę 21:15, 18:21, 21:15 iškovojo J. Šalnaitė ir N. Tenikaitis.

Toks pergalingas J. Šalnaitės pasirodymas nenustebino SEB arenos badmintono akademijoje su ja dirbančio trenerio Ramūno Stapušaičio.

„Tokio pasirodymo ir tikėjausi, nes praėjusiais metais Jorūnė, būdama metais jaunesnė už varžoves, jau tapo vienetų čempione. Tiesa, nebuvau tikras, ar pavyks tapti absoliučia čempione, nes dvejetuose buvo konkurencijos, ypači mišriuose. Didelės pastangos atnešė norimą rezultatą“, – kalbėjo R. Stapušaitis.

Treneris prisipažįsta, kad J. Šalnaitė – viena talentingiausių šalies badmintono žaidėjų. Jis džiaugiasi, kad mergina noriai ir atsakingai sportuoja bei yra nusiteikusi toliau kilti karjeros laiptais.

„Badmintoną ji pas mus lanko 4-5 metus ir iškart pastebėjome jos gabumus. Labai ilgai ir kryptingai su ja dirbame ir rezultatai rodo, kad einama teisingu keliu. Tai yra mergaitė, kurios niekada nereikėjo raginti ar prašyti, kad klausytųsi. Ji visada noriai lanko treniruotes, žaidžia ir dalyvauja kuo daugiau turnyrų. Ji pati yra suinteresuota žaisti badmintoną ir mėgaujasi šiuo žaidimu“, – pridūrė R. Stapušaitis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.