EUROLYGA 2023

D. Rapšys su S. Biliumi sėkmingai startavo plaukimo lygos sezone

Budapešte penktadienį startavo antrąkart rengiamos Tarptautinės plaukimo lygos (ISL) sezono varžybos, į kurias yra pakviesti ir du Lietuvos plaukikai – mūsų šalies rinktinės lyderis Danas Rapšys bei Simonas Bilius. Jie šiose uždarose į NBA "burbulą" primenančiose varžybose atstovauja ne šalį, o kovoja už rinktinę komandą. Lietuviai pateko į  „Energy Standard“ ekipą. Varžybų esmė, jog į vieną vietą suvažiavę vieni geriausių pasaulio plaukikų patenka į ekipas ir plaukdami renka įskaitinius taškus komandoms.

Danas Rapšys<br>Instagram nuotr.
Danas Rapšys<br>Instagram nuotr.
Danas Rapšys<br>FINA nuotr.
Danas Rapšys<br>FINA nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Oct 16, 2020, 7:52 PM, atnaujinta Oct 16, 2020, 7:57 PM

„Energy Standard“ yra praėjusio sezono laimėtoja.

Šių metų varžybose D.Rapšys penktadienį startavo trumpame baseine ir 400 metrų laisvuoju stiliumi distanciją įveikė geriausiu rezultatu: per 3 min. 39.36 sek. Už pirmąją vietą jis ekipai atnešė 12 įskaitinių taškų.

Tuo tarpu S.Bilius dalyvavo estafečių kovose: 4x100 metrų laisvuoju stiliumi plaukime jis su kitais komandos nariais užėmė antrąją vietą, o 4x100 m kombinuotame plaukime jo ekipa liko ketvirta.

Po pirmosios varžybų dienos „Energy Standard“ su 235 taškais tarp keturių komandų žengia antra, o pirmauja 280 taškų surinkę „Cali Condors“.

Iš viso ISL varžybose registravosi dešimt komandų, kurios varžysis keturiuose etapuose.

Į Budapeštą 25-erių D.Rapšys išskrido prieš savaitę.

„Šios varžybose yra labiau komercinės, o tų varžybų apskritai beveik nebuvo, tai noriu varžytis. Be jų praktiškai liktų tik Lietuvoje plaukti.

Norisi pajusti varžybų skonį, tarptautinį lygį. Šiaip, važiuoju tik laimėti. Kiek laiko teks praleisti tame ISL varžybų burbule?

Apie pusantro mėnesio. Kiek pačiam teko skaityti, tai per dieną turėsime apie 90 minučių išeiti pasivaikščioti burbule. Jei stipriai pažeisime taisykles, yra numatytos sankcijos ir bausmės“, – tada kalbėjo D.Rapšys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.